Koulutukset ja webinaarit

Tältä sivulta löydät North Patrolin tulevat koulutukset ja webinaarit sekä aiempien koulutusten materiaalit.

Tulevia koulutuksia

Webinaari

Hyvä vaatimusmäärittely ja siirtymä ketterään toteutukseen

Laadukas vaatimusmäärittely on edellytys hyvälle kilpailutukselle. Hyvin tehty vaatimusmäärittely palvelee toki myös toteutuksia, joihin ei liity kilpailuttamista. Hyvä vaatimusmäärittely auttaa arvioimaan parhaita teknologiavalintoja, toimii tukena toimittajan kanssa käytävissä neuvottelussa ja mahdollistaa onnistuneen ensimmäisen vaiheen julkaisun aikataulussa ja budjetissa.

Tämän koulutuksellisen webinaarin ensimmäisellä puoliskolla käydään läpi perusteet ja vinkit hyvän vaatimusmäärittelyn tuottamiseen. Webinaarin toisella puoliskolla käydään läpi erilaisia malleja ja tapoja siihen, miten hyvä vaatimusmäärittely auttaa myös toteutusvaiheen käynnistämisessä, kuinka sen avulla neuvotellaan toimittajan kanssa teknisistä ratkaisuista ja kuinka se muuntuu kehitysjonoksi ohjaamaan ketterää toteutusta.

Tarkemmat tiedot

Ajankohta: 4.10.2023 klo 10:00

Kesto: 1h

Hinta: maksuton

Kouluttajat

Ilmoittaudu ilmaiseksi

Maksullinen koulutus

Digipalveluiden laadukas vaatimusmäärittely

Viime vuosina IT-hankkeiden johtamisvastuuta on siirtynyt asiakkaalle, ja yhä useammin toimittajat odottavat, että asiakkaalla on jo hyvä valmistelutyö takanaan, kun varsinainen ohjelmistototeutus alkaa – tässä hyvä vaatimusmäärittely on keskeinen osatekijä. Laadukkaan vaatimusmäärittelyn tekeminen vaatii taitoa, jota edes alaa opiskelleilla ei aina ole.

Digipalveluiden laadukas vaatimusmäärittely- koulutuksessa käydään käytännön esimerkkien avulla läpi erilaisia tapoja tehdä laadukas digipalvelun vaatimusmäärittely, joka kiteyttää asiakkaan tahtotilan, nykytilanteen ja keskeiset reunaehdot.

Tarkemmat tiedot

Ajankohta: 10.10.2023 klo 09:00

Kesto: 1 päivä

Hinta: 1199 euroa (+alv.)

Kouluttaja

Varaa paikka

Maksullinen koulutus

Konseptisuunnitelma onnistuneelle verkkopalvelulle

Konseptisuunnitelma onnistuneelle verkkopalvelulle -koulutus antaa sinulle eväät eheän ja yhdenmukaisen verkkosivuston rakentamiseen, joka tukee organisaationne tavoitteita ja pitää käyttäjänne tyytyväisenä.

Pääset oppimaan palvelukonseptin suunnittelun parhaat käytännöt, keskittyen erityisesti sisältöpainotteisiin verkkosivustoihin. Tähän koulutuspäivään tiivistyy kaikki se, mitä jokaisen viestijän tai sisältösuunnittelijan pitäisi oivaltaa ryhtyessään minkä vain organisaationsa verkkopalvelun suunnitteluun.

Koulutus auttaa sinua oivaltamaan ne ideointi- ja suunnittelutehtävät, jotka on otettava haltuun onnistuneen verkkosivuston palvelukonseptin suunnittelemiseksi.

Tarkemmat tiedot

Ajankohta: 26.10.2023 klo 09:00

Kesto: 1 päivä

Hinta: 1199 euroa (+alv.)

Kouluttaja

Konsultti

Virpi Blom

Varaa paikka

Maksullinen koulutus

Käytettävyyden arviointi ja keinot

Käytettävyyden arviointi ja keinot -koulutuksessa opit itse arvioimaan ja testaamaan digipalvelusi käytettävyyden, opit tunnistamaan yleisimmät käytettävyysvirheet ja parhaat käytännöt, ja saat ideoita jatkuvan kehittämisen testimenetelmistä, joita voidaan itse viedä läpi omassa organisaatiossa omin voimin.

Koulutuksessa tarkastellaan käytännönläheisellä tasolla hyvien ja huonojen digipalvelujen rakennusaineksia, ja opit valitsemaan omaan tarpeeseesi parhaiten soveltuvat mallit. Käsiteltävät esimerkit valitaan koulutukseen osallistuvien profiilin mukaan ja testausta harjoitellaan suoraan käytännössä: Koulutuksen aikana suunnitellaan käytettävyystesti ja kokeillaan sekä testaajana että testattavana olemista.

Tarkemmat tiedot

Ajankohta: 30.11.2023 klo 09:00

Kesto: 2 päivää

Hinta: 1099 euroa (+alv.)

Kouluttaja

Konsultti

Virpi Blom

Varaa paikka

Tallennetut webinaarit ja koulutukset

Yhteensä 16 artikkelia

Webinaaritallenne: Navigointimekanismien parhaat käytännöt

1.6.2022 - Kouluttajat: Virpi Blom ja Perttu Tolvanen

Katso tallenne

Datakatsaus: Webin teknologiat Suomessa 2022

6.5.2022 - Kouluttajat: Perttu Tolvanen ja Kimmo Parkkinen

Katso tallenne

Webinaaritallenne: Mitä maksaa iso verkkosivusto?

1.4.2022 - Kouluttajat: Perttu Tolvanen ja Anna Availa

Katso tallenne

Webinaaritallenne: Hakukäyttöliittymien parhaat käytännöt

11.3.2022 - Kouluttajat: Perttu Tolvanen ja Virpi Blom

Katso tallenne

Webinaaritallenne: Järjestöjen digipalvelujen konseptikysymykset

17.11.2020 - Kouluttajat: Virpi Blom ja Camilla Heikkilä

Katso tallenne

Koulutustallenne: Kuntasivustojen konseptit

5.11.2020 - Kouluttajat: Virpi Blom ja Anna Availa

Katso tallenne

Tämä on North Patrol

Meitä on kymmenen konsulttia, olemme kokeneita suunnittelijoita ja teknologia-asiantuntijoita. Olemme vuosittain suunnittelemassa ja valmistelemassa yli 50:a erilaista digipalvelu-uudistusta ja tietojärjestelmää. Asiakastyytyväisyytemme on erittäin korkea (9,5/10), ja monia asiakkaitamme olemme auttaneet jo useiden erilaisten digipalveluiden uudistamisessa.

Lue lisää yrityksestämme

Miten erotumme kilpailijoistamme?

  • Erikoistumme suunnitteluun

    Olemme erikoistuneet digipalveluiden laadukkaaseen suunnittelutyöhön ja vaatimusmäärittelyyn. Missiomme on auttaa asiakkaita onnistumaan hankkeissaan luomalla mahdollisimman hyvät lähtökohdat toteutusvaiheelle – oli sitten kyse ketterästä toteutuksesta omalla tiimillä tai kumppanin kanssa tehtävästä hankkeesta tai julkisesti kilpailutettavasta urakasta.

  • Emme myy koodausta, emme lisenssejä

    Moni ohjelmistotalo suosittelee asiakkailleen ratkaisuja, joita sama talo myös toteuttaa. Meillä ei ole näin. Meiltä ei voi ostaa toteutusprojektia, meillä ei ole kumppanuuksia teknologiatoimittajien kanssa. Meidän näkökulma markkinaan on laaja-alainen, kuten asiakkaillakin on syytä olla. Tavoitteena on aina löytää parhaiten sopiva ratkaisu, oli se sitten räätälöity ratkaisu, saas-palvelu, avoimen koodin alusta tai näiden yhdistelmä.

  • Olemme realistinen ja kaukonäköinen

    Suunnittelemme palvelukonsepteja, toteutustapoja ja arkkitehtuureja, jotka kestävät aikaa ja jatkokehittämistä. Meille tärkeätä on ratkaisujen toteutettavuus, hyvien kumppaneiden olemassaolo ja kustannusten ennustettavuus.

Siirry takaisin sivun alkuun