Webinaaritallenne: Digitaalinen työympäristö 2022 -selvityksen tulokset

Katso tallenne

Selvitimme jo viidennen kerran, millaisia intranettejä suomalaisissa organisaatioissa käytetään. Otimme kantaa myös siihen, miten digitaalinen työympäristö on yleisesti muuttunut viimeisten vuosien aikana.

Edellisen kerran vastaava selvitys tehtiin kaksi vuotta sitten, kun suomalaiset organisaatiot olivat juuri siirtyneet koronapandemian myötä etätöihin. Siirtyminen hybridityöhön asettaa nyt uusia haasteita. Webinaarissa asiantuntijamme Camilla Heikkilä ja Noora Linnermo ruotivat ajankohtaisia haasteita ja mahdollisia ratkaisuja niihin.

North Patrol on suunnitteluun erikoistunut konsulttitoimisto. Suunnittelemme, autamme teknologiavalinnoissa, kilpailutamme. Emme myy toteutusprojekteja, emmekä lisenssejä, olemme aidosti asiakkaan puolella.

Webinaarissa käsitellyt teemat

Webinaarissa käsiteltiin laajan selvityksen tuloksia ja havaintoja liittyen muun muassa seuraaviin aiheisiin:

 • Mitä teknologioita organisaatioissa on käytössä?
 • Mikä on intranetin rooli digitaalisessa työympäristössä?
 • Mitkä ovat intanettien tärkeimmät sisällöt ja toiminnot?
 • Minkälaisia muita digitaalisia työvälineitä on käytössä?
 • Miten eri työvälineitä on roolitettu?

Katso webinaari jälkikäteen tai tilaa painettu raportti

Webinaarin tallenteen kokonaiskesto on 60 minuuttia.

Katso tallenne webinaarista (YouTube)

Tärkeimpiä havaintoja

Digityön välineet:

 • Tietotyö sujuu olemassa olevilla välineillä.
 • Työkalujen määrä lisääntyy ja niiden roolit ja tehtävät on määritettävä ja viestittävä käyttäjille selkeästi.
 • Käyttäjien tekniset valmiudet vaativat jatkuvaa kehittämistä.

Viestinnälliset intranetit:

 • Nykypäivän intranetit ovat kaikille avoimen tiedon tietopankkeja.
 • Pilviratkaisut yleistyvät ja yhä useammilla on pääsy intranettiin.
 • Tuotepohjaiset ratkaisut yhä useammin vertailuissa mukana intranettejä uudistettaessa.

Hybridityö:

 • Onnistumisen edellytyksenä yhteisesti hyväksytyt toimintatavat ja pelisäännöt.
 • Hybridityön johtaminen ja mm. virtuaalitapaamisten fasilitointi vaativat uudenlaista osaamista, johon organisaatioissa tulee jatkossa panostaa.

Digityöympäristön kehittäminen:

 • Kehitystä pitää tehdä yhdessä ja organisaation eri yksiköt osallistaen.
 • Tärkeää kokonaisuuden hahmottaminen ja organisaation toiminnan kannalta oikeiden asioiden ratkaiseminen.
 • Pelikirjat toimivat hyvänä tukena työvälineiden roolitusten määrittämisessä ja niistä viestimisessä.

Tutustu myös muihin North Patrolin webinaareihin

Kaikki North Patrolin webinaarit löydät verkkosivustoltamme: https://northpatrol.fi/webinaarit

Noora Linnermo

KTM Noora Linnermo on verkkopalvelustrategioiden ja palvelukonseptien asiantuntija. Noora konsultoi asiakkaita verkkopalveluiden konseptoinnissa, hankkeiden valmistelussa sekä optimaaliseen käyttäjäkokemukseen tähtäävien vaatimusten määrittelyssä.

Nooralla on vuosien kokemus erilaisten verkkopalveluhankkeiden johtamisesta ja hän osaa auttaa hankkeiden suunnittelussa huomioiden sekä organisaation, loppukäyttäjien että ylläpitäjien tarpeet. Noora osaa tukea verkkopalvelun koko organisaatiolle tuomien hyötyjen tunnistamisessa, hankkeen vaiheistuksessa ja tavoitteiden asetannassa.

Aiemmin työurallaan Noora on osallistunut verkkopalveluprojekteihin sekä tilaajan, toimittajan että konsultoivan asiantuntijan rooleissa. Projekteissaan hän on vastannut mm. tarvekartoituksista, toiminnallisista sekä teknisistä määrityksistä, käyttäjätestauksista ja käyttöönotoista sekä koulutuksista. Hän on toiminut myös teknisenä tuotepäällikkönä sekä järjestelmä- ja kehityspäällikkönä osallistuen organisaation IT-ratkaisuiden kokonaisvaltaiseen suunnitteluun ja kehitykseen.

Digitaaliset työympäristöt

Digitaalinen työympäristö tarjoaa hyvin toteutettuna työntekijöille välineet viestintään, tiedon etsimiseen, työtehtävien hallintaan, sisäiseen vuorovaikutukseen ja yhteistyöhön. Intranet erityisesti on sisäisen viestinnän väline, mutta mahdollistaa myös työn johtamisen ja mahdollistaa osaamisen jakamisen ja sitouttaa työntekijöitä.

Lue palveluistamme

Pyydä tarjous

Tämä on North Patrol

Meitä on kymmenen konsulttia, olemme kokeneita suunnittelijoita ja teknologia-asiantuntijoita. Olemme vuosittain suunnittelemassa ja valmistelemassa yli 50:a erilaista digipalvelu-uudistusta ja tietojärjestelmää. Asiakastyytyväisyytemme on erittäin korkea (9,5/10), ja monia asiakkaitamme olemme auttaneet jo useiden erilaisten digipalveluiden uudistamisessa.

Lue lisää yrityksestämme

Miten erotumme kilpailijoistamme?

 • Erikoistumme suunnitteluun

  Olemme erikoistuneet digipalveluiden laadukkaaseen suunnittelutyöhön ja vaatimusmäärittelyyn. Missiomme on auttaa asiakkaita onnistumaan hankkeissaan luomalla mahdollisimman hyvät lähtökohdat toteutusvaiheelle – oli sitten kyse ketterästä toteutuksesta omalla tiimillä tai kumppanin kanssa tehtävästä hankkeesta tai julkisesti kilpailutettavasta urakasta.

 • Emme myy koodausta, emme lisenssejä

  Moni ohjelmistotalo suosittelee asiakkailleen ratkaisuja, joita sama talo myös toteuttaa. Meillä ei ole näin. Meiltä ei voi ostaa toteutusprojektia, meillä ei ole kumppanuuksia teknologiatoimittajien kanssa. Meidän näkökulma markkinaan on laaja-alainen, kuten asiakkaillakin on syytä olla. Tavoitteena on aina löytää parhaiten sopiva ratkaisu, oli se sitten räätälöity ratkaisu, saas-palvelu, avoimen koodin alusta tai näiden yhdistelmä.

 • Olemme realistinen ja kaukonäköinen

  Suunnittelemme palvelukonsepteja, toteutustapoja ja arkkitehtuureja, jotka kestävät aikaa ja jatkokehittämistä. Meille tärkeätä on ratkaisujen toteutettavuus, hyvien kumppaneiden olemassaolo ja kustannusten ennustettavuus.

Siirry takaisin sivun alkuun