Webinaaritallenne: Onnistu verkkopalveluiden sisältöuudistuksessa

Katso tallenne

Verkkosivustojen sisältöjen suunnittelu ja tuottaminen on vaativa tehtävä, erityisesti silloin, kun verkkopalvelu uudistetaan perusteellisesti, mutta myös silloin, kun verkkopalvelua halutaan kehittää sisältö edellä.

Konsulttimme Anna Availalla ja Camilla Heikkilällä on mittava kokemus viestinnästä ja verkkopalveluiden sisältösuunnittelusta, ja he käyvät tunnin mittaisessa webinaarissa läpi, mitä kaikkea tulisi muistaa, kun verkkopalveluiden sisältöuudistusta ja tekstityötä lähdetään tekemään. Webinaari pidettiin 22. toukokuuta, ja tallenne on nyt katsottavissa YouTubessa.

North Patrol on suunnitteluun erikoistunut konsulttitoimisto. Suunnittelemme, autamme teknologiavalinnoissa, kilpailutamme. Emme myy toteutusprojekteja, emmekä lisenssejä, olemme aidosti asiakkaan puolella.

Webinaari on jaettu kolmeen osaan, jossa ensimmäisessä käydään läpi, miten miten sisältötyössä huolehditaan, että verkkopalvelu toteuttaa organisaation tavoitteita ja sisältöstrategiaa. Mistä hyvä sisältösuunnitelma ponnistaa ja missä vaiheessa valmistelua tyypillisesti suunnitellaan sisältökonsepti ja missä puolestaan sisällönhallinnan työkalut.

Toisessa osassa käydään läpi käytännön vinkkejä, miten tarkempaa sisältösuunnittelua voidaan tehdä ja miten tekstityötä voidaan organisoida ja hallita.

Webinaarin viimeisessä ja kolmannessa osassa pureudutaan siihen, miten pidetään uuden verkkopalvelun sisältö kuosissa ja huolehditaan, että se vastaa tulevaisuudessakin tarpeita eikä pääse rämettymään.

Katso webinaaritallenne: Onnistu verkkopalveluiden sisältöuudistuksessa

Anna ja Camilla ovat ruotineet webinaarissa käsiteltyjä aiheita myös blogikirjoituksissa. Sisältötyön perustasta voi lukea lisää Annan artikkelista Verkkopalvelun sisältötyö on kuin omenapuun kasvatusta ja tekstyön valmistelusta puolestaan Camillan artikkelista Sisällöntuottajan muistilista verkkopalvelu-uudistukseen.

PS. Sinua voisi kiinnostaa tulossa oleva ilmainen webinaarimme: Intranet ja digitaalinen työympäristö 2024 -selvityksen tulokset (11.9.2024 klo 10:00). Ilmoittaudu webinaariin

Lue palveluistamme Pyydä tarjous

Camilla Heikkilä

VTM, IT-tradenomi Camilla Heikkilä on verkkopalvelusuunnittelun ja palvelukonseptien asiantuntija. Camilla konsultoi asiakkaita erityisesti julkisten ja sisäisten verkkopalveluiden ratkaisujen muotoilussa ja sisältökonseptoinnissa, sekä niiden hankintaan liittyvissä asioissa.

Camillalla on vahva viestinnällinen osaaminen ja hän auttaa kiteyttämään organisaation tarpeet ja sisällöt toimivaksi verkkosivukokonaisuudeksi, jossa myös loppukäyttäjän tarpeet on huomioitu. Teknisen osaamisen ansiosta, Camilla pystyy sujuvasti yhdistämään asiakkaan viestinnälliset tarpeet ja eri teknologioiden tarjoamat mahdollisuudet.

Palvelu- ja sisältökonseptien suunnittelun lisäksi, Camilla auttaa hankkeiden valmistelussa sekä optimaaliseen käyttäjäkokemukseen tähtäävien vaatimusten määrittelemisessä.

Camillalla on vuosien kokemus verkkopalveluiden suunnittelusta sekä sitä ennen yli kymmenen vuoden kokemus erilaisista verkkoviestintätehtävistä järjestösektorilla ja julkishallinnossa. Aikaisemman työuran aikana, Camilla on vastannut useasta verkkopalveluprojektista ja toiminut myös tuoteomistajan roolissa.

Tietosivustot

Autamme laajojen tietosivustojen suunnittelussa, määrittelyssä ja kilpailuttamisessa. Muotoilemme konseptin, tietorakenteet, käyttökokemuksen ja toiminnot hyötypalveluksi, jota on miellyttävä käyttää, helppoa ylläpitää ja kustannustehokasta kehittää koko elinkaarensa ajan.

Lue palveluistamme

Pyydä tarjous

North Patrol auttaa onnistumaan

Meitä on kymmenen konsulttia, kaikki kokeneita suunnittelijoita tai teknologia-asiantuntijoita. Joka vuosi viemme läpi yli 50 projektia, joissa autamme hankkeensa eri vaiheissa olevia asiakkaitamme luomaan uusia digipalveluja ja tietojärjestelmiä. Asiakkaamme ovat olleet erittäin tyytyväisiä työhömme (arvosana 9,5/10), ja monet heistä palaavat asiakkaiksi yhä uudestaan.

Olemme apunasi, kun kaipaat puolueetonta näkemystä teknologiavalintoihin, kirkastusta palvelukonseptin ideaan, tarkennusta vaatimusten määrittelyyn, konkreettista tukea tarjouskilpailuun tai ohjausta toteutusprojektin läpivientiin.

Ota selvää firmastamme

Miten erotumme kilpailijoistamme?

  • Digipalveluiden suunnitteluun erikoistuminen

    Olemme erikoistuneet digipalveluiden laadukkaaseen suunnittelutyöhön ja vaatimusmäärittelyyn. Missiomme on auttaa asiakkaita onnistumaan hankkeissaan luomalla mahdollisimman hyvät lähtökohdat toteutusvaiheelle – oli sitten kyse ketterästä toteutuksesta omalla tiimillä tai kumppanin kanssa tehtävästä hankkeesta tai julkisesti kilpailutettavasta urakasta.

  • Emme myy koodausta emmekä lisenssejä

    Moni teknologiakonsultti suosittelee asiakkailleen teknisiä ratkaisuja, joita sama talo myös toteuttaa. Meillä tätä vinoumaa ei ole, koska meiltä ei voi ostaa koodausta tai lisenssejä eikä meillä ole riippuvuuksia teknologiatoimittajiin. Näkökulmamme ohjelmistomarkkinaan on laaja-alainen. Tavoitteena on aina löytää asiakkaalle parhaiten soveltuva ohjelmistoratkaisu, oli se sitten räätälöity ratkaisu, saas-palvelu, avoimen lähdekoodin alusta tai näiden yhdistelmä.

  • Tehokkuus, tavoitteellisuus ja tuloksellisuus

    Toimeksiannoillemme sovitaan aina konkreettinen lopputuotos, jonka avulla asiakas pääsee hankkeessaan eteenpäin. Hioutuneiden menetelmiemme ja kokeneiden konsulttiemme ansiosta pystymme tuottamaan sen tehokkaasti, yllättävän vähäisillä työmäärillä, ja rahallesi syntyy vastinetta.

Siirry takaisin sivun alkuun