Tietosivustot

Autamme suunnittelemaan, vaatimusmäärittelemään ja kilpailuttamaan laajoja tietosivustoja.

 

Ota yhteyttä

Laajojen tietomassojen muovaaminen verkkosivustoksi vaatii tietorakenteiden, käyttöliittymien ja toimintojen muotoilua palveluksi, joka tähtää tietojen löydettävyyteen, miellyttävään käyttökokemukseen ja tiedolla vaikuttamiseen. Helppokäyttöisillä ylläpitotyökaluilla varmistetaan tietojen pysyminen ajantasaisina. Huomioimme suunnittelutyössämme niin käyttäjien, organisaation toiminnan kuin sivuston ylläpitäjien vaatimukset ja tavoitteet.

Laajan ja monimutkaisen verkkosivuston suunnittelussa korostuu kestävän perustan luominen. Tietosivuille on suunniteltava loogiset rakenteet, jotta käyttäjät löytävät palvelusta haluamansa, ja sisällöntuottajat pystyvät ylläpitämään palvelukonseptia myös uuden sivuston julkaisun jälkeen.

Palvelupolkujenkäyttökokemuksen ja tekstityön ratkaisut on tehtävä käyttäjien ehdoilla, jotta verkkopalvelu onnistuu ohjaamaan käyttäjää haluttuun suuntaan. Ennen kuin tämä on mahdollista, on tietysti tunnistettava, mitkä ovat nuo halutut suunnat millekin käyttäjäryhmällä: konseptisuunnittelussa priorisoidaan nämä tavoitteet.

Julkaisujärjestelmän valinta laajalle verkkosivustolle määrittää sen kustannuksia moneksi vuodeksi eteenpäin. Vaaditut tekniset ominaisuudet voivat olla toteutettavissa halvemmalla tai kalliimmalla hintalapulla, mutta yhtälöön on laskettava myös sisällöntuottajien vaivan hinta.

Kilpailutamme tietopalvelullesi ihanteellisen toteuttajan, jonka kanssa työtä on helppoa jatkaa North Patrolin luomien selkeiden suunnitelmien pohjalta.

Palvelumme tietosivustojen uudistajille

Esimerkkejä tietosivustoprojekteistamme

Rauman kaupunki

elokuu 2023 – joulukuu 2023

Verkkopalvelun määrittely ja hankinnan tuki

Lue lisää

Lapin korkeakoulukonserni

kesäkuu 2023 –

Verkkopalvelun määrittely ja kilpailutus

Tuusulan kunta

toukokuu 2023 –

Verkkopalvelun määrittely ja hankinnan tuki

Oikeusrekisteristerikeskus

toukokuu 2023 –

Oikeusministeriön hallinnonalan verkkosivustouudistuksen esiselvitys

Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu

toukokuu 2023 –

XAMK.fi-verkkopalvelun määrittely ja kilpailutus

Tampereen yliopisto

toukokuu 2023 –

Verkkopalvelujen kehittämissuunnitelman konsultointi

Suomen Diabetesliitto

huhtikuu 2023 – kesäkuu 2023

Verkkopalvelun konseptisuunnittelu

Metsähallitus

maaliskuu 2023 – syyskuu 2023

Luontoon-palvelujen sisällönhallintaratkaisun hankinnan tuki

Lue lisää

Uusin webinaaritallenne aiheesta

Webinaaritallenne: Parhaat muotoiluratkaisut tuote- ja palvelusivuille

22.5.2024 – Kouluttajat: Virpi Blom ja Perttu Tolvanen

Verkkokaupat eivät ole ainoita verkkosivustoja, jotka sisältävät ”tuotteen kaltaisia” sisältöjä, palveluja, esittelykohteita ja vastaavia olioita. Näiden olioiden verkkoesittelyihin voi näppärästi hyödyntää elementtejä, jotka ovat tulleet verkkokauppojen tuotesivuilta tutuiksi. Näitä mahdollisuuksia ovat webinaarissamme 15.5.2024 puntaroineet konsulttimme Perttu Tolvanen ja Virpi Blom. Tallenne tunnin mittaisesta webinaarista on nyt katsottavissa YouTubesta.

Tuorein datakatsauksemme

Datakatsaus

Verkkopalvelujen alustat Suomessa 2024

2 viikkoa sitten

Päivitimme North Patrolissa analyysimme suomalaisten verkkopalveluiden teknologioista. Analysoimme 2500 eri organisaation verkkopalvelut, ja mukana on kattava otos suuryrityksiä, verkkokauppoja, julkishallinnon organisaatioita sekä järjestöjä. Tämänvuotisen selvityksen ensimmäisessä tulosartikkelissa keskitytään organisaatioiden pääsivustojen alustoihin.

Vahvuuksiamme tietosivustojen suunnittelussa

 • Osuva sisältöstrategia ja harkitut tietorakenteet
 • Tietojen löydettävyyden varmistaminen
 • Käyttäjälähtöinen muotoilutyö ja ymmärrys sisällöntuottajan arjesta
 • Käyttäjäystävälliset ja saavutettavat käyttöliittymäratkaisut
 • Suomessa käytettyjen julkaisujärjestelmien tuntemus
 • Tietoturvan ja tietosuojan kysymykset
 • Verkkopalvelun koko elinkaaren hahmottaminen
 • Organisaationne toimintatapoihin sopivan kumppanin kilpailuttaminen

Ota yhteyttä

Kiinnostuitko?

Täytä yhteydenottolomakkeemme

Jos olet kiinnostunut kuulemaan lisää palveluistamme tai jos haluat meiltä tarjouksen, täytä yhteydenottolomakkeemme alla olevan linkin kautta.

Ota yhteyttä lomakkeella

North Patrol auttaa onnistumaan

Meitä on kymmenen konsulttia, kaikki kokeneita suunnittelijoita tai teknologia-asiantuntijoita. Joka vuosi viemme läpi yli 50 projektia, joissa autamme hankkeensa eri vaiheissa olevia asiakkaitamme luomaan uusia digipalveluja ja tietojärjestelmiä. Asiakkaamme ovat olleet erittäin tyytyväisiä työhömme (arvosana 9,5/10), ja monet heistä palaavat asiakkaiksi yhä uudestaan.

Olemme apunasi, kun kaipaat puolueetonta näkemystä teknologiavalintoihin, kirkastusta palvelukonseptin ideaan, tarkennusta vaatimusten määrittelyyn, konkreettista tukea tarjouskilpailuun tai ohjausta toteutusprojektin läpivientiin.

Ota selvää firmastamme

Miten erotumme kilpailijoistamme?

 • Digipalveluiden suunnitteluun erikoistuminen

  Olemme erikoistuneet digipalveluiden laadukkaaseen suunnittelutyöhön ja vaatimusmäärittelyyn. Missiomme on auttaa asiakkaita onnistumaan hankkeissaan luomalla mahdollisimman hyvät lähtökohdat toteutusvaiheelle – oli sitten kyse ketterästä toteutuksesta omalla tiimillä tai kumppanin kanssa tehtävästä hankkeesta tai julkisesti kilpailutettavasta urakasta.

 • Emme myy koodausta emmekä lisenssejä

  Moni teknologiakonsultti suosittelee asiakkailleen teknisiä ratkaisuja, joita sama talo myös toteuttaa. Meillä tätä vinoumaa ei ole, koska meiltä ei voi ostaa koodausta tai lisenssejä eikä meillä ole riippuvuuksia teknologiatoimittajiin. Näkökulmamme ohjelmistomarkkinaan on laaja-alainen. Tavoitteena on aina löytää asiakkaalle parhaiten soveltuva ohjelmistoratkaisu, oli se sitten räätälöity ratkaisu, saas-palvelu, avoimen lähdekoodin alusta tai näiden yhdistelmä.

 • Tehokkuus, tavoitteellisuus ja tuloksellisuus

  Toimeksiannoillemme sovitaan aina konkreettinen lopputuotos, jonka avulla asiakas pääsee hankkeessaan eteenpäin. Hioutuneiden menetelmiemme ja kokeneiden konsulttiemme ansiosta pystymme tuottamaan sen tehokkaasti, yllättävän vähäisillä työmäärillä, ja rahallesi syntyy vastinetta.

Siirry takaisin sivun alkuun