Tietosivustot

Laajojen tietomassojen muovaaminen verkkosivustoksi vaatii tietorakenteiden, käyttöliittymien ja toimintojen muotoilua palveluksi, joka tähtää tietojen löydettävyyteen, miellyttävään käyttökokemukseen ja tiedolla vaikuttamiseen. Helppokäyttöisillä ylläpitotyökaluilla varmistetaan tietojen pysyminen ajantasaisina.

Autamme suunnittelemaan, määrittelemään ja kilpailuttamaan parhaat ratkaisut.

Laajan ja monimutkaisen verkkosivuston suunnittelussa korostuu kestävän perustan luominen. Tietosivuille on suunniteltava loogiset rakenteet, jotta käyttäjät löytävät palvelusta haluamansa, ja sisällöntuottajat pystyvät ylläpitämään palvelukonseptia myös uuden sivuston julkaisun jälkeen.

Palvelupolkujenkäyttökokemuksen ja tekstityön ratkaisut on tehtävä käyttäjien ehdoilla, jotta verkkopalvelu onnistuu ohjaamaan käyttäjää haluttuun suuntaan. Ennen kuin tämä on mahdollista, on tietysti tunnistettava, mitkä ovat nuo halutut suunnat millekin käyttäjäryhmällä: konseptisuunnittelussa priorisoidaan nämä tavoitteet.

Julkaisujärjestelmän valinta laajalle verkkosivustolle määrittää sen kustannuksia moneksi vuodeksi eteenpäin. Vaaditut tekniset ominaisuudet voivat olla toteutettavissa halvemmalla tai kalliimmalla hintalapulla, mutta yhtälöön on laskettava myös sisällöntuottajien vaivan hinta.

Kilpailutamme tietopalvelullesi ihanteellisen toteuttajan, jonka kanssa työtä on helppoa jatkaa North Patrolin luomien selkeiden suunnitelmien pohjalta.

Näin voimme olla avuksi

Vahvuuksiamme verkkopalvelukonsulttina

 • Osuva sisältöstrategia ja harkitut tietorakenteet
 • Tietojen löydettävyyden varmistaminen
 • Käyttäjälähtöinen muotoilutyö ja ymmärrys sisällöntuottajan arjesta
 • Käyttäjäystävälliset ja saavutettavat käyttöliittymäratkaisut
 • Suomessa käytettyjen julkaisujärjestelmien tuntemus
 • Tietoturvan ja tietosuojan kysymykset
 • Verkkopalvelun koko elinkaaren hahmottaminen
 • Organisaationne toimintatapoihin sopivan kumppanin kilpailuttaminen

Esimerkkejä projekteistamme

Rauman kaupunki

elokuu 2023 –

Verkkopalvelun määrittely ja hankinnan tuki

Lapin korkeakoulukonserni

kesäkuu 2023 –

Verkkopalvelun määrittely ja kilpailutus

Tuusulan kunta

toukokuu 2023 –

Verkkopalvelun määrittely ja hankinnan tuki

Oikeusrekisteristerikeskus

toukokuu 2023 –

Oikeusministeriön hallinnonalan verkkosivustouudistuksen esiselvitys

Tampereen yliopisto

toukokuu 2023 –

Verkkopalvelujen kehittämissuunnitelman konsultointi

Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu

toukokuu 2023 –

XAMK.fi-verkkopalvelun määrittely ja kilpailutus

Suomen Diabetesliitto

huhtikuu 2023 – kesäkuu 2023

Verkkopalvelun konseptisuunnittelu

Metsähallitus

maaliskuu 2023 – syyskuu 2023

Luontoon-palvelujen sisällönhallintaratkaisun hankinnan tuki

Case-esittely

Tuorein datakatsauksemme

Datakatsaus

WordPress hallitsee – Mitä tästä pitäisi ajatella?

44 viikkoa sitten

WordPressin osuus organisaatioiden web-palveluiden alustana on huikea. WP:n päällä pyörii maailmanlaajuisesti miljoonia sivustoja, ja North Patrolin 2 500 sivustoa kattaneessa selvityksessäkin todettiin, että lähes 40 % tämän maan web-sivustoista pyöri WP:llä. Prosenttiosuus vaikuttaisi olevan vain kasvussa, kun uusia WP-sivustoja syntyy jatkuvalla syötöllä. Tämä ei kuitenkaan ole aina pelkästään hyvä asia.

Kiinnostuitko?

Täytä yhteydenottolomakkeemme

Jos olet kiinnostunut kuulemaan lisää palveluistamme tai jos haluat meiltä tarjouksen, täytä yhteydenottolomakkeemme alla olevan linkin kautta.

Ota yhteyttä lomakkeella

Tämä on North Patrol

Meitä on kymmenen konsulttia, olemme kokeneita suunnittelijoita ja teknologia-asiantuntijoita. Olemme vuosittain suunnittelemassa ja valmistelemassa yli 50:a erilaista digipalvelu-uudistusta ja tietojärjestelmää. Asiakastyytyväisyytemme on erittäin korkea (9,5/10), ja monia asiakkaitamme olemme auttaneet jo useiden erilaisten digipalveluiden uudistamisessa.

Lue lisää yrityksestämme

Miten erotumme kilpailijoistamme?

 • Erikoistumme suunnitteluun

  Olemme erikoistuneet digipalveluiden laadukkaaseen suunnittelutyöhön ja vaatimusmäärittelyyn. Missiomme on auttaa asiakkaita onnistumaan hankkeissaan luomalla mahdollisimman hyvät lähtökohdat toteutusvaiheelle – oli sitten kyse ketterästä toteutuksesta omalla tiimillä tai kumppanin kanssa tehtävästä hankkeesta tai julkisesti kilpailutettavasta urakasta.

 • Emme myy koodausta, emme lisenssejä

  Moni ohjelmistotalo suosittelee asiakkailleen ratkaisuja, joita sama talo myös toteuttaa. Meillä ei ole näin. Meiltä ei voi ostaa toteutusprojektia, meillä ei ole kumppanuuksia teknologiatoimittajien kanssa. Meidän näkökulma markkinaan on laaja-alainen, kuten asiakkaillakin on syytä olla. Tavoitteena on aina löytää parhaiten sopiva ratkaisu, oli se sitten räätälöity ratkaisu, saas-palvelu, avoimen koodin alusta tai näiden yhdistelmä.

 • Olemme realistinen ja kaukonäköinen

  Suunnittelemme palvelukonsepteja, toteutustapoja ja arkkitehtuureja, jotka kestävät aikaa ja jatkokehittämistä. Meille tärkeätä on ratkaisujen toteutettavuus, hyvien kumppaneiden olemassaolo ja kustannusten ennustettavuus.

Siirry takaisin sivun alkuun