Webinaaritallenne: Mitä maksaa iso verkkosivusto?

Katso tallenne

North Patrol analysoi 26 kilpailuttamaansa kuntien ja oppilaitosten digiprojektia, joihin annettiin yhteensä 138 tarjousta. Asiantuntijamme Anna Availa ja Perttu Tolvanen keskustelivat 16.3.2022 pidetyssä webinaarissa katsauksen pohjalta isojen verkkosivustojen budjettien rakentumisesta ja niihin vaikuttavista tekijöistä.

North Patrol on suunnitteluun erikoistunut konsulttitoimisto. Suunnittelemme, autamme teknologiavalinnoissa, kilpailutamme. Emme myy toteutusprojekteja, emmekä lisenssejä, olemme aidosti asiakkaan puolella.

1.4.2022

Anna Availa

Webinaarissa käsitellyt teemat

Webinaarissa käsiteltiin sitä mikä verkkosivustouudistuksissa maksaa, mikä on järkevää ja mistä hyvä kilpailutus on tehty. Lisäksi webinaarissa tuli vastauksia julkisten kilpailutusten toimintaan.

Webinaarissa

 • Vilkaistiin kilpailutusten laajaa hintahaitaria ja arvioitiin, mikä hintahaitarin aiheuttaa.
 • Tutustuttiin verkkosivustoprojektien budjettien jakautumiseen ja haarukoitiin, miten paljon laajan verkkosivuston uudistamiseen kannattaa budjetoida.
 • Luonnehdittiin onnistunutta kilpailutusta asiakkaan ja toimittajan näkökulmista.

Webinaari katsottavissa jälkikäteen

Varsinainen webinaariosuus kestää 1h 08 min. Tallenteen lopussa Anna ja Perttu vastaavat osallistujien esittämiin kysymyksiin. Tallenteen kokonaiskesto on 1h 17 min.

Katso tallenne webinaarista (YouTube)

Lataa webinaarin esitysmateriaali (pdf)

Johtopäätökset

North Patrolin asiantuntijat kiteyttivät webinaarin teemoihin liittyviä johtopäätöksiään seuraavasti:

 • Onnistunut verkkosivusto syntyy perusteellisen ennakkotyön ansiosta.
  • Laadukas valmistelu tuo laadukkaan lopputuloksen ja hyvän kumppanisuhteen.
 • Markkinatilanne on hyvä.
  • On mahdollista saada hyvää laatua hyvällä hinnalla.
  • Toimittajien kesken kilpailu on kova.
 • Kokonaisuus kannattaa suunnitella ensin ja hankkia sitten paloina.
  • Suunnitteluun kuuluu myös vaiheistus toteutusprojektin jälkeiselle ajalle: mitä kilpailutetaan eli tehdään heti ja mitä myöhemmin.

Tutustu myös muihin North Patrolin webinaareihin

Kaikki North Patrolin webinaarit löydät verkkosivustoltamme: https://northpatrol.fi/webinaarit

Anna Availa

FM, KK Anna Availa on verkkoviestinnän sekä sisäisten ja ulkoisten verkkopalvelujen asiantuntija. Anna konsultoi asiakkaita verkkohankkeiden valmistelussa, vaatimusten määrittelyssä ja konseptisuunnittelussa.

Anna on työskennellyt verkkoviestinnän parissa useissa organisaatioissa julkisella ja yksityisellä sektorilla. Yritysten ja kaupunkiorganisaation viestintäpäällikkönä hän on kehittänyt voimakkaasti verkkoviestintää ja luonut organisaatioiden sähköisen viestinnän kokonaisuuksia, joista ovat löytyneet verkkopalvelujen ja introjen lisäksi muun muassa verkkolehdet, -vuosikertomukset ja -lehdet sekä sisäiset ja ulkoiset sosiaaliset mediat.

Annalla on parinkymmenen vuoden ajalta kokemusta lukuisista järjestelmistä, teknologioista ja toimittajista. Johtoryhmätyöskentely useissa organisaatioissa on antanut ymmärryksen siitä, miten liiketoimintaa tuetaan verkkoviestinnän keinoin.

Työssään Anna on vastannut viestintäjärjestelmistä ja toiminut useissa eri rooleissa kehittäessään ja ylläpitäessään niitä niin projektien vetäjänä kuin sisällöntuottajana.

Tietosivustot

Laajojen tietomassojen muovaaminen verkkosivustoksi vaatii tietorakenteiden, käyttöliittymien ja toimintojen muotoilua palveluksi, joka tähtää tietojen löydettävyyteen, miellyttävään käyttökokemukseen ja tiedolla vaikuttamiseen. Helppokäyttöisillä ylläpitotyökaluilla varmistetaan tietojen pysyminen ajantasaisina.

Lue palveluistamme

Pyydä tarjous

North Patrol lyhyesti

Meitä on kymmenen konsulttia, kaikki kokeneita suunnittelijoita tai teknologia-asiantuntijoita. Vuosittain meillä suunnitellaan ja valmistellaan yli 50 erilaista digipalvelu-uudistusta ja tietojärjestelmähanketta. Asiakkaamme ovat olleet erittäin tyytyväisiä työhömme (arvosana 9,5/10), ja monet heistä palaavat asiakkaiksi yhä uudestaan.

Lue lisää meistä

Miten erotumme kilpailijoistamme?

 • Digipalveluiden suunnitteluun erikoistuminen

  Olemme erikoistuneet digipalveluiden laadukkaaseen suunnittelutyöhön ja vaatimusmäärittelyyn. Missiomme on auttaa asiakkaita onnistumaan hankkeissaan luomalla mahdollisimman hyvät lähtökohdat toteutusvaiheelle – oli sitten kyse ketterästä toteutuksesta omalla tiimillä tai kumppanin kanssa tehtävästä hankkeesta tai julkisesti kilpailutettavasta urakasta.

 • Emme myy koodausta emmekä lisenssejä

  Moni teknologiakonsultti suosittelee asiakkailleen teknisiä ratkaisuja, joita sama talo myös toteuttaa. Meillä tätä vinoumaa ei ole, koska meiltä ei voi ostaa koodausta tai lisenssejä eikä meillä ole riippuvuuksia teknologiatoimittajiin. Näkökulmamme ohjelmistomarkkinaan on laaja-alainen. Tavoitteena on aina löytää asiakkaalle parhaiten soveltuva ohjelmistoratkaisu, oli se sitten räätälöity ratkaisu, saas-palvelu, avoimen lähdekoodin alusta tai näiden yhdistelmä.

 • Realistisuus ja kaukonäköisyys

  Suunnittelemme digipalveluiden palvelukonsepteja, toteutustapoja ja arkkitehtuureja, jotka kestävät aikaa ja jatkokehittämistä. Me painotamme ratkaisujen toteutuskelpoisuutta, hyvien kumppaniehdokkaiden löytymistä ja kustannusten ennustettavuutta.

Siirry takaisin sivun alkuun