Webinaaritallenne: Mitä maksaa iso verkkosivusto?

Katso tallenne

North Patrol analysoi 26 kilpailuttamaansa kuntien ja oppilaitosten digiprojektia, joihin annettiin yhteensä 138 tarjousta. Asiantuntijamme Anna Availa ja Perttu Tolvanen keskustelivat 16.3.2022 pidetyssä webinaarissa katsauksen pohjalta isojen verkkosivustojen budjettien rakentumisesta ja niihin vaikuttavista tekijöistä.

North Patrol on suunnitteluun erikoistunut konsulttitoimisto. Suunnittelemme, autamme teknologiavalinnoissa, kilpailutamme. Emme myy toteutusprojekteja, emmekä lisenssejä, olemme aidosti asiakkaan puolella.

1.4.2022

Anna Availa

Webinaarissa käsitellyt teemat

Webinaarissa käsiteltiin sitä mikä verkkosivustouudistuksissa maksaa, mikä on järkevää ja mistä hyvä kilpailutus on tehty. Lisäksi webinaarissa tuli vastauksia julkisten kilpailutusten toimintaan.

Webinaarissa

  • Vilkaistiin kilpailutusten laajaa hintahaitaria ja arvioitiin, mikä hintahaitarin aiheuttaa.
  • Tutustuttiin verkkosivustoprojektien budjettien jakautumiseen ja haarukoitiin, miten paljon laajan verkkosivuston uudistamiseen kannattaa budjetoida.
  • Luonnehdittiin onnistunutta kilpailutusta asiakkaan ja toimittajan näkökulmista.

Webinaari katsottavissa jälkikäteen

Varsinainen webinaariosuus kestää 1h 08 min. Tallenteen lopussa Anna ja Perttu vastaavat osallistujien esittämiin kysymyksiin. Tallenteen kokonaiskesto on 1h 17 min.

Katso tallenne webinaarista (YouTube)

Lataa webinaarin esitysmateriaali (pdf)

Johtopäätökset

North Patrolin asiantuntijat kiteyttivät webinaarin teemoihin liittyviä johtopäätöksiään seuraavasti:

  • Onnistunut verkkosivusto syntyy perusteellisen ennakkotyön ansiosta.
    • Laadukas valmistelu tuo laadukkaan lopputuloksen ja hyvän kumppanisuhteen.
  • Markkinatilanne on hyvä.
    • On mahdollista saada hyvää laatua hyvällä hinnalla.
    • Toimittajien kesken kilpailu on kova.
  • Kokonaisuus kannattaa suunnitella ensin ja hankkia sitten paloina.
    • Suunnitteluun kuuluu myös vaiheistus toteutusprojektin jälkeiselle ajalle: mitä kilpailutetaan eli tehdään heti ja mitä myöhemmin.

Tutustu myös muihin North Patrolin webinaareihin

Kaikki North Patrolin webinaarit löydät verkkosivustoltamme: https://northpatrol.fi/webinaarit

PS. Sinua voisi kiinnostaa tulossa oleva ilmainen webinaarimme: Parhaat muotoiluratkaisut tuote- ja palvelusivuille (15.5.2024 klo 10:00). Ilmoittaudu webinaariin

Lue palveluistamme Pyydä tarjous

Anna Availa

FM, KK Anna Availa on verkkoviestinnän sekä sisäisten ja ulkoisten verkkopalvelujen asiantuntija. Anna konsultoi asiakkaita verkkohankkeiden valmistelussa, vaatimusten määrittelyssä ja konseptisuunnittelussa.

Anna on työskennellyt verkkoviestinnän parissa useissa organisaatioissa julkisella ja yksityisellä sektorilla. Yritysten ja kaupunkiorganisaation viestintäpäällikkönä hän on kehittänyt voimakkaasti verkkoviestintää ja luonut organisaatioiden sähköisen viestinnän kokonaisuuksia, joista ovat löytyneet verkkopalvelujen ja introjen lisäksi muun muassa verkkolehdet, -vuosikertomukset ja -lehdet sekä sisäiset ja ulkoiset sosiaaliset mediat.

Annalla on parinkymmenen vuoden ajalta kokemusta lukuisista järjestelmistä, teknologioista ja toimittajista. Johtoryhmätyöskentely useissa organisaatioissa on antanut ymmärryksen siitä, miten liiketoimintaa tuetaan verkkoviestinnän keinoin.

Työssään Anna on vastannut viestintäjärjestelmistä ja toiminut useissa eri rooleissa kehittäessään ja ylläpitäessään niitä niin projektien vetäjänä kuin sisällöntuottajana.

Tietosivustot

Autamme laajojen tietosivustojen suunnittelussa, määrittelyssä ja kilpailuttamisessa. Muotoilemme konseptin, tietorakenteet, käyttökokemuksen ja toiminnot hyötypalveluksi, jota on miellyttävä käyttää, helppoa ylläpitää ja kustannustehokasta kehittää koko elinkaarensa ajan.

Lue palveluistamme

Pyydä tarjous

North Patrol auttaa onnistumaan

Meitä on kymmenen konsulttia, kaikki kokeneita suunnittelijoita tai teknologia-asiantuntijoita. Joka vuosi viemme läpi yli 50 projektia, joissa autamme hankkeensa eri vaiheissa olevia asiakkaitamme luomaan uusia digipalveluja ja tietojärjestelmiä. Asiakkaamme ovat olleet erittäin tyytyväisiä työhömme (arvosana 9,5/10), ja monet heistä palaavat asiakkaiksi yhä uudestaan.

Olemme apunasi, kun kaipaat puolueetonta näkemystä teknologiavalintoihin, kirkastusta palvelukonseptin ideaan, tarkennusta vaatimusten määrittelyyn, konkreettista tukea tarjouskilpailuun tai ohjausta toteutusprojektin läpivientiin.

Ota selvää firmastamme

Miten erotumme kilpailijoistamme?

  • Digipalveluiden suunnitteluun erikoistuminen

    Olemme erikoistuneet digipalveluiden laadukkaaseen suunnittelutyöhön ja vaatimusmäärittelyyn. Missiomme on auttaa asiakkaita onnistumaan hankkeissaan luomalla mahdollisimman hyvät lähtökohdat toteutusvaiheelle – oli sitten kyse ketterästä toteutuksesta omalla tiimillä tai kumppanin kanssa tehtävästä hankkeesta tai julkisesti kilpailutettavasta urakasta.

  • Emme myy koodausta emmekä lisenssejä

    Moni teknologiakonsultti suosittelee asiakkailleen teknisiä ratkaisuja, joita sama talo myös toteuttaa. Meillä tätä vinoumaa ei ole, koska meiltä ei voi ostaa koodausta tai lisenssejä eikä meillä ole riippuvuuksia teknologiatoimittajiin. Näkökulmamme ohjelmistomarkkinaan on laaja-alainen. Tavoitteena on aina löytää asiakkaalle parhaiten soveltuva ohjelmistoratkaisu, oli se sitten räätälöity ratkaisu, saas-palvelu, avoimen lähdekoodin alusta tai näiden yhdistelmä.

  • Tehokkuus, tavoitteellisuus ja tuloksellisuus

    Toimeksiannoillemme sovitaan aina konkreettinen lopputuotos, jonka avulla asiakas pääsee hankkeessaan eteenpäin. Hioutuneiden menetelmiemme ja kokeneiden konsulttiemme ansiosta pystymme tuottamaan sen tehokkaasti, yllättävän vähäisillä työmäärillä, ja rahallesi syntyy vastinetta.

Siirry takaisin sivun alkuun