Julkisten hankintojen konsultointi

Autamme julkisten hankintojen läpiviennissä. Tuemme asiakkaitamme läpi koko prosessin, vaatimusten analysoinnista aina markkinavuoropuheluihin sekä lopullisen kilpailutusprosessin läpivientiin. Autamme laadukkaiden vaatimusmäärittelyiden, tarjouspyyntöjen ja muiden hankintadokumenttien tuottamisessa sekä saatujen tarjousten arvioinnissa.

Ota yhteyttä

Tarpeita vastaava ratkaisu

 • Hankinnan suunnittelu esiselvityksen tai vaatimusmäärittelyn pohjalta
 • Tarvittaessa markkinakartoitus tai -vuoropuhelu
 • Laadullinen arviointi toimittajien ratkaisuehdotuksille

Laadukas tarjouspyyntö

 • Keskitytään ensimmäisen vaiheen toteutukseen
 • Laatuvertailulle konkreettinen, hankinnan sisältöön perustuva malli
 • Sopiva hinnoittelumalli, esim. tavoitehintamalli

Perusteltu hankintapäätös

 • Perusteltu pisteytys, myös jokaiselle laatupisteelle
 • Tarjousten laadun arviointi perustuu useamman asiantuntijan arvioon
 • Vertailumuistio avaa laatuarvioinnin perusteet myös tarjoajille

Palvelumme julkisen hankinnan läpivientiin

Asiakasreferenssejämme

Helsingin kaupunki

kesäkuu 2024 –

WordPress-sivustojen toteutuksen ja ylläpidon hankinta

Keuruun kaupunki

kesäkuu 2024 –

Verkkopalvelun ja intranetin määrittely ja hankinnan tuki

Motiva

toukokuu 2024 –

Verkkopalvelun määrittely ja hankinnan tuki

Joensuun kaupunki

toukokuu 2024 –

Verkkosivuston määrittely ja hankinnan tuki

Laurea

huhtikuu 2024 –

Laurea.fi-uudistuksen suunnittelu ja hankinta

Kirkkohallitus

huhtikuu 2024 –

Seurakuntien yhteisen sisällönhallintaratkaisun suunnittelu ja hankinta

Kokemäen kaupunki

huhtikuu 2024 –

Verkkosivuston määrittely ja hankinnan tuki

Nokian kaupunki ja Kangasalan kaupunki

helmikuu 2024 –

Verkkosivustojen määrittely ja hankinnan tuki

Uusin webinaaritallenne aiheesta

Webinaaritallenne: Hyvä vaatimusmäärittely ja siirtymä ketterään toteutukseen

10.10.2023 – Kouluttajat: Perttu Tolvanen ja Noora Linnermo

Hyvä vaatimusmäärittely auttaa parhaiden ja soveltuvimpien teknologiavaihtoehtojen arvioinnissa, on edellytys hyvälle kilpailutukselle ja toimii tukena toimittajan kanssa käytävissä neuvottelussa. Hyvin tehty vaatimusmäärittely mahdollistaa myös onnistuneen ensimmäisen vaiheen julkaisun aikataulussa ja budjetissa oli sitten kyse uuden kumppanin, oman kehitystiimin tai jo olemassa olevan ulkoisen toteuttajatahon kanssa tehtävästä toteutusprojektista.

Tuorein datakatsauksemme

Datakatsaus

Julkiset IT-hankintasopimukset 2023 – tietojärjestelmähankintoja 1,6 miljardilla eurolla

17 viikkoa sitten

North Patrol analysoi kaikki vuonna 2023 tehdyt julkisia IT-hankintasopimuksia koskevat jälki-ilmoitukset. Analysoimme ja luokittelimme aineiston mm. hankinnan kohteen, tilaajaorganisaation, hankinnan arvon ja valittujen toimittajien osalta. Samalla arvioimme, kuinka aito ja avoin kilpailu toteutuu julkisissa IT-hankinnoissa.

Selvitys on jatkoa aiemmalle vuoden 2023 julkisia tarjouspyyntöjä ja osallistumispyyntöjä käsitelleelle IT-hankintailmoitusten datakatsaukselle.

Kuinka kauan tietojärjestelmän julkinen hankinta tyypillisesti kestää?

 1. Esiselvitysvaihe kestää tyypillisesti 2-3 kuukautta, mikäli prosessi sisältää tietojärjestelmän suunnittelua ja vaatimusten kartoitusta.
 2. Vaatimusmäärittelyvaihe kestää yleensä 2-3 kuukautta.
 3. Mahdollinen markkinavuoropuhelu vie noin 1-2 kuukautta.
 4. Kilpailutusvaiheen pituus riippuu valitusta hankintamenettelystä. Eniten käytetty avoin menettely kestää tyypillisesti noin 3 kuukautta tarjouspyyntödokumenttien valmistelusta hankintapäätökseen.
 5. Odotusaika hankintapäätöksen ilmoittamisen jälkeen on 14 vuorokautta, mutta sopimusneuvottelut voidaan käynnistää jo odotusaikana. Sopimusneuvottelut kestävät tyypillisesti noin kuukauden.

Ota yhteyttä

Kiinnostuitko?

Pyydä tarjous

Jos olet kiinnostunut kuulemaan lisää palveluistamme tai jos haluat meiltä tarjouksen, täytä yhteydenottolomakkeemme alla olevan linkin kautta.

Ota yhteyttä lomakkeella

North Patrol auttaa onnistumaan

Meitä on kymmenen konsulttia, kaikki kokeneita suunnittelijoita tai teknologia-asiantuntijoita. Joka vuosi viemme läpi yli 50 projektia, joissa autamme hankkeensa eri vaiheissa olevia asiakkaitamme luomaan uusia digipalveluja ja tietojärjestelmiä. Asiakkaamme ovat olleet erittäin tyytyväisiä työhömme (arvosana 9,5/10), ja monet heistä palaavat asiakkaiksi yhä uudestaan.

Olemme apunasi, kun kaipaat puolueetonta näkemystä teknologiavalintoihin, kirkastusta palvelukonseptin ideaan, tarkennusta vaatimusten määrittelyyn, konkreettista tukea tarjouskilpailuun tai ohjausta toteutusprojektin läpivientiin.

Ota selvää firmastamme

Miten erotumme kilpailijoistamme?

 • Digipalveluiden suunnitteluun erikoistuminen

  Olemme erikoistuneet digipalveluiden laadukkaaseen suunnittelutyöhön ja vaatimusmäärittelyyn. Missiomme on auttaa asiakkaita onnistumaan hankkeissaan luomalla mahdollisimman hyvät lähtökohdat toteutusvaiheelle – oli sitten kyse ketterästä toteutuksesta omalla tiimillä tai kumppanin kanssa tehtävästä hankkeesta tai julkisesti kilpailutettavasta urakasta.

 • Emme myy koodausta emmekä lisenssejä

  Moni teknologiakonsultti suosittelee asiakkailleen teknisiä ratkaisuja, joita sama talo myös toteuttaa. Meillä tätä vinoumaa ei ole, koska meiltä ei voi ostaa koodausta tai lisenssejä eikä meillä ole riippuvuuksia teknologiatoimittajiin. Näkökulmamme ohjelmistomarkkinaan on laaja-alainen. Tavoitteena on aina löytää asiakkaalle parhaiten soveltuva ohjelmistoratkaisu, oli se sitten räätälöity ratkaisu, saas-palvelu, avoimen lähdekoodin alusta tai näiden yhdistelmä.

 • Tehokkuus, tavoitteellisuus ja tuloksellisuus

  Toimeksiannoillemme sovitaan aina konkreettinen lopputuotos, jonka avulla asiakas pääsee hankkeessaan eteenpäin. Hioutuneiden menetelmiemme ja kokeneiden konsulttiemme ansiosta pystymme tuottamaan sen tehokkaasti, yllättävän vähäisillä työmäärillä, ja rahallesi syntyy vastinetta.

Siirry takaisin sivun alkuun