Autamme suunnittelemaan, määrittelemään ja jatkokehittämään verkkopalveluita, joiden tehtävä on innostaa, vakuuttaa ja tuottaa liidejä.
Asiakkaitamme ovat muun muassa Ramirent, Veho, VTT, Rejlers ja Teknologiateollisuus.
Autamme suunnittelemaan, määrittelemään ja jatkokehittämään verkkopalveluita, joiden tehtävä on innostaa, vakuuttaa ja tuottaa liidejä.
Asiakkaitamme ovat muun muassa Ramirent, Veho, VTT, Rejlers ja Teknologiateollisuus.
Kun tarvitset digitaalisen palvelun, joka edistää brändiäsi ja kasvattaa liiketoimintaasi, autamme suunnittelemaan säväyttävän verkkopalvelun. Etsimme strategisia tavoitteitasi tukevan konsepti-idean ja sille liideihin johtavan asiakaskokemuksen.
North Patrolin muotoilutyössä valjastetaan verkkopalvelutrendit hyödyttämään omaa liiketoimintaasi ja asiakaskuntaasi. Puolueettomana ja teknologiariippumattomana toimijana autamme järjestelmäratkaisujen arvioinnissa ja parhaan toteuttajakumppanin kilpailuttamisessa.
Digipalvelun suunnittelu lähtee liikkeelle organisaation liiketoiminnallisten tavoitteiden kirkastamisella, jonka jälkeen syvennytään keräämään ymmärrystä käyttäjien tarpeista.
Digipalvelua ei rakenneta pelkästään loppukäyttäjien tarpeisiin, vaan yhtä lailla organisaation omien tavoitteiden tueksi. Selvitämme tarpeita uudelle kokonaisuudelle sekä hahmotamme nykytilanteen ja käytössä olevat keinot haastatteluiden, kyselyiden ja tausta-aineiston avulla.
Suunnittelutyössä jäsennetään uuden palvelun sisällöt, tunnistetaan toiminnallisuudet ja työkalut sujuvan digitaalisen asiakaskokemuksen saavuttamiseksi. Suunnittelutyössä muotoillaan käyttäjälähtöisesti uusi palvelukonsepti, jota tarvittaessa havainnollistetaan rautalankojen tai prototyypin avulla.
Suunnittelutyö tehdään teknologiariippumattomasti tai vaihtoehtoisesti annettua teknologiaa vasten.
Suunnitteluvaiheen tärkeyttä ei voine korostaa liikaa. Projektin valmistelun ja suunnittelun ohittamista perustellaan usein ketterillä projektimalleilla, mutta projektin laadukas valmistelu ei ole ristiriidassa ketterän kehittämisen kanssa – päinvastoin.
Useimmat ketterät projektimenetelmät lähtevät siitä, että projektin visiota ja tärkeimpiä linjauksia koskevat suunnitelmat tehdään ennen ketterän toteutuksen aloittamista. Suunnitteluvaiheen tulokset asettavat raamin toteutusvaiheen läpiviennille ja helpottavat projektin johtamista.
Suunnittelussa huomioimme erityisesti:
Parhaat teknologiavaihtoehdot löydetään, kun peilataan markkinoilla olevia ratkaisuja suunniteltuun palvelukonseptiin, olemassa olevaan arkkitehtuuriin, haluttuihin ominaisuuksiin sekä tavoiteltuun ylläpitokokemukseen. Vaihtoehtojen edut ja haasteet punnitaan, ja kokonaisuuteen soveltuvimmat ratkaisut linjataan.
Soveltuvin tekninen ratkaisu löydetään punnitsemalla vaihtoehtojen hyötyjä, riskejä, kustannuksia ja potentiaalisia toteuttajakumppaneita.
Teknologiavalintatyössä huomioimme erityisesti:
Digipalvelun vaatimusmäärittelyvaiheessa North Patrol tarkentaa palvelukonseptia sisältöjen, käyttökokemuksen, toiminnallisuuksien ja ylläpitotyökalujen osalta vastaamaan tunnistettuja tavoitteita.
Uuden palvelun tekniseltä toteutukselta vaaditut työkalut ja kyvykkyydet kuvataan vaatimusmäärittelyksi, joka tarkentaa palvelukonseptin, sisältötyypit, toiminnallisuudet, teknologiaratkaisut, tekniset reunaehdot ja liittymät muihin järjestelmiin.
Vaatimusmäärittely voidaan luoda tuotteista riippumattomaksi kuvaukseksi uuden palvelun ominaisuuksista. Kilpailutuksessa käytettävä vaatimusmäärittely kannattaa kuitenkin useimmiten tehdä valitun teknisen ratkaisun lähtökohdista käsin, hyödyntäen sen erityiskyvyykkyyksiä.
North Patrolin määrittelydokumentti on laadukas kirjallinen kuvaus toteutettavan palvelun olennaisista ratkaisuista: sen avulla saadaan realistisesti arvioituja tarjouksia toteutustyöstä ja se toimii kattavana tehtävälistana (’backlog’) toteutettavasta palvelukokonaisuudesta.
Toteutustyön vaiheistukselle, kustannuksille ja resurssitarpeille voidaan tarkentaa suunnitelma tiekartasta, johon arvioidaan tarvittavat projektivaiheet, niiden aikataulutus ja vastuutahot.
Monivuotinen toteutushanke on sujuvampaa hyväksyttää, suunnitella ja hallita, kun siihen sisältyvät tehtävät on pilkottu ja vaiheistettu aikajanalle.
Tarjouspyyntöön kirjataan vaatimukset etsityn kumppanin osaamisesta, toimintatavoista, tekijätiimistä sekä työhön sisältyvistä tehtävistä ja niiden menetelmistä.
North Patrolin tarjousvertailussa tuotetaan järjestelmällinen ja tasapuolinen arviointi tarjoajien keskinäisestä paremmuudesta: tarjoukset punnitaan tarjouspyynnön kriteerien valossa ja pisteytetään menetelmällisesti.
Tarjoajien tapaamisissa olemme mukana arvioimassa esitettyjen argumenttien uskottavuutta ja kysymässä täydentävät kysymykset aiheista, jotka ovat tarjousdokumenteista jääneet avoimiksi. Suosituksemme kumppanivalinnasta perustellaan tavalla, joka kestää kriittistäkin tarkastelua.
North Patrolin ”avaimet käteen”-tuki palvelun toteutuksen kilpailuttamisessa säästää aikaasi ja hermojasi.
Kilpailutuksessa huomioimme erityisesti:
Asiakkaalta digiprojektin vetämiseen ei välttämättä löydy riittävästi aikaa, joten asiantuntijamme auttavat. North Patrol tarjoaa osaamistaan mm. seuraaviin projektin läpiviennin tehtäviin:
Lisäksi North Patrolin kokeneet asiantuntijat voivat toimia asiakkaan projektitiimiä edustavina ulkoisina tuoteomistajina vastaten palvelun teknisen toteutuksen ohjauksesta.
Hyvällä sisältösuunnittelulla varmistetaan, että verkkopalvelun tiedot ja sisällöt löytyvät eri käyttötilanteissa sekä vastaavat käyttäjien tarpeisiin.
Sisällön suunnittelutyö kannattaa aloittaa välittömästi palvelukonseptin kirkastamisen jälkeen, jopa ennen kumppanin valintaa, jotta varmistetaan mahdollisimman sujuva projektin läpivienti.
Suunnitteluvaiheessa mukana olleet North Patrolin konsultit ovat hyödyllinen, tehokas ja asiantunteva tuki sisältösuunnittelun edistämisessä. Tehtäviin voi sisältyä esimerkiksi:
Jatkuvan kehityksen tueksi järjestämme usein työpajoja, joissa uudistuskohteita ideoidaan ja priorisoidaan. Lopuksi parhaat ideat otetaan jatkokäsittelyyn ja suunnitelmien tarkennettua ne aikataulutetaan ja otetaan osaksi jatkuvan kehittämisen suunnitelmaa.
Usein jatkokehityksen ajurina on tarve saada oma sivusto toimimaan paremmin ja esimerkiksi tuottamaan enemmän liidejä myynnille.
Osa toimenpiteistä voi olla sellaisia, jotka asiakas voi itse toteuttaa omana työnä tai teettää helposti nykyisillä yhteistyökumppaneilla. Usein osa toimenpiteistä on kuitenkin laajempia uudistuksia, jotka pitää suunnitella tarkemmin, ja joihin voi liittyä myös uusien ostopalveluiden kilpailutuksia.
syyskuu 2024 –
Tietojärjestelmien uudistamisen esiselvitys
toukokuu 2024 –
Verkkopalvelun määrittely ja hankinnan tuki
maaliskuu 2024 –
Verkkopalvelun toteutusprojektin tuki
joulukuu 2023 –
Verkkopalveluprojektien ja jatkuvan kehittämisen tuki
marraskuu 2023 – huhtikuu 2024
Verkkopalvelun toteutusprojektin ja sisällöntuotannon tuki
lokakuu 2023 –
Digitaalisen myynnin ja palvelujen suunnittelu
lokakuu 2023 – kesäkuu 2024
Wpd.fi-sivuston kehittämissuunnitelma
lokakuu 2023 – maaliskuu 2024
Verkkopalvelun esiselvitys
10.6.2024 – Kouluttajat: Mikko Jokela ja Kimmo Parkkinen
Verkkopalveluja tehdään nykyisin monilla eri tavoilla. Usein pääteknologian lisäksi on käytössä monenlaisia lisätyökaluja sekä digitaalisen markkinoinnin välineistöä. Esimerkiksi hakukoneet, suosittelutyökalut, personointityökalut, liidilomakkeet sekä erilaiset botit ja chatit ovat tyypillisiä täydentäviä teknologioita erilaisille verkkosivustoille ja verkkokaupoille.
27.8.2024 – Perttu Tolvanen
12.6.2024 – Perttu Tolvanen
10.6.2024 – Mikko Jokela
29.5.2024 – Camilla Heikkilä
22.5.2024 – Virpi Blom
22.5.2024 – Camilla Heikkilä
13.5.2024 – Sami Kalanen
Datakatsaus
18 viikkoa sitten
Markkinoinnin ja myynnin tehostamiseksi käytetään valtavaa määrää erilaisia työkaluja ja järjestelmiä, ja nykyisin yhä useammat näistä työkaluista liittyvät myös olennaisesti verkkopalveluihin ja verkkokauppoihin. Moderni markkinointikone verkossa rakentuukin yhä useammin useista eri järjestelmistä ja työkaluista. Nyt North Patrolin data-analyysi kohdistettiin tähän alueeseen, hakien vastausta kysymykseen: mitkä ovat suosituimmat digitaalisen markkinoinnin järjestelmät Suomessa vuonna 2024?
Jos olet kiinnostunut kuulemaan lisää palveluistamme tai jos haluat meiltä tarjouksen, täytä yhteydenottolomakkeemme alla olevan linkin kautta.
Meitä on kymmenen konsulttia, kaikki kokeneita suunnittelijoita tai teknologia-asiantuntijoita. Joka vuosi viemme läpi yli 50 projektia, joissa autamme hankkeensa eri vaiheissa olevia asiakkaitamme luomaan uusia digipalveluja ja tietojärjestelmiä. Asiakkaamme ovat olleet erittäin tyytyväisiä työhömme (arvosana 9,5/10), ja monet heistä palaavat asiakkaiksi yhä uudestaan.
Olemme apunasi, kun kaipaat puolueetonta näkemystä teknologiavalintoihin, kirkastusta palvelukonseptin ideaan, tarkennusta vaatimusten määrittelyyn, konkreettista tukea tarjouskilpailuun tai ohjausta toteutusprojektin läpivientiin.
Olemme erikoistuneet digipalveluiden laadukkaaseen suunnittelutyöhön ja vaatimusmäärittelyyn. Missiomme on auttaa asiakkaita onnistumaan hankkeissaan luomalla mahdollisimman hyvät lähtökohdat toteutusvaiheelle – oli sitten kyse ketterästä toteutuksesta omalla tiimillä tai kumppanin kanssa tehtävästä hankkeesta tai julkisesti kilpailutettavasta urakasta.
Moni teknologiakonsultti suosittelee asiakkailleen teknisiä ratkaisuja, joita sama talo myös toteuttaa. Meillä tätä vinoumaa ei ole, koska meiltä ei voi ostaa koodausta tai lisenssejä eikä meillä ole riippuvuuksia teknologiatoimittajiin. Näkökulmamme ohjelmistomarkkinaan on laaja-alainen. Tavoitteena on aina löytää asiakkaalle parhaiten soveltuva ohjelmistoratkaisu, oli se sitten räätälöity ratkaisu, saas-palvelu, avoimen lähdekoodin alusta tai näiden yhdistelmä.
Toimeksiannoillemme sovitaan aina konkreettinen lopputuotos, jonka avulla asiakas pääsee hankkeessaan eteenpäin. Hioutuneiden menetelmiemme ja kokeneiden konsulttiemme ansiosta pystymme tuottamaan sen tehokkaasti, yllättävän vähäisillä työmäärillä, ja rahallesi syntyy vastinetta.