Pohjoismaiden suurimpien finanssialan yritysten käyttämät julkaisujärjestelmät

Mitä julkaisujärjestelmiä Pohjoismaiden suurimmat finanssialan yritykset käyttävät? Kaivoimme julkaisujärjestelmäteknologioiden tietokantaamme hieman syvemmälle saadaksemme tähän kysymykseen selvyyden. Ilmeni, että Episerver pysyy myös tässä sektorissa suosituimpana alustana. Vailla yllätystä räätälöidyt ratkaisut ovat toisella sijalla. Pronssi menee rintarinnan Sitecorelle ja WordPressille.

North Patrol on suunnitteluun erikoistunut konsulttitoimisto. Suunnittelemme, autamme teknologiavalinnoissa, kilpailutamme. Emme myy toteutusprojekteja, emmekä lisenssejä, olemme aidosti asiakkaan puolella.

25.11.2019

Heikki Toivo

Finanssisektorin prosessit ovat monimutkaiset ja yrityksillä on laaja valikoima taustajärjestelmiä. Monilla yrityksillä on lisäksi liiketoimintaa useissa maissa ja useilla kielillä. Yhdellä sivustolla voi olla lukuisia sisältölähteitä ja sisällöntuottajia, joilla on erilaiset käyttöoikeudet. Samaa sisältöä voidaan automaattisesti käyttää monissa eri yhteyksissä. Siksipä luonnollinen seuraus on, että käytettävien julkaisujärjestelmien täytyy kyetä tukemaan monimutkaisia prosesseja.

Ensimmäinen sija

Episerver nappaa 25 prosentin markkinaosuuden. Ylivoimainen osuus Episerveriä käyttävistä finanssisektorin yrityksistä on ruotsalaisia. Meidän aiempi julkaisujärjestelmiä käsitellyt datakatsaus osoittaa, että ruotsalaiset yritykset käyttävät mieluiten Episerveriä muiden järjestelmien sijaan. Mutta kuten sanottu, se ei selvästikään ole ainoa syy Episerverin menestymiseen tässä tapauksessa. Episerveriä käyttäviä yrityksiä ovat esimerkiksi Sampo Group ja Skandinaviska Enskilda Banken AB.

Toinen sija

Räätälöinti on toiseksi suosituin tapa toteuttaa finanssisektorin sivustoja. Joidenkin listallamme olevien yritysten sivustot saattavat sisältää viitteitä julkaisujärjestelmän käytöstä. Päätimme kuitenkin, että luokittelemme räätälöidyiksi vahvasti modifioidut ja ehkäpä useampia julkaisujärjestelmiä sisältävät sivustot. Esimerkkejä räätälöidyistä sivustoista ovat DNB ASA ja Svenska Handelsbanken AB.

Kolmas sija

Sekä Sitecore että WordPress sijoittuvat yhdessä kolmanneksi. WordPress on ainoa julkaisujärjestelmä tässä selvityksessä, joka on tarkoitettu hieman kevyempien vaatimusten toteuttamiseen kuin muut järjestelmät. EnterCard Group AB on hyvä esimerkki WordPressillä toteutetusta informatiivisesta sivustosta, jossa on vähän tai ei ollenkaan toiminnallista sisältöä. Toisaalta WordPressiä voidaan venyttää kattamaan hieman isommatkin vaatimukset. Secto Automotive Group Oy on yksinkertainen sivusto, jossa on paljon blogeja. Sitä on laajennettu käytettyjen autojen sivustolla, joka sisältää hakusuodattimen sekä lainalaskurin. Se on omassa alidomainissa, mutta on toteutettu myöskin WordPressillä. Danske Bank A/S käyttää sivustollaan Sitecorea kokonaisvaltaisesti. Lähes kaikki osuudet pohjautuvat siihen. Samaa lähestymistapaa käyttää Eika Forsikring AS sivustollaan.

Muut sijat

Enonic CMS on Java-pohjainen julkaisujärjestelmä. Se on Norjassa hyvin suosittu ja saa tässäkin selvityksessä 5 prosentin markkinaosuuden. Gjensidige on yksi sitä käyttävistä finanssialan yrityksistä. SDL Tridion nappaa myöskin 5 prosentin markkinaosuuden. Livsforsikringsselskapet Nordea Liv Norge AS on rakentanut sivustonsa sillä. Sivusto on verrattain yksinkertainen ja johtaa usein muille Nordean sivuille, mutta koska nordea.no käytää SDL Tridionia omalla sivustollaan, on ymmärrettävää, että sitä käytetään myös henkivakuutuspuolella.

Lue lisää: Julkaisujärjestelmät ja verkkokauppajärjestelmät Suomessa -hakemisto


Teknologiavalinta on vuosikymmenen investointi

Teknologiaratkaisuissa ei kannata tehdä valintojaan kuumimpien trendien mukaan, vaan soveltuvuuden, skaalautuvuuden, ylläpitokokemuksen, yhteensopivuuden ja elinkaarikustannuksien ehdoilla. North Patrol auttaa näkemään teknologiavaihtoehtojen plussat ja miinukset puolueettomasti, konkreettisesti ja kaukonäköisesti.

PS. Sinua voisi kiinnostaa tulossa oleva ilmainen webinaarimme: Intranet ja digitaalinen työympäristö 2024 -selvityksen tulokset (11.9.2024 klo 10:00). Ilmoittaudu webinaariin

Lue palveluistamme Pyydä tarjous

Markkinoinnin verkkopalvelut

Autamme innostavien markkinointiviestinnällisten digipalvelujen suunnittelussa, määrittelyssä ja kilpailutuksessa. Etsimme oikean sisältöstrategian ja digimarkkinoinnin keinot, joilla voit edistää brändiäsi, kerätä liidejä, ohjata vakuuttaville asiakaspoluille sekä innostaa yhteydenottoihin, tilauksiin ja sitoutuneeseen asiakkuuteen.

Lue palveluistamme

Pyydä tarjous

North Patrol auttaa onnistumaan

Meitä on kymmenen konsulttia, kaikki kokeneita suunnittelijoita tai teknologia-asiantuntijoita. Joka vuosi viemme läpi yli 50 projektia, joissa autamme hankkeensa eri vaiheissa olevia asiakkaitamme luomaan uusia digipalveluja ja tietojärjestelmiä. Asiakkaamme ovat olleet erittäin tyytyväisiä työhömme (arvosana 9,5/10), ja monet heistä palaavat asiakkaiksi yhä uudestaan.

Olemme apunasi, kun kaipaat puolueetonta näkemystä teknologiavalintoihin, kirkastusta palvelukonseptin ideaan, tarkennusta vaatimusten määrittelyyn, konkreettista tukea tarjouskilpailuun tai ohjausta toteutusprojektin läpivientiin.

Ota selvää firmastamme

Miten erotumme kilpailijoistamme?

  • Digipalveluiden suunnitteluun erikoistuminen

    Olemme erikoistuneet digipalveluiden laadukkaaseen suunnittelutyöhön ja vaatimusmäärittelyyn. Missiomme on auttaa asiakkaita onnistumaan hankkeissaan luomalla mahdollisimman hyvät lähtökohdat toteutusvaiheelle – oli sitten kyse ketterästä toteutuksesta omalla tiimillä tai kumppanin kanssa tehtävästä hankkeesta tai julkisesti kilpailutettavasta urakasta.

  • Emme myy koodausta emmekä lisenssejä

    Moni teknologiakonsultti suosittelee asiakkailleen teknisiä ratkaisuja, joita sama talo myös toteuttaa. Meillä tätä vinoumaa ei ole, koska meiltä ei voi ostaa koodausta tai lisenssejä eikä meillä ole riippuvuuksia teknologiatoimittajiin. Näkökulmamme ohjelmistomarkkinaan on laaja-alainen. Tavoitteena on aina löytää asiakkaalle parhaiten soveltuva ohjelmistoratkaisu, oli se sitten räätälöity ratkaisu, saas-palvelu, avoimen lähdekoodin alusta tai näiden yhdistelmä.

  • Tehokkuus, tavoitteellisuus ja tuloksellisuus

    Toimeksiannoillemme sovitaan aina konkreettinen lopputuotos, jonka avulla asiakas pääsee hankkeessaan eteenpäin. Hioutuneiden menetelmiemme ja kokeneiden konsulttiemme ansiosta pystymme tuottamaan sen tehokkaasti, yllättävän vähäisillä työmäärillä, ja rahallesi syntyy vastinetta.

Siirry takaisin sivun alkuun