Ramirentin uudistunut verkkopalvelu palvelee sekä nopeita vuokraajia että kumppanuutta hakevia yritysasiakkaita

Rakennuskonevuokraamo Ramirent Finland Oy julkaisi elokuun lopulla uudistuneen verkkopalvelunsa. Uudistuksen kantava teema oli alkumetreiltä lähtien vierailijoiden todellisten tarpeiden huomioiminen. Asiakaslähtöisyys onkin ottanut huomattavan harppaukseen eteenpäin ja uudistusta voidaan pitää monella tapaa onnistuneena. Positiivista palautetta on tullut niin asiakaskunnasta kuin omalta henkilöstöltä. North Patrol oli mukana hankkeen valmistelussa ja uuden sivustokonseptin suunnittelussa.

North Patrol on suunnitteluun erikoistunut konsulttitoimisto. Suunnittelemme, autamme teknologiavalinnoissa, kilpailutamme. Emme myy toteutusprojekteja, emmekä lisenssejä, olemme aidosti asiakkaan puolella.

15.10.2024

Mikko Jokela

Tärkeimmät käyttäjäryhmät uuden konseptin lähtökohtana

Sivustokonseptin ytimessä on kahden hyvin erilaisen kohderyhmän palveleminen. Tekijät, kuten pienyrittäjät, rakennustyöläiset sekä ”tee-se-itse” -henkilöasiakkaat, ovat käytännön toimijoita. Heidän tarpeensa ovat tyypillisesti akuutteja kalustotarpeita. Tekijät tarvitsevat tietyn tuotteen, joka ratkaisee arjessa vastaan tulleen tilanteen – mielellään välittömästi. He arvostavat helppoutta ja vaivattomuutta, sekä tarvittavan tuotteen nopeaa saatavuutta. Sivuston tuleekin palvella tekijöitä täyttämällä nämä käytännönläheiset tarpeet.

Sivuston verkkokauppamainen laitevuokrausosio palvelee erityisesti tekijöitä. Laaja tuotevalikoima on tarjolla tuoteryhmittäin. Tuoteryhmien sisällä valikoimaa voi suodattaa aliryhmittäin ja riittävällä suodatustasolla vaihtoehtojen määrää voi edelleen tarkentaa yksityiskohtaisten parametrien avulla. Tuotteet edes kohtuullisesti tunteva löytää tarvitsemansa suhteellisen helposti. Laitevuokrausta ja laajemmin tekijöiden tarpeita tuetaan vuokraamojen yhteys- ja aukiolotiedoilla. Tuotepuolella yhteydenotot halutaankin ohjata suoraan vuokraamoihin sekä tarvittaessa asiakaspalveluun. Lisäksi jo sopimusasiakkaina toimivia kannustetaan kirjautumaan ja asioimaan erillisessä RamiSmart-portaalissa.

Yritysasiakkaat johdatellaan omalle palvelupolulleen

Mahdollistajat, erityisesti päätöksentekijät ja päätöksentekoon vaikuttavat toimijat, ovat sivuston toinen pääkohderyhmä. Heidän tarpeensa ovat enemmänkin tiedontarpeita. Mahdollistajat etsivät suunnittelu- tai toteutuskumppania hankkeeseensa, tai ovat liikkeellä hieman käytännönläheisemmin varmistaakseen projektinsa onnistumisen. Toki mahdollistajiakin kiinnostavat tuotteet, mutta enemmänkin laajan ja monipuolisen valikoiman sekä luotettavuuden näkökulmasta. Tuotteita tärkeämpi asia heille on palvelutarjooma ja olennaisia päätöksentekoon vaikuttavia ulottuvuuksia ovat mm. vastuullisuus ja työturvallisuus. Myös aiemmilla aikaansaannoksilla on suuri merkitys, joten referenssit ovat heille erittäin relevanttia sisältöä.

Sivuston toinen sisältökokonaisuus, ”Palvelut ja projektit”, on suunnattu erityisesti mahdollistajille. Tämä osio esittelee Ramirentin palvelutarjoomaa eri toimialoille sekä sopivuutta eri tilanteisiin. Sisältökokonaisuuden tavoitteena on tuoda Ramirentia esiin luotettavana liiketoimintakumppanina ja kannustaa mahdollistajia yhteydenottoihin. Yhteydenottokynnystä helpotetaan tuomalla eri kokonaisuuksien relevantit ihmiset esiin suoriksi kontakteiksi.

Sisältöjen löydettävyys ja selailtavuus ovat parantuneet merkittävästi

Sivuston pääosiot ovat erilaisia myös sisältöjen kuluttamisen näkökulmasta. Laitevuokrausosio on hyvin verkkokauppamainen, pyrkien ohjaamaan vierailijan suoraviivaisesti oikean tuotteen äärelle. Tuotteiden yhteydessä esitetään verkkokaupan tavoin samankaltaisia tuotteita ja tuodaan esiin työturvallisuuden kannalta tärkeitä täydentäviä tuotteita, kuten sirkkelin yhteydessä kuulosuojaimet ja suojalasit, mutta näitä ei millään tavalla ylikorosteta. Pääasia on palvella tekijää akuutissa tilanteessa, jotta oikea tuote löytyy helposti ja nopeasti, ja tekijä saa itse koneen tai laitteen käyttöönsä. Varsinaiseen ”fiilistelyyn” ja heräteostoksiin ei siis ole tarkoituskaan kannustaa. Laajan tuotevalikoiman selailtavuus on parantunut huomattavasti aiempaan sivustoon peilaten.

Erityisesti akuuttien täsmätarpeiden täyttämiseksi palveluun on toteutettu ehdottava hakutoiminnallisuus. Haku on sijoitettu ylätunnisteeseen siten, että se on helposti hyödynnettävissä läpi koko sivuston. Näin ollen haku ei Ramirentin sivustokonseptissa ole missään nimessä vain se ”viimeinen pelastusrengas”, vaan merkittävä sisältöjen löytämisen avustin. Haku toimii oikopolkuna ennen kaikkea tuotteisiin, vuokraamoihin sekä yhteystietoihin, mutta sen avulla löytyvät myös referenssit, palvelut ja ajankohtaisartikkelit. Ehdottava haku tukeekin kokonaisuutta oivallisesti.

Palvelut ja projektit -osio on luonteeltaan hyvin erilainen kokonaisuus. Täällä vierailijaa suorastaan kehotetaan tutkimaan sisältöjä: projekteja, palveluita, referenssitoteutuksia, koulutuksia, videomateriaaleja, jne. Vierailijaa ohjataan loogisesti eteenpäin erilaisten sisältöjen välillä ilman umpikujia. Tietyissä kohdissa vierailija ohjataan myös tuotekatalogin puolelle kontekstiin soveltuvien laitteiden äärelle, mutta sinne päädyttäessä vierailijaa ei jätetä eksymään tuotekatalogin syövereihin, vaan tuotteista ohjataan takaisin palveluihin, referensseihin ja koulutuksiin. Kaiken kaikkiaan sivuston sisäinen linkitys toimii erittäin hyvin.

Konsepti tunnistaa käyttäjien tyypillisimmät ongelmat ja tilanteet

Sisältöjä tarjoillaan vierailijalle eri lähestymistavoin ja tällaisen jäsentelyn avulla vierailijaa autetaan tunnistamaan oma tilanteensa. Keskeisiä näistä jäsentelytavoista ovat toimialakoonnit, jotka juontuvat Ramirentin asiakassegmenteistä, sekä tarvelähtöiset koonnit, joissa puhuttelu kohdistuu nimenomaan asiakkaaseen. Tällaisia ovat mm.

  • Oletko perustamassa työmaata?
  • Tarvitsetko sääsuojausta projektissasi?
  • Oletko osallistumassa vuosihuoltoon?

Tarvelähtöinen lähestyminen oli Ramirentille uusi tapa miettiä verkkopalveluansa. Monimuotoisen palvelutarjooman jäsentely olikin yksi isoista haasteita niin uudistusprojektin valmistelussa kuin itse projektissakin. Aikaa tähän on käytetty paljon, mutta se on kannattanut. Lopputulos on selkeä ja varsin onnistunut.

Erittäin hyvä sivusto paranee jatkossa entisestään

Vanhaan sivustoon verrattuna uusi ramirent.fi on monella tavalla parempi. Organisaatiolähtöisyys on käännetty asiakaslähtöisyydeksi, selailu ja sivustolla eteneminen on loogista ja miellyttävää, monipuolinen palvelutarjooma on tuotu esiin miellyttävästi, yhteydenottokehotteet tarjoillaan relevantisti, ja ylipäätään sivusto esittelee Ramirentin palveluyrityksenä – ei siis ainoastaan konevuokraamona. Konseptisuunnittelijan näkökulmasta voidaankin todeta, että suunnitellut asiat ovat myös toteutuneet hienosti.

Ramirentin digitaalinen presenssi on ottanut ison askeleen eteenpäin.

North Patrol oli mukana hankkeen valmistelussa ja uuden sivustokonseptin suunnittelussa. Lue lisää sivustouudistuksen vaiheista:

Tutustu myös Ramirentin uuteen sivustoon.

PS. Sinua voisi kiinnostaa tulossa oleva ilmainen webinaarimme: Hakukoneoptimointi sisällöntuottajille ja uuden sivuston suunnittelijalle (30.10.2024 klo 10:00). Ilmoittaudu webinaariin

Lue palveluistamme Pyydä tarjous

Mikko Jokela

KTM Mikko Jokela on digitaalisen liiketoiminnan asiantuntija. Hänen erityisalueitaan ovat myynnilliset verkkopalvelut, verkkokaupat ja ylipäätään asiakasrajapinnan digitaaliset kosketuspisteet. Mikko konsultoi asiakkaitaan hankkeiden valmistelussa, konseptien kirkastamisessa, vaatimusten määrittelyssä, teknologia- ja kumppanivalinnoissa sekä digitaalisten kanavien tehokkaassa hyödyntämisessä.

Mikolla on yli viidentoista vuoden kokemus erilaisten verkkopalveluiden teknologia- ja ratkaisukonsultoinnista, sekä kaiken kaikkiaan yli 20 vuoden kokemus IT-alan työtehtävistä. Hän on mm. vetänyt verkkopalveluprojekteja toteuttavaa tulosyksikköä sekä vastannut verkkopalveluliiketoiminnan kehityksestä työskennellessään aiemmin IT-toimittajalla.

Markkinoinnin verkkopalvelut

Autamme innostavien markkinointiviestinnällisten digipalvelujen suunnittelussa, määrittelyssä ja kilpailutuksessa. Etsimme oikean sisältöstrategian ja digimarkkinoinnin keinot, joilla voit edistää brändiäsi, kerätä liidejä, ohjata vakuuttaville asiakaspoluille sekä innostaa yhteydenottoihin, tilauksiin ja sitoutuneeseen asiakkuuteen.

Lue palveluistamme

Pyydä tarjous

North Patrol auttaa onnistumaan

Meitä on kymmenen konsulttia, kaikki kokeneita suunnittelijoita tai teknologia-asiantuntijoita. Joka vuosi viemme läpi yli 50 projektia, joissa autamme hankkeensa eri vaiheissa olevia asiakkaitamme luomaan uusia digipalveluja ja tietojärjestelmiä. Asiakkaamme ovat olleet erittäin tyytyväisiä työhömme (arvosana 9,5/10), ja monet heistä palaavat asiakkaiksi yhä uudestaan.

Olemme apunasi, kun kaipaat puolueetonta näkemystä teknologiavalintoihin, kirkastusta palvelukonseptin ideaan, tarkennusta vaatimusten määrittelyyn, konkreettista tukea tarjouskilpailuun tai ohjausta toteutusprojektin läpivientiin.

Ota selvää firmastamme

Miten erotumme kilpailijoistamme?

  • Digipalveluiden suunnitteluun erikoistuminen

    Olemme erikoistuneet digipalveluiden laadukkaaseen suunnittelutyöhön ja vaatimusmäärittelyyn. Missiomme on auttaa asiakkaita onnistumaan hankkeissaan luomalla mahdollisimman hyvät lähtökohdat toteutusvaiheelle – oli sitten kyse ketterästä toteutuksesta omalla tiimillä tai kumppanin kanssa tehtävästä hankkeesta tai julkisesti kilpailutettavasta urakasta.

  • Emme myy koodausta emmekä lisenssejä

    Moni teknologiakonsultti suosittelee asiakkailleen teknisiä ratkaisuja, joita sama talo myös toteuttaa. Meillä tätä vinoumaa ei ole, koska meiltä ei voi ostaa koodausta tai lisenssejä eikä meillä ole riippuvuuksia teknologiatoimittajiin. Näkökulmamme ohjelmistomarkkinaan on laaja-alainen. Tavoitteena on aina löytää asiakkaalle parhaiten soveltuva ohjelmistoratkaisu, oli se sitten räätälöity ratkaisu, saas-palvelu, avoimen lähdekoodin alusta tai näiden yhdistelmä.

  • Tehokkuus, tavoitteellisuus ja tuloksellisuus

    Toimeksiannoillemme sovitaan aina konkreettinen lopputuotos, jonka avulla asiakas pääsee hankkeessaan eteenpäin. Hioutuneiden menetelmiemme ja kokeneiden konsulttiemme ansiosta pystymme tuottamaan sen tehokkaasti, yllättävän vähäisillä työmäärillä, ja rahallesi syntyy vastinetta.

Siirry takaisin sivun alkuun