Perustamassa verkkokauppaa? Lataa Suomen Yrittäjien opas

Suomen Yrittäjät on julkaissut tiiviin pikaoppaan yrittäjille, jotka miettivät oman verkkokaupan perustamista tai ylipäätään verkkomyynnin aloittamista. North Patrol oli Suomen Yrittäjien uuden oppaan kirjoittamisessa asiantuntijatahona.

North Patrol on suunnitteluun erikoistunut konsulttitoimisto. Suunnittelemme, autamme teknologiavalinnoissa, kilpailutamme. Emme myy toteutusprojekteja, emmekä lisenssejä, olemme aidosti asiakkaan puolella.

”Näin käynnistät verkkomyynnin” -opas on ladattavissa ilmaiseksi Suomen Yrittäjien sivustolta.

Oppaan tarkoitus on auttaa etenkin yrittäjiä, joilla ei ole aiempaa kokemusta verkkokaupan perustamisesta. Kysymykset ja vinkit kohdistettiin tilanteeseen, jossa yrittäjä pyrkii nopeaan toimintaan ja tuloksiin. Opas sisältää paljon kysymyslistoja ja muistuttaa eri näkökulmista, joita on hyvä ajatella, kun muotoilee omaa tarjontaansa tai arvioi sopivia verkkokauppajärjestelmiä.

North Patrolissa olemme auttaneet asiakkaitamme hyvin monenlaisten verkkokauppojen suunnittelussa ja verkkomyynnin strategioiden kehittämisessä, joten korostimme erityisesti verkkomyynnin monikanavaisuutta ja pilotoinnin merkitystä.

Näyttävä ja monipuolinen oma verkkokauppa on toki tärkeätä olla olemassa, mutta monelle yritykselle se on varsin kallis ja hidas reitti. Usein on järkevämpää pyrkiä ensin kokeilemaan nopeasti ja edullisesti, jotta ymmärtää mitä verkossa kannattaa myydä ja millä tavalla. Yleensä vasta tämän ymmärryksen jälkeen on järkevää investoida isompia summia oman kaupan kehitykseen.

Verkkokauppajärjestelmien osalta korostimme omatoimisen vertailun merkitystä. Etenkin pienten ja keskisuurten yritysten on järkevää aloittaa verkkokauppa varsin omatoimisesti, koska vain sillä tavalla kertyy tarvittavaa ruohonjuuritason ymmärrystä kaupan pyörittämisestä ja tilausten hoitamisesta. Vasta kun tilauksia tulee ja tarpeet kasvavat, kannattaa miettiä teknisen kumppanin hankkimista ja räätälöidymmän verkkokaupparatkaisun toteutusta.

Opas ei anna suosituksia yksittäisistä järjestelmistä tai teknologioista, vaan linkittää Vierityspalkissa julkaistuun katsaukseen verkkokauppajärjestelmien markkinaosuuksista.

Oppaan kirjoitustyöstä vastasi Era Content, ja työ tehtiin erittäin tiiviissä aikataulussa, koska monella yrityksellä asia on erittäin ajankohtainen juuri nyt.

>> Lataa opas verkkomyynnin nopeaan käynnistykseen

Jos haluat asiantuntijoiden näkemystä, apua verkkokauppasi tai verkkopalvelusi suunnitteluun tai jatkokehitykseen, ole yhteydessä.

Perttu Tolvanen

KTM Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu konsultoi asiakkaita hankkeiden valmistelussa ja vaatimusten määrittelyssä sekä tukee asiakkaita teknologia- ja toteuttajakumppaneiden valinnassa.

Pertulla on yli viidentoista vuoden kokemus erilaisista web-, extranet- ja intranet-projekteista mm. projektipäällikön, suunnittelijan ja konsultin rooleissa. Aiemmassa työhistoriassaan Perttu on toiminut tilaajana ja projektipäällikkönä suuressa mediayhtiössä, sisällönhallintajärjestelmien konsulttina isossa IT-alan yrityksessä sekä itsenäisenä, riippumattomana konsulttina omassa yrityksessään. Hän on myös tunnettu kouluttaja ja bloggaaja. Perttu on myös päätoimittaja web-aiheisessa Vierityspalkki.fi -blogissa.

Myynti verkossa

Menestyvä verkkokauppa edellyttää asiakkaiden tarpeiden ymmärtämistä, liiketoiminnan vaatimusten ja tahtotilan selvittämistä, sekä näihin vastaavien digitaalisten ratkaisujen löytämistä. Parhaat edellytykset onnistumiselle saadaan, kun katsotaan kokonaiskuvaa ja valitaan oikeat keinot, kanavat ja tekniset ratkaisut tavoitteiden mukaisesti – tarvittavia resursseja unohtamatta.

Lue palveluistamme

Pyydä tarjous

North Patrol lyhyesti

Meitä on kymmenen konsulttia, kaikki kokeneita suunnittelijoita tai teknologia-asiantuntijoita. Vuosittain meillä suunnitellaan ja valmistellaan yli 50 erilaista digipalvelu-uudistusta ja tietojärjestelmähanketta. Asiakkaamme ovat olleet erittäin tyytyväisiä työhömme (arvosana 9,5/10), ja monet heistä palaavat asiakkaiksi yhä uudestaan.

Lue lisää meistä

Miten erotumme kilpailijoistamme?

  • Digipalveluiden suunnitteluun erikoistuminen

    Olemme erikoistuneet digipalveluiden laadukkaaseen suunnittelutyöhön ja vaatimusmäärittelyyn. Missiomme on auttaa asiakkaita onnistumaan hankkeissaan luomalla mahdollisimman hyvät lähtökohdat toteutusvaiheelle – oli sitten kyse ketterästä toteutuksesta omalla tiimillä tai kumppanin kanssa tehtävästä hankkeesta tai julkisesti kilpailutettavasta urakasta.

  • Emme myy koodausta emmekä lisenssejä

    Moni teknologiakonsultti suosittelee asiakkailleen teknisiä ratkaisuja, joita sama talo myös toteuttaa. Meillä tätä vinoumaa ei ole, koska meiltä ei voi ostaa koodausta tai lisenssejä eikä meillä ole riippuvuuksia teknologiatoimittajiin. Näkökulmamme ohjelmistomarkkinaan on laaja-alainen. Tavoitteena on aina löytää asiakkaalle parhaiten soveltuva ohjelmistoratkaisu, oli se sitten räätälöity ratkaisu, saas-palvelu, avoimen lähdekoodin alusta tai näiden yhdistelmä.

  • Realistisuus ja kaukonäköisyys

    Suunnittelemme digipalveluiden palvelukonsepteja, toteutustapoja ja arkkitehtuureja, jotka kestävät aikaa ja jatkokehittämistä. Me painotamme ratkaisujen toteutuskelpoisuutta, hyvien kumppaniehdokkaiden löytymistä ja kustannusten ennustettavuutta.

Siirry takaisin sivun alkuun