Kauppalehti kirjoittaa Magento1-alustan hankalasta tilanteesta

North Patrolin selvitys isojen kotimaisten verkkokauppojen teknologiaratkaisuista sai Kauppalehden tarttumaan Magento1-alustojen haastavaan tilanteeseen. Kauppalehti korostaa erityisesti luottokorttiyhtiöiden kautta syntyvää riskiä, joka voi aiheuttaa kotimaisissakin verkkokaupoissa ongelmia maksupalveluvälittäjien kanssa.

North Patrol on suunnitteluun erikoistunut konsulttitoimisto. Suunnittelemme, autamme teknologiavalinnoissa, kilpailutamme. Emme myy toteutusprojekteja, emmekä lisenssejä, olemme aidosti asiakkaan puolella.

"Luottokorttiyhtiöt Visa ja Mastercard kehottivat huhtikuussa 2020 verkkokauppoja päivittämään alustansa pikaisesti. EU:n tietoturva-asetus GDPR edellyttää asiakastietojen turvallista käsittelyä, tuen ja päivitysten loppuessa alusta ei vastaa maksukorttien PCI DSS –vaatimuksia." -Kauppalehti, 1.6.2020

Yhdessä ohjelmisto- ja e-business ry:n kanssa tehty selvitys arvioi riskisektorilla olevia merkittäviä kotimaisia kauppoja olevan useita kymmeniä, koska noin 10% selvityksen verkkokaupoista on Magento1-alustalla.

Joukossa on myös varsin tunnettuja brändejä, joka varmasti kiinnitti myös Kauppalehden huomion tuloksissa. Kauppalehti selvittikin useamman tunnetun verkkokaupan tilannetta omatoimisesti juttuunsa ja saikin kiinnostavia kommentteja verkkokauppojen vastuuhenkilöiltä.

Esimerkiksi Ruohonjuuren verkkokauppa on kuulemme parhaillaan siirtymässä Magento 1 -alustalta Shopify Plus -alustaan, mutta julkaisuajankohta ei ole vielä tiedossa. Pentik on kuulemma juuri rakentamassa uutta alustaa. Pentikin uusi verkkokauppa on tosin tulossa julki vasta tammikuussa, joten vanhentuneella Magento1-versiolla tullaan ajamaan ainakin puoli vuotta. Stockmann on Kauppalehden mukaan rakentanut uutta verkkokauppaa viime syksystä lähtien ja arvioi uuden kaupan avautuvan syksyllä. Netrauta Finlandilta kommentointiin Kauppalehdelle siirtymisen Magento 2 -alustaan olevan parhaillaan käynnissä, mutta julkaisusta ei ole vielä tietoa.

Magento1-alustasta siirtyminen eteenpäin ei ole mikään aivan suoraviivainen asia monelle organisaatiolle, joten Kauppalehden saamat kirjavat vastaukset ovat hyvin kuvaavia. Monelle toimijalle Magento1-tuen päättyminen on ollut hyvin vaikea asia, koska siirtyminen Magento 2 -alustalle edellyttää merkittävää investointiprojektia, jossa puhutaan useammista sadoista tuhansista euroista.

Monet vaihtoehtoiset alustat, kuten Ruohonjuuren valitsema Shopify Plus, ovat taas huomattavasti yksinkertaisempia järjestelmiä, joille ei välttämättä pystytä siirtämään kaikkia nykyisen verkkokaupan ominaisuuksia, automaattisia työnkulkuja ja integraatioita.

On toki silti erikoista, että kotimaisista tunnetuista verkkokaupoista niin monet ovat päättäneet ottaa riskin Magento1-tuen päättymisen kanssa, tai ovat yksinkertaisesti olleet kyvyttömiä käynnistämään uudistusta riittävän ajoissa. Olivat syyt mitkä tahansa, nyt on monessa paikassa kiire.

Myös Tivi ja Talouselämä kirjoittivat aiheesta Kauppalehden jutun julkaisun jälkeen:

Perehdy selvityksen tuloksiin tarkemmin:

Perttu Tolvanen

KTM Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu konsultoi asiakkaita hankkeiden valmistelussa ja vaatimusten määrittelyssä sekä tukee asiakkaita teknologia- ja toteuttajakumppaneiden valinnassa.

Pertulla on yli viidentoista vuoden kokemus erilaisista web-, extranet- ja intranet-projekteista mm. projektipäällikön, suunnittelijan ja konsultin rooleissa. Aiemmassa työhistoriassaan Perttu on toiminut tilaajana ja projektipäällikkönä suuressa mediayhtiössä, sisällönhallintajärjestelmien konsulttina isossa IT-alan yrityksessä sekä itsenäisenä, riippumattomana konsulttina omassa yrityksessään. Hän on myös tunnettu kouluttaja ja bloggaaja. Perttu on myös päätoimittaja web-aiheisessa Vierityspalkki.fi -blogissa.

Myynti verkossa

Menestyvä verkkokauppa edellyttää asiakkaiden tarpeiden ymmärtämistä, liiketoiminnan vaatimusten ja tahtotilan selvittämistä, sekä näihin vastaavien digitaalisten ratkaisujen löytämistä. Parhaat edellytykset onnistumiselle saadaan, kun katsotaan kokonaiskuvaa ja valitaan oikeat keinot, kanavat ja tekniset ratkaisut tavoitteiden mukaisesti – tarvittavia resursseja unohtamatta.

Lue palveluistamme

Pyydä tarjous

North Patrol lyhyesti

Meitä on kymmenen konsulttia, kaikki kokeneita suunnittelijoita tai teknologia-asiantuntijoita. Vuosittain meillä suunnitellaan ja valmistellaan yli 50 erilaista digipalvelu-uudistusta ja tietojärjestelmähanketta. Asiakkaamme ovat olleet erittäin tyytyväisiä työhömme (arvosana 9,5/10), ja monet heistä palaavat asiakkaiksi yhä uudestaan.

Lue lisää meistä

Miten erotumme kilpailijoistamme?

  • Digipalveluiden suunnitteluun erikoistuminen

    Olemme erikoistuneet digipalveluiden laadukkaaseen suunnittelutyöhön ja vaatimusmäärittelyyn. Missiomme on auttaa asiakkaita onnistumaan hankkeissaan luomalla mahdollisimman hyvät lähtökohdat toteutusvaiheelle – oli sitten kyse ketterästä toteutuksesta omalla tiimillä tai kumppanin kanssa tehtävästä hankkeesta tai julkisesti kilpailutettavasta urakasta.

  • Emme myy koodausta emmekä lisenssejä

    Moni teknologiakonsultti suosittelee asiakkailleen teknisiä ratkaisuja, joita sama talo myös toteuttaa. Meillä tätä vinoumaa ei ole, koska meiltä ei voi ostaa koodausta tai lisenssejä eikä meillä ole riippuvuuksia teknologiatoimittajiin. Näkökulmamme ohjelmistomarkkinaan on laaja-alainen. Tavoitteena on aina löytää asiakkaalle parhaiten soveltuva ohjelmistoratkaisu, oli se sitten räätälöity ratkaisu, saas-palvelu, avoimen lähdekoodin alusta tai näiden yhdistelmä.

  • Realistisuus ja kaukonäköisyys

    Suunnittelemme digipalveluiden palvelukonsepteja, toteutustapoja ja arkkitehtuureja, jotka kestävät aikaa ja jatkokehittämistä. Me painotamme ratkaisujen toteutuskelpoisuutta, hyvien kumppaniehdokkaiden löytymistä ja kustannusten ennustettavuutta.

Siirry takaisin sivun alkuun