Kauppalehti kirjoittaa Magento1-alustan hankalasta tilanteesta

North Patrolin selvitys isojen kotimaisten verkkokauppojen teknologiaratkaisuista sai Kauppalehden tarttumaan Magento1-alustojen haastavaan tilanteeseen. Kauppalehti korostaa erityisesti luottokorttiyhtiöiden kautta syntyvää riskiä, joka voi aiheuttaa kotimaisissakin verkkokaupoissa ongelmia maksupalveluvälittäjien kanssa.

North Patrol on suunnitteluun erikoistunut konsulttitoimisto. Suunnittelemme, autamme teknologiavalinnoissa, kilpailutamme. Emme myy toteutusprojekteja, emmekä lisenssejä, olemme aidosti asiakkaan puolella.

"Luottokorttiyhtiöt Visa ja Mastercard kehottivat huhtikuussa 2020 verkkokauppoja päivittämään alustansa pikaisesti. EU:n tietoturva-asetus GDPR edellyttää asiakastietojen turvallista käsittelyä, tuen ja päivitysten loppuessa alusta ei vastaa maksukorttien PCI DSS –vaatimuksia." -Kauppalehti, 1.6.2020

Yhdessä ohjelmisto- ja e-business ry:n kanssa tehty selvitys arvioi riskisektorilla olevia merkittäviä kotimaisia kauppoja olevan useita kymmeniä, koska noin 10% selvityksen verkkokaupoista on Magento1-alustalla.

Joukossa on myös varsin tunnettuja brändejä, joka varmasti kiinnitti myös Kauppalehden huomion tuloksissa. Kauppalehti selvittikin useamman tunnetun verkkokaupan tilannetta omatoimisesti juttuunsa ja saikin kiinnostavia kommentteja verkkokauppojen vastuuhenkilöiltä.

Esimerkiksi Ruohonjuuren verkkokauppa on kuulemme parhaillaan siirtymässä Magento 1 -alustalta Shopify Plus -alustaan, mutta julkaisuajankohta ei ole vielä tiedossa. Pentik on kuulemma juuri rakentamassa uutta alustaa. Pentikin uusi verkkokauppa on tosin tulossa julki vasta tammikuussa, joten vanhentuneella Magento1-versiolla tullaan ajamaan ainakin puoli vuotta. Stockmann on Kauppalehden mukaan rakentanut uutta verkkokauppaa viime syksystä lähtien ja arvioi uuden kaupan avautuvan syksyllä. Netrauta Finlandilta kommentointiin Kauppalehdelle siirtymisen Magento 2 -alustaan olevan parhaillaan käynnissä, mutta julkaisusta ei ole vielä tietoa.

Magento1-alustasta siirtyminen eteenpäin ei ole mikään aivan suoraviivainen asia monelle organisaatiolle, joten Kauppalehden saamat kirjavat vastaukset ovat hyvin kuvaavia. Monelle toimijalle Magento1-tuen päättyminen on ollut hyvin vaikea asia, koska siirtyminen Magento 2 -alustalle edellyttää merkittävää investointiprojektia, jossa puhutaan useammista sadoista tuhansista euroista.

Monet vaihtoehtoiset alustat, kuten Ruohonjuuren valitsema Shopify Plus, ovat taas huomattavasti yksinkertaisempia järjestelmiä, joille ei välttämättä pystytä siirtämään kaikkia nykyisen verkkokaupan ominaisuuksia, automaattisia työnkulkuja ja integraatioita.

On toki silti erikoista, että kotimaisista tunnetuista verkkokaupoista niin monet ovat päättäneet ottaa riskin Magento1-tuen päättymisen kanssa, tai ovat yksinkertaisesti olleet kyvyttömiä käynnistämään uudistusta riittävän ajoissa. Olivat syyt mitkä tahansa, nyt on monessa paikassa kiire.

Myös Tivi ja Talouselämä kirjoittivat aiheesta Kauppalehden jutun julkaisun jälkeen:

Perehdy selvityksen tuloksiin tarkemmin:

PS. Sinua voisi kiinnostaa tulossa oleva ilmainen webinaarimme: Parhaat muotoiluratkaisut tuote- ja palvelusivuille (15.5.2024 klo 10:00). Ilmoittaudu webinaariin

Lue palveluistamme Pyydä tarjous

Perttu Tolvanen

KTM Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu konsultoi asiakkaita hankkeiden valmistelussa ja vaatimusten määrittelyssä sekä tukee asiakkaita teknologia- ja toteuttajakumppaneiden valinnassa.

Pertulla on yli viidentoista vuoden kokemus erilaisista web-, extranet- ja intranet-projekteista mm. projektipäällikön, suunnittelijan ja konsultin rooleissa. Aiemmassa työhistoriassaan Perttu on toiminut tilaajana ja projektipäällikkönä suuressa mediayhtiössä, sisällönhallintajärjestelmien konsulttina isossa IT-alan yrityksessä sekä itsenäisenä, riippumattomana konsulttina omassa yrityksessään. Hän on myös tunnettu kouluttaja ja bloggaaja. Perttu on myös päätoimittaja web-aiheisessa Vierityspalkki.fi -blogissa.

Myynti verkossa

Autamme verkkokaupan suunnittelussa, määrittelyssä ja kilpailutuksessa. Etsimme tavoitteisiisi oikeat strategiat, kanavat ja teknologiat, jotta voit ryhtyä pyörittämään menestyvää verkkokauppaa.

Lue palveluistamme

Pyydä tarjous

North Patrol auttaa onnistumaan

Meitä on kymmenen konsulttia, kaikki kokeneita suunnittelijoita tai teknologia-asiantuntijoita. Joka vuosi viemme läpi yli 50 projektia, joissa autamme hankkeensa eri vaiheissa olevia asiakkaitamme luomaan uusia digipalveluja ja tietojärjestelmiä. Asiakkaamme ovat olleet erittäin tyytyväisiä työhömme (arvosana 9,5/10), ja monet heistä palaavat asiakkaiksi yhä uudestaan.

Olemme apunasi, kun kaipaat puolueetonta näkemystä teknologiavalintoihin, kirkastusta palvelukonseptin ideaan, tarkennusta vaatimusten määrittelyyn, konkreettista tukea tarjouskilpailuun tai ohjausta toteutusprojektin läpivientiin.

Ota selvää firmastamme

Miten erotumme kilpailijoistamme?

  • Digipalveluiden suunnitteluun erikoistuminen

    Olemme erikoistuneet digipalveluiden laadukkaaseen suunnittelutyöhön ja vaatimusmäärittelyyn. Missiomme on auttaa asiakkaita onnistumaan hankkeissaan luomalla mahdollisimman hyvät lähtökohdat toteutusvaiheelle – oli sitten kyse ketterästä toteutuksesta omalla tiimillä tai kumppanin kanssa tehtävästä hankkeesta tai julkisesti kilpailutettavasta urakasta.

  • Emme myy koodausta emmekä lisenssejä

    Moni teknologiakonsultti suosittelee asiakkailleen teknisiä ratkaisuja, joita sama talo myös toteuttaa. Meillä tätä vinoumaa ei ole, koska meiltä ei voi ostaa koodausta tai lisenssejä eikä meillä ole riippuvuuksia teknologiatoimittajiin. Näkökulmamme ohjelmistomarkkinaan on laaja-alainen. Tavoitteena on aina löytää asiakkaalle parhaiten soveltuva ohjelmistoratkaisu, oli se sitten räätälöity ratkaisu, saas-palvelu, avoimen lähdekoodin alusta tai näiden yhdistelmä.

  • Tehokkuus, tavoitteellisuus ja tuloksellisuus

    Toimeksiannoillemme sovitaan aina konkreettinen lopputuotos, jonka avulla asiakas pääsee hankkeessaan eteenpäin. Hioutuneiden menetelmiemme ja kokeneiden konsulttiemme ansiosta pystymme tuottamaan sen tehokkaasti, yllättävän vähäisillä työmäärillä, ja rahallesi syntyy vastinetta.

Siirry takaisin sivun alkuun