Kauppalehti haastatteli North Patrolia WhatsAppin yrityskäytön ongelmista

Kauppalehti tarttui North Patrolin digitaalisia työympäristöjä käsitelleen selvityksen havaintoihin ja erityisesti WhatsAppin yleisyyteen yritysten käytössä. Haastattelussa käsitellään muun muassa sitä miten WhatsAppin kieltäminen kannattaa toteuttaa.

North Patrol on suunnitteluun erikoistunut konsulttitoimisto. Suunnittelemme, autamme teknologiavalinnoissa, kilpailutamme. Emme myy toteutusprojekteja, emmekä lisenssejä, olemme aidosti asiakkaan puolella.

Kauppalehti 27.6.2020: Digikonsultti kieltäisi WhatsAppin yritysten sisäisessä käytössä – Näiden riskien takia on syytä etsiä vaihtoehtoja

WhatsAppin työkäytön karsintahan ei ole aivan yksinkertaista, koska sitä on vaikea nähdä ja seurata. Onkin todennäköistä että monissa organisaatioissa joissa WhatsAppin käyttö on laajaa, ei IT-osasto edes tiedä sen olevan laajaa.

Ensimmäinen askel WhatsAppin korvaamiseen tulisi aina olla riittävän hyvän vaihtoehtoisen työkalun hankinta. Tämän jälkeen riippuu hieman organisaatiosta, että onko järkevää ensin perustella käyttökielto ja käskeä siirtymään hyväksyttyyn työkaluun vai kannattaako lähestyä pehmeämmin askelin asiaa. Liian nopean ja jyrkän kieltämisen riskinä on se, että käyttö voi jatkua silti, mutta siitä ei vain pidetä meteliä. Siksi on tärkeätä, että kun rajoittaminen aloitetaan, on tarjolla myös järkevä vaihtoehtoinen työkalu, johon siirtymistä tuetaan kädestä pitäen.

Täysi kielto pitäisi kuitenkin olla lopullisena tavoitteena. WhatsApp ei ole yrityskäyttöön sopiva työkalu. Emmehän käytä Gmailia tai Hotmailiakaan sähköpostiviestittelyyn työasioissa.

Esimerkiksi Euroopan komissio kielsi helmikuussa WhatsAppin, Messengerin ja Applen Messages -työkalut täysin työviestinnässä. Tällaisia linjauksia sopisi kyllä Suomessakin näkevän, sen verran laajalta vaikuttaa WhatsAppin käyttö Suomessa työasioissa.

Kauppalehden lisäksi myös Tivi  ja Talouselämä julkaisivat oman versionsa jutusta. Yhteisenä teemana jutuissa ovat WhatsAppin tietoturvaongelmat, tietovuotojen yleisyys ja WhatsAppin kuormittavuus työntekijöille, jotka käyttävät WhatsAppia aktiivisesti myös vapaa-ajalla.

Perttu Tolvanen

KTM Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu konsultoi asiakkaita hankkeiden valmistelussa ja vaatimusten määrittelyssä sekä tukee asiakkaita teknologia- ja toteuttajakumppaneiden valinnassa.

Pertulla on yli viidentoista vuoden kokemus erilaisista web-, extranet- ja intranet-projekteista mm. projektipäällikön, suunnittelijan ja konsultin rooleissa. Aiemmassa työhistoriassaan Perttu on toiminut tilaajana ja projektipäällikkönä suuressa mediayhtiössä, sisällönhallintajärjestelmien konsulttina isossa IT-alan yrityksessä sekä itsenäisenä, riippumattomana konsulttina omassa yrityksessään. Hän on myös tunnettu kouluttaja ja bloggaaja. Perttu on myös päätoimittaja web-aiheisessa Vierityspalkki.fi -blogissa.

Digitaaliset työympäristöt

Digitaalinen työympäristö tarjoaa hyvin toteutettuna työntekijöille välineet viestintään, tiedon etsimiseen, työtehtävien hallintaan, sisäiseen vuorovaikutukseen ja yhteistyöhön. Intranet erityisesti on sisäisen viestinnän väline, mutta mahdollistaa myös työn johtamisen ja mahdollistaa osaamisen jakamisen ja sitouttaa työntekijöitä.

Lue palveluistamme

Pyydä tarjous

North Patrol lyhyesti

Meitä on kymmenen konsulttia, kaikki kokeneita suunnittelijoita tai teknologia-asiantuntijoita. Vuosittain meillä suunnitellaan ja valmistellaan yli 50 erilaista digipalvelu-uudistusta ja tietojärjestelmähanketta. Asiakkaamme ovat olleet erittäin tyytyväisiä työhömme (arvosana 9,5/10), ja monet heistä palaavat asiakkaiksi yhä uudestaan.

Lue lisää meistä

Miten erotumme kilpailijoistamme?

  • Digipalveluiden suunnitteluun erikoistuminen

    Olemme erikoistuneet digipalveluiden laadukkaaseen suunnittelutyöhön ja vaatimusmäärittelyyn. Missiomme on auttaa asiakkaita onnistumaan hankkeissaan luomalla mahdollisimman hyvät lähtökohdat toteutusvaiheelle – oli sitten kyse ketterästä toteutuksesta omalla tiimillä tai kumppanin kanssa tehtävästä hankkeesta tai julkisesti kilpailutettavasta urakasta.

  • Emme myy koodausta emmekä lisenssejä

    Moni teknologiakonsultti suosittelee asiakkailleen teknisiä ratkaisuja, joita sama talo myös toteuttaa. Meillä tätä vinoumaa ei ole, koska meiltä ei voi ostaa koodausta tai lisenssejä eikä meillä ole riippuvuuksia teknologiatoimittajiin. Näkökulmamme ohjelmistomarkkinaan on laaja-alainen. Tavoitteena on aina löytää asiakkaalle parhaiten soveltuva ohjelmistoratkaisu, oli se sitten räätälöity ratkaisu, saas-palvelu, avoimen lähdekoodin alusta tai näiden yhdistelmä.

  • Realistisuus ja kaukonäköisyys

    Suunnittelemme digipalveluiden palvelukonsepteja, toteutustapoja ja arkkitehtuureja, jotka kestävät aikaa ja jatkokehittämistä. Me painotamme ratkaisujen toteutuskelpoisuutta, hyvien kumppaniehdokkaiden löytymistä ja kustannusten ennustettavuutta.

Siirry takaisin sivun alkuun