HSL:n digipalveluiden käyttöliittymäsuunnittelu ja palvelumuotoilu -kilpailutusten voittajat

Reilu vuosi sitten tässä blogissa kirjoitettiin HSL:n tulevista merkittävistä puitesopimuskilpailutuksista, joissa North Patrol oli avustamassa HSL:ää.Kilpailutukset saatiin päätökseen kevään 2018 aikana, ja nyt julkisten hankintojen HILMA-portaalista löytyy viralliset jälki-ilmoitukset kilpailutusten voittajista.

North Patrol on suunnitteluun erikoistunut konsulttitoimisto. Suunnittelemme, autamme teknologiavalinnoissa, kilpailutamme. Emme myy toteutusprojekteja, emmekä lisenssejä, olemme aidosti asiakkaan puolella.

HSL haki digipalveluiden suunnitteluun keskittyneellä kilpailutuksella osaavia resursseja oman työnjohtonsa alaisuuteen. Palveluita kehitetään HSL:ssä useiden eri toimijoiden yhteistyössä ketterien menetelmien mukaisesti. Tässä kilpailutuksessa haettiin etenkin konseptisuunnitteluosaamista, visuaalisen suunnittelun osaamista sekä käyttöliittymäsuunnittelun osaamista.

HSL:n digitaalisten palveluiden suunnittelun puitesopimukseen pääsivät:

Eficode Oy

Eficode on lähes 20 miljoonan euron liikevaihtoa tekevä ohjelmistoyritys, joka osti jokin aika sitten digipalveluiden suunnitteluun ja käytettävyyteen erikoistuneen Adagen.

Futurice Oy

Futurice Oy on noin 37 miljoonan euron liikevaihtoa tekevä ohjelmistoyritys, jolla on myös paljon digitaalisten palveluiden konseptointiin ja käyttöliittymäkehitykseen keskittyneitä asiantuntijoita.

Digitalist Finland Oy

Digitalist Finland Oy on yli 15 miljoonan euron liikevaihtoa tekevä ohjelmistoyritys, joka tunnettiin aiemmin nimellä Ixonos. Ixonos osti joitain vuosia sitten mm. Cresensen, joka oli keskittynyt käyttäjätutkimuksiin ja digitaalisten palveluiden suunnitteluun.

Palmu Inc. Finland Oy

Palmu Inc. Finland Oy on vajaan kahdeksan (8) miljoonan euron liikevaihdon vuonna 2017 tehnyt palvelumuotoiluun erikoistunut yritys. Nykyisin Palmu on osa ohjelmistoyritys Solitaa, joka osti yrityksen vuonna 2017.

Yhteensä tarjouksia tuli tähän kilpailutukseen 31 kappaletta.

Hankinnan arvoksi HSL on määrittänyt 3,5 miljoonaa euroa, mutta käytännössä todellinen toteuma määrittyy vasta puitesopimusten sisäisten ostojen ja kilpailutusten perusteella. Hankinnan arvo on kuitenkin suuntaa-antava arvio siitä kuinka paljon HSL arvioi tekevänsä ostoja tämän puitesopimuksen kautta sopimuskauden aikana. Sopimuskausi on kaksi vuotta ja sitä voidaan tarvittaessa jatkaa kahdella optiovuodella.

Nämä neljä voittajaksi valittua toimistoa pääsevät nyt kisaamaan eri toimeksiannoista liittyen HSL:n palveluihin, ja vasta nämä puitesopimuksen sisäiset kilpailutukset määrittävät kuka toimistoista saa eniten toimeksiantoja.

Lue lisää: Jälki-ilmoitus HILMA:ssa: HSL:n digitaalisten palveluiden suunnittelun puitejärjestely (2018)

Toisessa kilpailutuksessa HSL haki kokonaisvaltaista palvelumuotoilukumppania kehittämään koko HSL:n joukkoliikennepalvelukokonaisuuden asiakaskokemusta. Tämän puitesopimuksen arvoksi HSL on määritellyt kaksi (2) miljoonaa euroa, ja sopimuskaudeksi kaksi vuotta kahden vuoden optiomahdollisuudella.

Palvelumuotoilukumppanuudesta kisasi 16 tarjoajaa, joista voittajaksi valikoitui Hellon Oy.

Hellon Oy on palvelumuotoiluun erikoistunut toimisto, jonka viimeisin liikevaihto on hieman vajaa kolme (3) miljoonaa euroa (vuosi 2017). Hellon on erikoistunut etenkin fyysisten ympäristöjen palvelumuotoiluun.

Lue lisää: Jälki-ilmoitus HILMA:ssa: HSL:n palvelumuotoilun puitejärjestely (2018)

PS. Sinua voisi kiinnostaa tulossa oleva ilmainen webinaarimme: Webin teknologiat ja digimarkkinoinnin työkalut 2024 – ja mikä sopii mihinkin tilanteeseen? (29.5.2024 klo 10:00). Ilmoittaudu webinaariin

Lue palveluistamme Pyydä tarjous

Perttu Tolvanen

KTM Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu konsultoi asiakkaita hankkeiden valmistelussa ja vaatimusten määrittelyssä sekä tukee asiakkaita teknologia- ja toteuttajakumppaneiden valinnassa.

Pertulla on yli viidentoista vuoden kokemus erilaisista web-, extranet- ja intranet-projekteista mm. projektipäällikön, suunnittelijan ja konsultin rooleissa. Aiemmassa työhistoriassaan Perttu on toiminut tilaajana ja projektipäällikkönä suuressa mediayhtiössä, sisällönhallintajärjestelmien konsulttina isossa IT-alan yrityksessä sekä itsenäisenä, riippumattomana konsulttina omassa yrityksessään. Hän on myös tunnettu kouluttaja ja bloggaaja. Perttu on myös päätoimittaja web-aiheisessa Vierityspalkki.fi -blogissa.

Tietosivustot

Autamme laajojen tietosivustojen suunnittelussa, määrittelyssä ja kilpailuttamisessa. Muotoilemme konseptin, tietorakenteet, käyttökokemuksen ja toiminnot hyötypalveluksi, jota on miellyttävä käyttää, helppoa ylläpitää ja kustannustehokasta kehittää koko elinkaarensa ajan.

Lue palveluistamme

Pyydä tarjous

North Patrol auttaa onnistumaan

Meitä on kymmenen konsulttia, kaikki kokeneita suunnittelijoita tai teknologia-asiantuntijoita. Joka vuosi viemme läpi yli 50 projektia, joissa autamme hankkeensa eri vaiheissa olevia asiakkaitamme luomaan uusia digipalveluja ja tietojärjestelmiä. Asiakkaamme ovat olleet erittäin tyytyväisiä työhömme (arvosana 9,5/10), ja monet heistä palaavat asiakkaiksi yhä uudestaan.

Olemme apunasi, kun kaipaat puolueetonta näkemystä teknologiavalintoihin, kirkastusta palvelukonseptin ideaan, tarkennusta vaatimusten määrittelyyn, konkreettista tukea tarjouskilpailuun tai ohjausta toteutusprojektin läpivientiin.

Ota selvää firmastamme

Miten erotumme kilpailijoistamme?

  • Digipalveluiden suunnitteluun erikoistuminen

    Olemme erikoistuneet digipalveluiden laadukkaaseen suunnittelutyöhön ja vaatimusmäärittelyyn. Missiomme on auttaa asiakkaita onnistumaan hankkeissaan luomalla mahdollisimman hyvät lähtökohdat toteutusvaiheelle – oli sitten kyse ketterästä toteutuksesta omalla tiimillä tai kumppanin kanssa tehtävästä hankkeesta tai julkisesti kilpailutettavasta urakasta.

  • Emme myy koodausta emmekä lisenssejä

    Moni teknologiakonsultti suosittelee asiakkailleen teknisiä ratkaisuja, joita sama talo myös toteuttaa. Meillä tätä vinoumaa ei ole, koska meiltä ei voi ostaa koodausta tai lisenssejä eikä meillä ole riippuvuuksia teknologiatoimittajiin. Näkökulmamme ohjelmistomarkkinaan on laaja-alainen. Tavoitteena on aina löytää asiakkaalle parhaiten soveltuva ohjelmistoratkaisu, oli se sitten räätälöity ratkaisu, saas-palvelu, avoimen lähdekoodin alusta tai näiden yhdistelmä.

  • Tehokkuus, tavoitteellisuus ja tuloksellisuus

    Toimeksiannoillemme sovitaan aina konkreettinen lopputuotos, jonka avulla asiakas pääsee hankkeessaan eteenpäin. Hioutuneiden menetelmiemme ja kokeneiden konsulttiemme ansiosta pystymme tuottamaan sen tehokkaasti, yllättävän vähäisillä työmäärillä, ja rahallesi syntyy vastinetta.

Siirry takaisin sivun alkuun