Verkkokauppa-alustan valinta -koulutustallenne

North Patrolin yhteistyö Suomen Yrittäjien kanssa jatkui webinaarisarjalla, jossa käytiin läpi eri vaihtoehtoja verkkokaupan pystyttämiseen. Kohderyhmänä ovat pienet ja keskisuuret yritykset, joilla monella on verkkokaupan perustaminen juuri nyt erittäin ajankohtainen asia.

Ensimmäinen toteutus oli keskiviikkona 29.4.2020, jolloin linjoilla oli lähes 100 henkeä läpi webinaarin. Toinen toteutus pidettiin 7.5.2020, jolloin linjoilla oli parhaimmillaan yli 150 osallistujaa. Koulutuksen aikana ja etenkin koulutuksen lopussa vastattiin myös kymmeniin osallistujien kysymyksiin aiheeseen liittyen.

North Patrol on suunnitteluun erikoistunut konsulttitoimisto. Suunnittelemme, autamme teknologiavalinnoissa, kilpailutamme. Emme myy toteutusprojekteja, emmekä lisenssejä, olemme aidosti asiakkaan puolella.

Tallenne toisesta toteutuksesta löytyy Vimeosta:

>> Katso tallenne: Sopivan verkkokauppa-alustan valinta (Suomen Yrittäjien tietoisku, 7.5.2020)*

Tunnin mittaisessa koulutuksessa käydään ensin läpi vaihtoehtoja verkkokaupan perustamiseen oman verkkosivuston rinnalle. Monella alueellahan tämä malli on kaikkein tyypillisin malli. Esimerkiksi ajanvaraukseen perustuvissa palveluissa, kuten kampaajat ja hierontapalvelut, on markkinoilla erikoistuneita palveluntarjoajia, jotka tarjoavat ajanvaraus- ja verkkomaksamisen ratkaisut kuukausihintaisena palveluna. Samantyyppinen tilanne on erittäin monella muullakin sektorilla, kuten lippukaupassa, matkailupalveluissa ja hotellivarauksissa.

Ja vaikka erikoistuneita palveluntarjoajia ei olisi tarjolla, on usein järkevää aloittaa perustamalla esimerkiksi Shopify-kauppa oman verkkosivuston rinnalle hoitamaan maksujen kotiuttamista. Esimerkiksi koulutusten myymisessä ja monien isompien tuotteiden myymisessä tämä malli on kaikkein tyypillisin malli. Monen yrittäjän kannattaakin edelleen panostaa oman verkkosivuston toimivuuteen ja sisältöihin, eikä täyttä remonttia kannata tehdä omalle sivustolle pelkästään sen takia, jos haluaa mahdollistaa verkkomaksamisen asiakkailleen.

Tunnetuimmat pk-yrityksille tarjottavat verkkokauppajärjestelmät, kuten Shopify, MyCashflow, Vilkas ovat kaikki suunniteltu melko yksinkertaiseen tuotekauppaan, joten niitä kannattaa useimmiten käyttää vain näissä tilanteissa. Koulutuksessa käydään läpi näiden soveltuvuutta ja esimerkkejä erilaisista liiketoiminnoista. Mainituilla tuotteillahan pääsee liikenteeseen jo muutamien satojen eurojen budjetilla, jos tuotekuvat ja muu ”rekvisiitta” löytyy valmiina.

Räätälöidympään verkkokauppaan ja hieman monimutkaisempiin toteutuksiin Suomessa eniten käytetty alusta on taas WordPress+WooCommerce-yhdistelmä, jonka soveltuvuutta ja projektien hintaluokkia myös koulutuksessa käsitellään. WooCommercehan on huomattavasti taipuisampi erikoisempiin ostoprosesseihin kuin esimerkiksi tuotekaupassa suosittu Shopify, mutta WooCommercella tehdyt räätälöidymmät toteutukset ovat myös varsin eri hintaluokassa. Tyypillisesti laadukasta jälkeä WooCommercella tehdään vasta yli 20 000 euron budjeteilla, ja usein puhutaan jopa 30 000 – 50 000 euron budjeteista, jos kyse on vähänkin isommasta liiketoiminnasta.

Muitakin alustoja ja lähestymisiä käsitellään koulutuksessa.

Teknologiavalinta on vuosikymmenen investointi

Teknologiaratkaisuissa ei kannata tehdä valintojaan kuumimpien trendien mukaan, vaan soveltuvuuden, skaalautuvuuden, ylläpitokokemuksen, yhteensopivuuden ja elinkaarikustannuksien ehdoilla. North Patrol auttaa näkemään teknologiavaihtoehtojen plussat ja miinukset puolueettomasti, konkreettisesti ja kaukonäköisesti.

PS. Sinua voisi kiinnostaa tulossa oleva ilmainen webinaarimme: Intranet ja digitaalinen työympäristö 2024 -selvityksen tulokset (11.9.2024 klo 10:00). Ilmoittaudu webinaariin

Lue palveluistamme Pyydä tarjous

Perttu Tolvanen

KTM Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu konsultoi asiakkaita hankkeiden valmistelussa ja vaatimusten määrittelyssä sekä tukee asiakkaita teknologia- ja toteuttajakumppaneiden valinnassa.

Pertulla on yli viidentoista vuoden kokemus erilaisista web-, extranet- ja intranet-projekteista mm. projektipäällikön, suunnittelijan ja konsultin rooleissa. Aiemmassa työhistoriassaan Perttu on toiminut tilaajana ja projektipäällikkönä suuressa mediayhtiössä, sisällönhallintajärjestelmien konsulttina isossa IT-alan yrityksessä sekä itsenäisenä, riippumattomana konsulttina omassa yrityksessään. Hän on myös tunnettu kouluttaja ja bloggaaja. Perttu on myös päätoimittaja web-aiheisessa Vierityspalkki.fi -blogissa.

Verkkokaupat

Autamme verkkokaupan suunnittelussa, määrittelyssä ja kilpailutuksessa. Etsimme tavoitteisiisi oikeat strategiat, kanavat ja teknologiat - olit sitten uudistamassa tai jatkokehittämässä, voimme auttaa sinua.

Lue palveluistamme

Pyydä tarjous

North Patrol auttaa onnistumaan

Meitä on kymmenen konsulttia, kaikki kokeneita suunnittelijoita tai teknologia-asiantuntijoita. Joka vuosi viemme läpi yli 50 projektia, joissa autamme hankkeensa eri vaiheissa olevia asiakkaitamme luomaan uusia digipalveluja ja tietojärjestelmiä. Asiakkaamme ovat olleet erittäin tyytyväisiä työhömme (arvosana 9,5/10), ja monet heistä palaavat asiakkaiksi yhä uudestaan.

Olemme apunasi, kun kaipaat puolueetonta näkemystä teknologiavalintoihin, kirkastusta palvelukonseptin ideaan, tarkennusta vaatimusten määrittelyyn, konkreettista tukea tarjouskilpailuun tai ohjausta toteutusprojektin läpivientiin.

Ota selvää firmastamme

Miten erotumme kilpailijoistamme?

  • Digipalveluiden suunnitteluun erikoistuminen

    Olemme erikoistuneet digipalveluiden laadukkaaseen suunnittelutyöhön ja vaatimusmäärittelyyn. Missiomme on auttaa asiakkaita onnistumaan hankkeissaan luomalla mahdollisimman hyvät lähtökohdat toteutusvaiheelle – oli sitten kyse ketterästä toteutuksesta omalla tiimillä tai kumppanin kanssa tehtävästä hankkeesta tai julkisesti kilpailutettavasta urakasta.

  • Emme myy koodausta emmekä lisenssejä

    Moni teknologiakonsultti suosittelee asiakkailleen teknisiä ratkaisuja, joita sama talo myös toteuttaa. Meillä tätä vinoumaa ei ole, koska meiltä ei voi ostaa koodausta tai lisenssejä eikä meillä ole riippuvuuksia teknologiatoimittajiin. Näkökulmamme ohjelmistomarkkinaan on laaja-alainen. Tavoitteena on aina löytää asiakkaalle parhaiten soveltuva ohjelmistoratkaisu, oli se sitten räätälöity ratkaisu, saas-palvelu, avoimen lähdekoodin alusta tai näiden yhdistelmä.

  • Tehokkuus, tavoitteellisuus ja tuloksellisuus

    Toimeksiannoillemme sovitaan aina konkreettinen lopputuotos, jonka avulla asiakas pääsee hankkeessaan eteenpäin. Hioutuneiden menetelmiemme ja kokeneiden konsulttiemme ansiosta pystymme tuottamaan sen tehokkaasti, yllättävän vähäisillä työmäärillä, ja rahallesi syntyy vastinetta.

Siirry takaisin sivun alkuun