Kuopio uusii intransa avoimesti

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 6 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreempana lukemisena sinua voisi kiinnostaa vaikkapa jokin näistä artikkeleista:

Kuopion kaupunki uusii intranetinsä kevään 2019 aikana. Intran uusimisesta ei pääse osalliseksi vain kaupungin työntekijät, vaan myös kaikki introjen uudistamisista innostuneet. Intrauudistuksen projektipäällikkö Ville Titoff kirjoittaa matkasta Intra-Tarina-blogissa.– Blogi laukaistiin matkaan hieman kuten luotain, jonka tarkoitus on välittää informaatiota avaruus-maa-avaruus-välillä. Sillä on tarkoitus ja alustava lentoreitti, mutta kaikki voi muuttua matkan varrella, kuvailee starttia Titoff.

North Patrol on suunnitteluun erikoistunut konsulttitoimisto. Suunnittelemme, autamme teknologiavalinnoissa, kilpailutamme. Emme myy toteutusprojekteja, emmekä lisenssejä, olemme aidosti asiakkaan puolella.

27.11.2018

Anna Availa

Foorumi ajatuksille ja ideoille

Blogi on yksi projektin tärkeimmistä viestinnällisistä kanavista. Sen avulla henkilöstö pysyy intran etenemisessä samalla viivalla ilman raskasta sähköpostittelua. Lisäksi blogi tarjoaa foorumin ajatuksille ja ideoille kaikille intra-projektista kiinnostuneille.

– Näin muutkin organisaatiot voivat saada projektistamme ideoita omiinsa – ja toisinpäin. Blogissa on avoin kommentointimahdollisuus, toteaa Titoff.

Ajatus blogista oli olemassa jo ennen projektin käynnistymistä. Avoimeen ja julkiseen blogiin päädyttiin, kun vertailtiin erilaisia viestintä- ja blogikanavia. Ville Titoff ja viestintäpäällikkö Raija Korhonen totesivat, että tällaiseen julkiseen blogiin ei ole mitään järkevää estettä, vaan päinvastoin, järkevää olisi nimenomaan avoimuus.

Avoimuus on tärkeä palanen Kuopion kaupungin strategiaa, ja tällä tavalla strategiaa toteutetaan käytännössä.
Erottelu perinteisen ”sisäisen” ja ”ulkoisen” välillä on yleisestikin nykyään hieman murroksessa. Sutjakka sisäinen viestintä parantaa myös asiakastyytyväisyyttä. Meidän tapauksessamme se tarkoittaa sitä, että paremmalla sisäisellä viestintä- ja työkalupakilla pystymme kehittämään työarjen mielekkyyttä ja palvelemaan paremmin asiakkaitamme – eli Kuopion kaupungin asukkaita, sanoo Titoff.

Koko henkilöstö uusii intraa

Uusi intra kehittää Kuopion kaupungin 6 000 työntekijän päivittäistä työskentelyä kooten sähköiset työkalut ja tiedotuksen. Uusi intranet sisältää myös yhteisöllisiä ominaisuuksia viestinnän, projektityön ja perehtymisen tueksi.
– Kaupungin organisaatiossa on valtava kirjo erilaisia ammattilaisia eri sektoreilla, ja palvelualueet ovat itsessään kuin suuria yrityksiä. Kaupungin intran rakennus on kuin rakentaisi yhteistä kanavaa monelle suurelle eri alan yritykselle, Titoff kuvaa.

Intran uusiminen koskettaa kaikkia työyhteisössä.
– Itse intraa on uusimassa yhtä monta ihmistä kuin sitä lopulta käyttää. Varsinaiseen projektiorganisaatioon kuuluu noin 20 henkeä, Titoff kertoo.

Blogista on kerrottu henkilöstölle nykyisessä intrassa ja ajatusta esitelty palavereissa ja kokouksissa. Ja luonnollisesti sosiaalisessa mediasta, josta Intranet-ostajan opaskin sen bongasi. Jäämme siis seuraamaan Kuopion intranetin rakentumista. Lentoreitiltä voi lukea, että ensimmäinen versio on yleisessä käytössä toukokuussa 2019. Onnea matkaan!

Lähde mukaan Kuopion intra-matkalle!

PS. Sinua voisi kiinnostaa tulossa oleva ilmainen webinaarimme: Webin teknologiat ja digimarkkinoinnin työkalut 2024 – ja mikä sopii mihinkin tilanteeseen? (29.5.2024 klo 10:00). Ilmoittaudu webinaariin

Lue palveluistamme Pyydä tarjous

Anna Availa

FM, KK Anna Availa on verkkoviestinnän sekä sisäisten ja ulkoisten verkkopalvelujen asiantuntija. Anna konsultoi asiakkaita verkkohankkeiden valmistelussa, vaatimusten määrittelyssä ja konseptisuunnittelussa.

Anna on työskennellyt verkkoviestinnän parissa useissa organisaatioissa julkisella ja yksityisellä sektorilla. Yritysten ja kaupunkiorganisaation viestintäpäällikkönä hän on kehittänyt voimakkaasti verkkoviestintää ja luonut organisaatioiden sähköisen viestinnän kokonaisuuksia, joista ovat löytyneet verkkopalvelujen ja introjen lisäksi muun muassa verkkolehdet, -vuosikertomukset ja -lehdet sekä sisäiset ja ulkoiset sosiaaliset mediat.

Annalla on parinkymmenen vuoden ajalta kokemusta lukuisista järjestelmistä, teknologioista ja toimittajista. Johtoryhmätyöskentely useissa organisaatioissa on antanut ymmärryksen siitä, miten liiketoimintaa tuetaan verkkoviestinnän keinoin.

Työssään Anna on vastannut viestintäjärjestelmistä ja toiminut useissa eri rooleissa kehittäessään ja ylläpitäessään niitä niin projektien vetäjänä kuin sisällöntuottajana.

Digitaaliset työympäristöt

Autamme intranettien ja muiden työympäristöratkaisujen suunnittelussa, määrittelyssä ja kilpailuttamisessa. Etsimme oikean palvelukonseptin ja siihen soveltuvimmat työkalut sisäiseen viestintään, tiedon etsimiseen, työtehtävien hallintaan, osaamisen jakamiseen, työn johtamiseen, vuorovaikutukseen ja yhteistyöhön.

Lue palveluistamme

Pyydä tarjous

North Patrol auttaa onnistumaan

Meitä on kymmenen konsulttia, kaikki kokeneita suunnittelijoita tai teknologia-asiantuntijoita. Joka vuosi viemme läpi yli 50 projektia, joissa autamme hankkeensa eri vaiheissa olevia asiakkaitamme luomaan uusia digipalveluja ja tietojärjestelmiä. Asiakkaamme ovat olleet erittäin tyytyväisiä työhömme (arvosana 9,5/10), ja monet heistä palaavat asiakkaiksi yhä uudestaan.

Olemme apunasi, kun kaipaat puolueetonta näkemystä teknologiavalintoihin, kirkastusta palvelukonseptin ideaan, tarkennusta vaatimusten määrittelyyn, konkreettista tukea tarjouskilpailuun tai ohjausta toteutusprojektin läpivientiin.

Ota selvää firmastamme

Miten erotumme kilpailijoistamme?

  • Digipalveluiden suunnitteluun erikoistuminen

    Olemme erikoistuneet digipalveluiden laadukkaaseen suunnittelutyöhön ja vaatimusmäärittelyyn. Missiomme on auttaa asiakkaita onnistumaan hankkeissaan luomalla mahdollisimman hyvät lähtökohdat toteutusvaiheelle – oli sitten kyse ketterästä toteutuksesta omalla tiimillä tai kumppanin kanssa tehtävästä hankkeesta tai julkisesti kilpailutettavasta urakasta.

  • Emme myy koodausta emmekä lisenssejä

    Moni teknologiakonsultti suosittelee asiakkailleen teknisiä ratkaisuja, joita sama talo myös toteuttaa. Meillä tätä vinoumaa ei ole, koska meiltä ei voi ostaa koodausta tai lisenssejä eikä meillä ole riippuvuuksia teknologiatoimittajiin. Näkökulmamme ohjelmistomarkkinaan on laaja-alainen. Tavoitteena on aina löytää asiakkaalle parhaiten soveltuva ohjelmistoratkaisu, oli se sitten räätälöity ratkaisu, saas-palvelu, avoimen lähdekoodin alusta tai näiden yhdistelmä.

  • Tehokkuus, tavoitteellisuus ja tuloksellisuus

    Toimeksiannoillemme sovitaan aina konkreettinen lopputuotos, jonka avulla asiakas pääsee hankkeessaan eteenpäin. Hioutuneiden menetelmiemme ja kokeneiden konsulttiemme ansiosta pystymme tuottamaan sen tehokkaasti, yllättävän vähäisillä työmäärillä, ja rahallesi syntyy vastinetta.

Siirry takaisin sivun alkuun