Kuopio uusii intransa avoimesti

Kuopion kaupunki uusii intranetinsä kevään 2019 aikana. Intran uusimisesta ei pääse osalliseksi vain kaupungin työntekijät, vaan myös kaikki introjen uudistamisista innostuneet. Intrauudistuksen projektipäällikkö Ville Titoff kirjoittaa matkasta Intra-Tarina-blogissa.– Blogi laukaistiin matkaan hieman kuten luotain, jonka tarkoitus on välittää informaatiota avaruus-maa-avaruus-välillä. Sillä on tarkoitus ja alustava lentoreitti, mutta kaikki voi muuttua matkan varrella, kuvailee starttia Titoff.

North Patrol on suunnitteluun erikoistunut konsulttitoimisto. Suunnittelemme, autamme teknologiavalinnoissa, kilpailutamme. Emme myy toteutusprojekteja, emmekä lisenssejä, olemme aidosti asiakkaan puolella.

27.11.2018

Anna Availa

Foorumi ajatuksille ja ideoille

Blogi on yksi projektin tärkeimmistä viestinnällisistä kanavista. Sen avulla henkilöstö pysyy intran etenemisessä samalla viivalla ilman raskasta sähköpostittelua. Lisäksi blogi tarjoaa foorumin ajatuksille ja ideoille kaikille intra-projektista kiinnostuneille.

– Näin muutkin organisaatiot voivat saada projektistamme ideoita omiinsa – ja toisinpäin. Blogissa on avoin kommentointimahdollisuus, toteaa Titoff.

Ajatus blogista oli olemassa jo ennen projektin käynnistymistä. Avoimeen ja julkiseen blogiin päädyttiin, kun vertailtiin erilaisia viestintä- ja blogikanavia. Ville Titoff ja viestintäpäällikkö Raija Korhonen totesivat, että tällaiseen julkiseen blogiin ei ole mitään järkevää estettä, vaan päinvastoin, järkevää olisi nimenomaan avoimuus.

Avoimuus on tärkeä palanen Kuopion kaupungin strategiaa, ja tällä tavalla strategiaa toteutetaan käytännössä.
Erottelu perinteisen ”sisäisen” ja ”ulkoisen” välillä on yleisestikin nykyään hieman murroksessa. Sutjakka sisäinen viestintä parantaa myös asiakastyytyväisyyttä. Meidän tapauksessamme se tarkoittaa sitä, että paremmalla sisäisellä viestintä- ja työkalupakilla pystymme kehittämään työarjen mielekkyyttä ja palvelemaan paremmin asiakkaitamme – eli Kuopion kaupungin asukkaita, sanoo Titoff.

Koko henkilöstö uusii intraa

Uusi intra kehittää Kuopion kaupungin 6 000 työntekijän päivittäistä työskentelyä kooten sähköiset työkalut ja tiedotuksen. Uusi intranet sisältää myös yhteisöllisiä ominaisuuksia viestinnän, projektityön ja perehtymisen tueksi.
– Kaupungin organisaatiossa on valtava kirjo erilaisia ammattilaisia eri sektoreilla, ja palvelualueet ovat itsessään kuin suuria yrityksiä. Kaupungin intran rakennus on kuin rakentaisi yhteistä kanavaa monelle suurelle eri alan yritykselle, Titoff kuvaa.

Intran uusiminen koskettaa kaikkia työyhteisössä.
– Itse intraa on uusimassa yhtä monta ihmistä kuin sitä lopulta käyttää. Varsinaiseen projektiorganisaatioon kuuluu noin 20 henkeä, Titoff kertoo.

Blogista on kerrottu henkilöstölle nykyisessä intrassa ja ajatusta esitelty palavereissa ja kokouksissa. Ja luonnollisesti sosiaalisessa mediasta, josta Intranet-ostajan opaskin sen bongasi. Jäämme siis seuraamaan Kuopion intranetin rakentumista. Lentoreitiltä voi lukea, että ensimmäinen versio on yleisessä käytössä toukokuussa 2019. Onnea matkaan!

Lähde mukaan Kuopion intra-matkalle!

Anna Availa

FM, KK Anna Availa on verkkoviestinnän sekä sisäisten ja ulkoisten verkkopalvelujen asiantuntija. Anna konsultoi asiakkaita verkkohankkeiden valmistelussa, vaatimusten määrittelyssä ja konseptisuunnittelussa.

Anna on työskennellyt verkkoviestinnän parissa useissa organisaatioissa julkisella ja yksityisellä sektorilla. Yritysten ja kaupunkiorganisaation viestintäpäällikkönä hän on kehittänyt voimakkaasti verkkoviestintää ja luonut organisaatioiden sähköisen viestinnän kokonaisuuksia, joista ovat löytyneet verkkopalvelujen ja introjen lisäksi muun muassa verkkolehdet, -vuosikertomukset ja -lehdet sekä sisäiset ja ulkoiset sosiaaliset mediat.

Annalla on parinkymmenen vuoden ajalta kokemusta lukuisista järjestelmistä, teknologioista ja toimittajista. Johtoryhmätyöskentely useissa organisaatioissa on antanut ymmärryksen siitä, miten liiketoimintaa tuetaan verkkoviestinnän keinoin.

Työssään Anna on vastannut viestintäjärjestelmistä ja toiminut useissa eri rooleissa kehittäessään ja ylläpitäessään niitä niin projektien vetäjänä kuin sisällöntuottajana.

Digitaaliset työympäristöt

Digitaalinen työympäristö tarjoaa hyvin toteutettuna työntekijöille välineet viestintään, tiedon etsimiseen, työtehtävien hallintaan, sisäiseen vuorovaikutukseen ja yhteistyöhön. Intranet erityisesti on sisäisen viestinnän väline, mutta mahdollistaa myös työn johtamisen ja mahdollistaa osaamisen jakamisen ja sitouttaa työntekijöitä.

Lue palveluistamme

Pyydä tarjous

North Patrol lyhyesti

Meitä on kymmenen konsulttia, kaikki kokeneita suunnittelijoita tai teknologia-asiantuntijoita. Vuosittain meillä suunnitellaan ja valmistellaan yli 50 erilaista digipalvelu-uudistusta ja tietojärjestelmähanketta. Asiakkaamme ovat olleet erittäin tyytyväisiä työhömme (arvosana 9,5/10), ja monet heistä palaavat asiakkaiksi yhä uudestaan.

Lue lisää meistä

Miten erotumme kilpailijoistamme?

  • Digipalveluiden suunnitteluun erikoistuminen

    Olemme erikoistuneet digipalveluiden laadukkaaseen suunnittelutyöhön ja vaatimusmäärittelyyn. Missiomme on auttaa asiakkaita onnistumaan hankkeissaan luomalla mahdollisimman hyvät lähtökohdat toteutusvaiheelle – oli sitten kyse ketterästä toteutuksesta omalla tiimillä tai kumppanin kanssa tehtävästä hankkeesta tai julkisesti kilpailutettavasta urakasta.

  • Emme myy koodausta emmekä lisenssejä

    Moni teknologiakonsultti suosittelee asiakkailleen teknisiä ratkaisuja, joita sama talo myös toteuttaa. Meillä tätä vinoumaa ei ole, koska meiltä ei voi ostaa koodausta tai lisenssejä eikä meillä ole riippuvuuksia teknologiatoimittajiin. Näkökulmamme ohjelmistomarkkinaan on laaja-alainen. Tavoitteena on aina löytää asiakkaalle parhaiten soveltuva ohjelmistoratkaisu, oli se sitten räätälöity ratkaisu, saas-palvelu, avoimen lähdekoodin alusta tai näiden yhdistelmä.

  • Realistisuus ja kaukonäköisyys

    Suunnittelemme digipalveluiden palvelukonsepteja, toteutustapoja ja arkkitehtuureja, jotka kestävät aikaa ja jatkokehittämistä. Me painotamme ratkaisujen toteutuskelpoisuutta, hyvien kumppaniehdokkaiden löytymistä ja kustannusten ennustettavuutta.

Siirry takaisin sivun alkuun