Miksi verkkokauppa perustetaan?

Yleisin syy verkkokaupan perustamiseen on ilmeinen: myyntiä halutaan lisää. Kolmannes kyselyymme vastanneista kaupoista perustui koko liikeidealtaan verkossa myymiseen, joten verkkokauppa on nähty tavaksi tehdä kustannustehokasta myyntityötä.

North Patrol on suunnitteluun erikoistunut konsulttitoimisto. Suunnittelemme, autamme teknologiavalinnoissa, kilpailutamme. Emme myy toteutusprojekteja, emmekä lisenssejä, olemme aidosti asiakkaan puolella.

17.11.2015

Virpi Blom

Strategisiakin lähtökohtia verkkokauppojen perustamiselle esitettiin: hyvin moni pyrkii saamaan edelläkävijän asemaa toimialallaan, ja neljännes tavoittelee tuotealueensa markkinajohtajuutta. Vajaa kolmannes vastaajista pyrkii verkkokaupalla ottamaan haltuun uusia markkina-alueita.

Jotta myymälän aukioloajat eivät rajoittaisi myyntityötä, on kolmannes vastaajista perustanut verkkokaupansa 24/7 saatavuuden varmistamiseksi. Muita keskeisiä syitä verkossa käytävälle kaupalle ovat myös valikoiman laajentaminen ja toiminnan tehostaminen.

Viidennes vastaajista on erikoistunut kapealle tuotealueelle, joten verkkokaupan avulla on mahdollista laajentaa potentiaalista asiakaskuntaa.

Kysymykseemme ”Miksi perustitte verkkokaupan?” pyydettin valitsemaan 1–4 tärkeintä syytä annetuista vaihtoehdoista. Monet vastaajista olivat kuitenkin valinneet paljon useampiakin vaihtoehtoja.

Miksi perustitte (tai olette perustamassa) verkkokaupan?

 • 61 % — Kokonaismyynnin lisääminen
 • 44 % — Edelläkävijyyden tavoittelu toimialallamme
 • 32 % — Koko liikeideamme perustuu myymiseen verkossa
 • 32 % — 24/7 saatavuuden varmistaminen
 • 29 % — Uuden markkina-alueen haltuunotto
 • 24 % — Markkinajohtajuuden tavoittelu tuotealueellamme
 • 22 % — Valikoiman laajentaminen
 • 22 % — Toiminnan tehostaminen
 • 20 % — Erikoistuminen kapealle tuotealueelle
 • 19 % — Asiakkaiden sitouttaminen ja osallistaminen
 • 14 % — Asiakasrekisterin kasvattaminen
 • 10 % — Myynnin lasku muissa kanavissa
 • 10 % — Säästöt myymäläkustannuksissa

Jokin muu, mikä/mitkä?

Kansainvälistyminen
Omnichannel
Infokanava kivijalkaan
Mahdollisuus myydä mainos- ja liikelahjavalikoimaa myös yksityisille asiakkaille
Asiakaslähtöisyyden kehittäminen
Kannattavuuden parantaminen suoramyynnillä suoraan loppuasiakkaalle

Kaipaatko neuvoa omaan verkkopalvelu-uudistukseesi? » Ota yhteyttä!

PS. Sinua voisi kiinnostaa tulossa oleva ilmainen webinaarimme: Intranet ja digitaalinen työympäristö 2024 -selvityksen tulokset (11.9.2024 klo 10:00). Ilmoittaudu webinaariin

Lue palveluistamme Pyydä tarjous

Virpi Blom

FM Virpi Blom on verkkopalvelustrategioiden, käyttökokemuksen ja palvelukonseptien asiantuntija. Virpi konsultoi asiakkaitaan strategisten linjausten, konseptoinnin, määrittelyn ja suunnittelun kysymyksissä. Hänen erityisosaamistaan on verkkopalvelujen hyötyodotusten kirkastaminen, positiivisen käyttäjäkokemuksen varmistaminen sekä hankittavien ratkaisujen konseptointi ja määrittely siten, että niin loppukäyttäjien kuin ylläpitäjienkin tarpeet täyttyvät.

Virpin 25-vuotinen kokemus verkkopalvelujen suunnittelusta sisältää satojen internet-, intranet- ja extranet-palvelujen määrittelyä, suunnittelua, toteutusta, käytettävyystestausta ja kehittämistä. Aiemmissa työpaikoissaan hän on mm. toiminut johtavana konsulttina, konsultoinut verkkopalvelujen suunnittelua ja toteutusta lukuisissa eri rooleissa ja vetänyt User Experience -tiimiä.

Verkkokaupat

Autamme verkkokaupan suunnittelussa, määrittelyssä ja kilpailutuksessa. Etsimme tavoitteisiisi oikeat strategiat, kanavat ja teknologiat - olit sitten uudistamassa tai jatkokehittämässä, voimme auttaa sinua.

Lue palveluistamme

Pyydä tarjous

North Patrol auttaa onnistumaan

Meitä on kymmenen konsulttia, kaikki kokeneita suunnittelijoita tai teknologia-asiantuntijoita. Joka vuosi viemme läpi yli 50 projektia, joissa autamme hankkeensa eri vaiheissa olevia asiakkaitamme luomaan uusia digipalveluja ja tietojärjestelmiä. Asiakkaamme ovat olleet erittäin tyytyväisiä työhömme (arvosana 9,5/10), ja monet heistä palaavat asiakkaiksi yhä uudestaan.

Olemme apunasi, kun kaipaat puolueetonta näkemystä teknologiavalintoihin, kirkastusta palvelukonseptin ideaan, tarkennusta vaatimusten määrittelyyn, konkreettista tukea tarjouskilpailuun tai ohjausta toteutusprojektin läpivientiin.

Ota selvää firmastamme

Miten erotumme kilpailijoistamme?

 • Digipalveluiden suunnitteluun erikoistuminen

  Olemme erikoistuneet digipalveluiden laadukkaaseen suunnittelutyöhön ja vaatimusmäärittelyyn. Missiomme on auttaa asiakkaita onnistumaan hankkeissaan luomalla mahdollisimman hyvät lähtökohdat toteutusvaiheelle – oli sitten kyse ketterästä toteutuksesta omalla tiimillä tai kumppanin kanssa tehtävästä hankkeesta tai julkisesti kilpailutettavasta urakasta.

 • Emme myy koodausta emmekä lisenssejä

  Moni teknologiakonsultti suosittelee asiakkailleen teknisiä ratkaisuja, joita sama talo myös toteuttaa. Meillä tätä vinoumaa ei ole, koska meiltä ei voi ostaa koodausta tai lisenssejä eikä meillä ole riippuvuuksia teknologiatoimittajiin. Näkökulmamme ohjelmistomarkkinaan on laaja-alainen. Tavoitteena on aina löytää asiakkaalle parhaiten soveltuva ohjelmistoratkaisu, oli se sitten räätälöity ratkaisu, saas-palvelu, avoimen lähdekoodin alusta tai näiden yhdistelmä.

 • Tehokkuus, tavoitteellisuus ja tuloksellisuus

  Toimeksiannoillemme sovitaan aina konkreettinen lopputuotos, jonka avulla asiakas pääsee hankkeessaan eteenpäin. Hioutuneiden menetelmiemme ja kokeneiden konsulttiemme ansiosta pystymme tuottamaan sen tehokkaasti, yllättävän vähäisillä työmäärillä, ja rahallesi syntyy vastinetta.

Siirry takaisin sivun alkuun