Ovatko verkkokauppojen tekniset edellytykset kunnossa?

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 8 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreempana lukemisena sinua voisi kiinnostaa vaikkapa jokin näistä artikkeleista:

Verkkokauppojen teknologiaratkaisuista ja teknisistä edellytyksistä kyselyssämme esitettiin väittämiä, joista vastaajat saivat valita, vastaavatko nämä heidän kauppansa nykytilannetta. Lähes kaikki vastaajista kokevat, että heidän käyttämänsä verkkokauppa-alusta on tietoturvallinen.

North Patrol on suunnitteluun erikoistunut konsulttitoimisto. Suunnittelemme, autamme teknologiavalinnoissa, kilpailutamme. Emme myy toteutusprojekteja, emmekä lisenssejä, olemme aidosti asiakkaan puolella.

17.11.2015

Mikko Jokela

Tietoturvan lisäksi myös maksujärjestelmiä pidetään toimivina. Peräti 82% vastaajista kertoo, että verkkokaupasta voi ostaa myös mobiililaitteella. Käytännössä kuitenkin huomattavasti harvempi näistä kaupoista on käyttökokemukseltaan aidosti mobiililaitteita tukeva, esim. responsiiviseksi toteutettu.

Kuten organisoitumista ja työnjakoa käsittelevässä artikkelissa kerrotaan, niin vaikka moni verkkokauppiaista on tyytyväinen kumppaneihinsa, niin lähes joka neljäs kokee, etteivät kumppanit ymmärrä tarpeeksi heidän liiketoimintaansa tai ole tarpeeksi asiantuntevia. Teknisen kumppanin osalta tyytyväisiä on 72% vastanneista.

Lähes kaksi kolmasosaa on sitä mieltä, että tekninen alusta vastaa heidän tarpeitaan. Teknologiavalinnat-artikkelissa todetaankin, että ennen kaikkea ne toimijat, jotka käyttävät järeitä verkkokauppa-alustoja, ovat tyytyväisiä alustan kyvykkyyksiin.

Yllättävän moni kokee, ettei markkinoilta löydy riittävästi verkkokauppatekemistä tukevia palveluita.

Tekniset edellytykset

 • 88 % — Tekninen alustamme on tietoturvallinen
 • 83 % — Käytössämme olevat maksujärjestelmät ovat toimivia
 • 82 % — Verkkokaupastamme voi ostaa mobiililaitteella
 • 72 % — Tekninen pääyhteistyökumppanimme ymmärtää liiketoimintaamme
 • 65 % — Tekninen alusta vastaa tarpeitamme
 • 62 % — Markkinoilla on tarjolla kaikki tarvitsemamme verkkokauppaa tukevat palvelut

Kaipaatko neuvoa omaan verkkopalvelu-uudistukseesi? » Ota yhteyttä!

Mikko Jokela

KTM Mikko Jokela on digitaalisen liiketoiminnan asiantuntija. Hänen erityisalueitaan ovat myynnilliset verkkopalvelut, verkkokaupat ja ylipäätään asiakasrajapinnan digitaaliset kosketuspisteet. Mikko konsultoi asiakkaitaan hankkeiden valmistelussa, konseptien kirkastamisessa, vaatimusten määrittelyssä, teknologia- ja kumppanivalinnoissa sekä digitaalisten kanavien tehokkaassa hyödyntämisessä.

Mikolla on yli viidentoista vuoden kokemus erilaisten verkkopalveluiden teknologia- ja ratkaisukonsultoinnista, sekä kaiken kaikkiaan yli 20 vuoden kokemus IT-alan työtehtävistä. Hän on mm. vetänyt verkkopalveluprojekteja toteuttavaa tulosyksikköä sekä vastannut verkkopalveluliiketoiminnan kehityksestä työskennellessään aiemmin IT-toimittajalla.

North Patrol lyhyesti

Meitä on kymmenen konsulttia, kaikki kokeneita suunnittelijoita tai teknologia-asiantuntijoita. Vuosittain meillä suunnitellaan ja valmistellaan yli 50 erilaista digipalvelu-uudistusta ja tietojärjestelmähanketta. Asiakkaamme ovat olleet erittäin tyytyväisiä työhömme (arvosana 9,5/10), ja monet heistä palaavat asiakkaiksi yhä uudestaan.

Lue lisää meistä

Miten erotumme kilpailijoistamme?

 • Digipalveluiden suunnitteluun erikoistuminen

  Olemme erikoistuneet digipalveluiden laadukkaaseen suunnittelutyöhön ja vaatimusmäärittelyyn. Missiomme on auttaa asiakkaita onnistumaan hankkeissaan luomalla mahdollisimman hyvät lähtökohdat toteutusvaiheelle – oli sitten kyse ketterästä toteutuksesta omalla tiimillä tai kumppanin kanssa tehtävästä hankkeesta tai julkisesti kilpailutettavasta urakasta.

 • Emme myy koodausta emmekä lisenssejä

  Moni teknologiakonsultti suosittelee asiakkailleen teknisiä ratkaisuja, joita sama talo myös toteuttaa. Meillä tätä vinoumaa ei ole, koska meiltä ei voi ostaa koodausta tai lisenssejä eikä meillä ole riippuvuuksia teknologiatoimittajiin. Näkökulmamme ohjelmistomarkkinaan on laaja-alainen. Tavoitteena on aina löytää asiakkaalle parhaiten soveltuva ohjelmistoratkaisu, oli se sitten räätälöity ratkaisu, saas-palvelu, avoimen lähdekoodin alusta tai näiden yhdistelmä.

 • Realistisuus ja kaukonäköisyys

  Suunnittelemme digipalveluiden palvelukonsepteja, toteutustapoja ja arkkitehtuureja, jotka kestävät aikaa ja jatkokehittämistä. Me painotamme ratkaisujen toteutuskelpoisuutta, hyvien kumppaniehdokkaiden löytymistä ja kustannusten ennustettavuutta.

Siirry takaisin sivun alkuun