Harva verkkokauppiaista valjastaa asiakkaansa sisältömarkkinoijiksi

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 8 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreempana lukemisena sinua voisi kiinnostaa vaikkapa jokin näistä artikkeleista:

Suomalainen verkkokauppias ei halua tai ei oikein osaa sitouttaa asiakkaitaan. Verkkokaupan johtaminen ja kehittäminen -selvityksemme mukaan some on yksi verkkokauppiaan käytetyimmistä markkinointikanavista, mutta asiakkaita itseään ei ole vielä ole sitoutettu viestinviejiksi.

North Patrol on suunnitteluun erikoistunut konsulttitoimisto. Suunnittelemme, autamme teknologiavalinnoissa, kilpailutamme. Emme myy toteutusprojekteja, emmekä lisenssejä, olemme aidosti asiakkaan puolella.

17.11.2015

Hanna P. Korhonen

Somen käyttö on verkkokauppiaille tuttua: lähes kaikki verkkokauppiaat markkinoivat, tavoittelevat uusia ja sitouttavat vanhoja asiakkaita, sosiaalisen median kanavissa. Verkkokaupoissa itsessään ei kuitenkaan kovin aktiivisesti hyödynnetä sosiaalisen median palveluista tuttuja mahdollisuuksia. Esimerkiksi kuitenkin puolessa verkkokaupoista asiakas voi arvostella tai kommentoida kaupan tuotteita.

Ihanteellisimmillaan verkkokaupan osana voisi olla asiakasyhteisö, tiivis fanikunta, joka omalla toiminnallaan käytännössä hoitaisi kaupan markkinointia verkkokauppiaan puolesta, esimerkiksi siellä somessa. Sisältömarkkinoinnin hoitaa kauppias itse, jos hoitaa.

Kuitenkin jo ilahduttavat neljännes verkkokauppiaista valjastaa asiakkaansa sisältömarkkinointitöihin. Näissä on siis kauppiaan mukaan asiakasyhteisö, jossa asiakas voi tuottaa ja jakaa sisältöä muille asiakkaille muistakin kuin tuotteista. Asiakasyhteisöille on varmasti tilausta sellaisissa tuotekategorioissa, joissa ihmiset haluavat jakaa kokemuksiaan ja elämäntyyliään, esimerkiksi monet trendikkäät ja visuaaliset harrasteet kuten vaikka fitness-tuotteet, valokuvausvälineet sekä käsityö- ja DIY-materiaalit. Tuotteen fani todennäköisesti palaa halusta kertoa saavutuksistaan ja hehkuttaa tuotetta kaupan puolesta.

Sisältömarkkinointi ja monikanavaisuuden hyödyntäminen markkinointitoimenpiteissä olisi ihanteellisimmallaan, jos kauppias yhdistäisi asiakastietoja useista kanavista. Näin tekee nyt vain 19 % kauppiaista.

Monikanavainen asiakkuuksienhallinta ja hyödyntäminen siintää siis varsinaisesti vasta tulevaisuudessa.

Asiakasyhteisöt ja monikanavaisuus

85 % verkkokauppiaista markkinoi ja tavoittelee asiakkaitaan somessa.

54 % verkkokauppiaista harjoittaa sisältömarkkinointia.

51 % verkkokauppiaista antaa asiakkaan arvostella ja/tai kommentoida tuotteita kaupassa.

23 % verkkokauppiaista valjastaa asiakkaansa sisältömarkkinoimaan. Verkkokaupassa on asiakasyhteisö, jossa asiakas voi tuottaa ja jakaa sisältöä muille asiakkaille muistakin kuin tuotteista.

19 % verkkokauppiaista yhdistää asiakasrekisterit ja pyrkii luomaan monikanavaisen asiakaskokemuksen.

Lue lisää verkkokaupan markkinointikeinoista:

Verkkokaupankäynnissä hyödynnetyt markkinointikeinot


Kaipaatko neuvoa omaan verkkopalvelu-uudistukseesi? » Ota yhteyttä!

Myynti verkossa

Menestyvä verkkokauppa edellyttää asiakkaiden tarpeiden ymmärtämistä, liiketoiminnan vaatimusten ja tahtotilan selvittämistä, sekä näihin vastaavien digitaalisten ratkaisujen löytämistä. Parhaat edellytykset onnistumiselle saadaan, kun katsotaan kokonaiskuvaa ja valitaan oikeat keinot, kanavat ja tekniset ratkaisut tavoitteiden mukaisesti – tarvittavia resursseja unohtamatta.

Lue palveluistamme

Pyydä tarjous

North Patrol lyhyesti

Meitä on kymmenen konsulttia, kaikki kokeneita suunnittelijoita tai teknologia-asiantuntijoita. Vuosittain meillä suunnitellaan ja valmistellaan yli 50 erilaista digipalvelu-uudistusta ja tietojärjestelmähanketta. Asiakkaamme ovat olleet erittäin tyytyväisiä työhömme (arvosana 9,5/10), ja monet heistä palaavat asiakkaiksi yhä uudestaan.

Lue lisää meistä

Miten erotumme kilpailijoistamme?

  • Digipalveluiden suunnitteluun erikoistuminen

    Olemme erikoistuneet digipalveluiden laadukkaaseen suunnittelutyöhön ja vaatimusmäärittelyyn. Missiomme on auttaa asiakkaita onnistumaan hankkeissaan luomalla mahdollisimman hyvät lähtökohdat toteutusvaiheelle – oli sitten kyse ketterästä toteutuksesta omalla tiimillä tai kumppanin kanssa tehtävästä hankkeesta tai julkisesti kilpailutettavasta urakasta.

  • Emme myy koodausta emmekä lisenssejä

    Moni teknologiakonsultti suosittelee asiakkailleen teknisiä ratkaisuja, joita sama talo myös toteuttaa. Meillä tätä vinoumaa ei ole, koska meiltä ei voi ostaa koodausta tai lisenssejä eikä meillä ole riippuvuuksia teknologiatoimittajiin. Näkökulmamme ohjelmistomarkkinaan on laaja-alainen. Tavoitteena on aina löytää asiakkaalle parhaiten soveltuva ohjelmistoratkaisu, oli se sitten räätälöity ratkaisu, saas-palvelu, avoimen lähdekoodin alusta tai näiden yhdistelmä.

  • Realistisuus ja kaukonäköisyys

    Suunnittelemme digipalveluiden palvelukonsepteja, toteutustapoja ja arkkitehtuureja, jotka kestävät aikaa ja jatkokehittämistä. Me painotamme ratkaisujen toteutuskelpoisuutta, hyvien kumppaniehdokkaiden löytymistä ja kustannusten ennustettavuutta.

Siirry takaisin sivun alkuun