Intranet on aina kompromissi

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 9 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreempana lukemisena sinua voisi kiinnostaa vaikkapa jokin näistä artikkeleista:

Ja se on ihan hyvä asia. Intranet on parhaimmillaan organisaation digitaalisen työympäristön sydän. Ja sydämenhän pitää sykkiä vähän kaikille.

North Patrol on suunnitteluun erikoistunut konsulttitoimisto. Suunnittelemme, autamme teknologiavalinnoissa, kilpailutamme. Emme myy toteutusprojekteja, emmekä lisenssejä, olemme aidosti asiakkaan puolella.

Parhaat intranetit ovat yhdistelmä käyttäjien vaatimuksia, liiketoiminnan tarpeita ja selkeää suhdetta muihin käytössä oleviin työkaluihin. Etenkin jälkimmäisin näkökulma on erityinen intranet-konseptoinnille, koska intranet elää aina keskellä muita organisaation tietojärjestelmiä. Intranetin tulee kunnioittaa niitä toimintamalleja ja sovittuja pelisääntöjä, joita organisaatiossa on jo olemassa.

Yllä oleva kuva heijastaa intranetin asemaa keskellä tyypillisen organisaation tietojärjestelmäpalettia. Se, kuinka ison palan, ja millaisen palan, intranet haukkaa kokonaisuudesta, on kuitenkin hyvin organisaatiokohtainen asia.

Esimerkiksi dokumenttienhallinta on monella organisaatiolla hoidettu jollakin siihen erikoistuneella dokumenttienhallintajärjestelmällä. Tällöin intranetin ei kannata astua tämän tosiasian varpaille. Intranetin kannattaa miettiä ennemminkin, miten saada dokumenttienhallintajärjestelmälle enemmän käyttöä tai miten dokumenttien löytämistä voisi intranetin avulla helpottaa.

Toinen usein vastaan tuleva osa-alue ovat organisaation raportit. Monelle organisaatiolle intranet on hyvä paikka pintauttaa koko organisaatiolle keskeisiä liiketoiminnan raportteja. Joskus organisaatiossa on kuitenkin jo olemassa olevat työkalut raportoinnin hoitamiseen ja raporttien selailuun, joten mikään itsestäänselvä toiminto tämäkään ei intranetille ole.

Kolmas tyypillinen intranet-konsepteja erotteleva asia ovat erilaiset HR:n lomakkeet, esimerkiksi esimiehille. Osalla organisaatioista näihin on olemassa selkeät käytänteet ja erilliset järjestelmät. Toiset haluaisivat sijoittaa nämä lomakkeet osaksi intranettia. Riippuu erityisesti olemassa olevien järjestelmien soveltuvuudesta, että onko tällainen intranetin laajentaminen lomakkeilla järkevää vai ei. Kaikkiin tilanteisiin pätevää yleissääntöä on hyvin vaikea antaa.

Tämä sopivimman roolin löytäminen on kenties isoin asia, mikä erottaa intranetin konseptisuunnittelun esimerkiksi verkkosivustojen tai verkkokauppojen konseptisuunnittelusta. Toimiva intranetin rooli ei määrity pelkästään käyttäjävaatimuksien ja liiketoimintavaatimuksien kautta, vaan myös organisaation olemassa olevien työkalujen ja niiden jo aiemmin sovittujen pelisääntöjen mukaisesti.

Tunne siis oman organisaatiosi järjestelmät ja pelisäännöt ennenkuin päätät, millaisen intranetin organisaatiosi tarvitsee.

Perttu Tolvanen

KTM Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu konsultoi asiakkaita hankkeiden valmistelussa ja vaatimusten määrittelyssä sekä tukee asiakkaita teknologia- ja toteuttajakumppaneiden valinnassa.

Pertulla on yli viidentoista vuoden kokemus erilaisista web-, extranet- ja intranet-projekteista mm. projektipäällikön, suunnittelijan ja konsultin rooleissa. Aiemmassa työhistoriassaan Perttu on toiminut tilaajana ja projektipäällikkönä suuressa mediayhtiössä, sisällönhallintajärjestelmien konsulttina isossa IT-alan yrityksessä sekä itsenäisenä, riippumattomana konsulttina omassa yrityksessään. Hän on myös tunnettu kouluttaja ja bloggaaja. Perttu on myös päätoimittaja web-aiheisessa Vierityspalkki.fi -blogissa.

Tämä on North Patrol

Meitä on kymmenen konsulttia, olemme kokeneita suunnittelijoita ja teknologia-asiantuntijoita. Olemme vuosittain suunnittelemassa ja valmistelemassa yli 50:a erilaista digipalvelu-uudistusta ja tietojärjestelmää. Asiakastyytyväisyytemme on erittäin korkea (9,5/10), ja monia asiakkaitamme olemme auttaneet jo useiden erilaisten digipalveluiden uudistamisessa.

Lue lisää yrityksestämme

Miten erotumme kilpailijoistamme?

  • Erikoistumme suunnitteluun

    Olemme erikoistuneet digipalveluiden laadukkaaseen suunnittelutyöhön ja vaatimusmäärittelyyn. Missiomme on auttaa asiakkaita onnistumaan hankkeissaan luomalla mahdollisimman hyvät lähtökohdat toteutusvaiheelle – oli sitten kyse ketterästä toteutuksesta omalla tiimillä tai kumppanin kanssa tehtävästä hankkeesta tai julkisesti kilpailutettavasta urakasta.

  • Emme myy koodausta, emme lisenssejä

    Moni ohjelmistotalo suosittelee asiakkailleen ratkaisuja, joita sama talo myös toteuttaa. Meillä ei ole näin. Meiltä ei voi ostaa toteutusprojektia, meillä ei ole kumppanuuksia teknologiatoimittajien kanssa. Meidän näkökulma markkinaan on laaja-alainen, kuten asiakkaillakin on syytä olla. Tavoitteena on aina löytää parhaiten sopiva ratkaisu, oli se sitten räätälöity ratkaisu, saas-palvelu, avoimen koodin alusta tai näiden yhdistelmä.

  • Olemme realistinen ja kaukonäköinen

    Suunnittelemme palvelukonsepteja, toteutustapoja ja arkkitehtuureja, jotka kestävät aikaa ja jatkokehittämistä. Meille tärkeätä on ratkaisujen toteutettavuus, hyvien kumppaneiden olemassaolo ja kustannusten ennustettavuus.

Siirry takaisin sivun alkuun