Hyria.fi haastaa perinteiset oppilaitosten verkkopalvelut

Ammatillista koulutusta ja valmennus- sekä kuntoutuspalveluita nuorille ja aikuisille tarjoava Hyria uudisti verkkopalvelunsa 2021 lopussa. Verkkopalvelu yhdistää Hyria-konsortion koulutustarjonnan, valmennus- ja kuntoutuspalvelut ja muut oppilaitospalvelut sekä liike-elämän kasvupalvelut.

Uusi rohkea verkkopalvelukokonaisuus ottaa selkeän peräeron perinteisiin oppilaitossivustoihin ja säväyttää niin raikkailla konseptuaalisilla ja visuaalisilla erikoisominaisuuksillaan kuin oivaltavilla teknisillä toteutustavoillaankin.

North Patrol on suunnitteluun erikoistunut konsulttitoimisto. Suunnittelemme, autamme teknologiavalinnoissa, kilpailutamme. Emme myy toteutusprojekteja, emmekä lisenssejä, olemme aidosti asiakkaan puolella.

Käyttäjien tarpeet edellä

Hyria.fi esittelee Hyrian monipuolisen palvelutarjonnan houkuttelevasti ja ymmärrettävästi ja mahdollistaa vaivattomat haku-, ilmoittautumis- tai ostoprosessit. Sivusto palvelee melko heterogeenistä käyttäjäkuntaansa erinomaisesti opiskelijoidensa parasta ajattelevan ja heitä tukevan ja opastavan opinto-ohjaajan tavoin.

Sivustouudistuksessa siirryttiin oppilaitossivustoille tyypillisestä organisaatiolähtöisestä sisällön jäsentämisestä käyttäjän tarve- ja tilannelähtöiseen selailuun. Aiemmin koulutustarjonta oli jäsennelty eri koulutusmuotojen mukaisesti ja itselle sopivien koulutusten tunnistaminen koko tarjonnasta oli paikoin työlästä ja hankalaa. Uusi palvelu tuo koko tarjonnan yhteen ja käyttäjät voivat hyödyntää erilaisia polkuja ja tapoja sisältöjen selaamiseen.

Erilaisten tarpeiden ja tilanteiden, kuten ”Haluan tutkinnon”, ”Haluan vaihtaa alaa”, ”Haluan valmiudet palata työelämään” tai ”Meillä on tarve henkilöstön lisäosaamiselle”, ympärille rakennettujen koontisivujen lisäksi mm. toimialakohtaisilla koontisivuilla esitellään Hyrian koulutustarjontaa ja muita palveluita. Esimerkiksi ”Auto, kone ja metalli” tai ”Kauneus ja hyvä olo” -koontisivut esittelevät alakohtaisen koulutustarjonnan sekä nostavat esiin opiskelijatöinä tarjottavia auton huolto- ja korjauspalveluita tai hyvinvointipalveluita.

Kuva: Koulutustarjonnan selailun lähtöpisteenä käyttäjän tarve tai elämäntilanne.

Toimivat ja nykyaikaiset tekniset ratkaisut

Yksi uuden palvelun suurimmista onnistumisista on koko Hyrian koulutustarjonnan kattava haku. Keskitetty koulutushaku mahdollistaa koulutusten hakemisen monipuolisia suodatus- ja lajittelukriteerejä hyödyntäen. Tarjontaa voidaan selata esimerkiksi alojen, tutkintotyyppien, paikkakunnan ja/tai opetusmuodon mukaan joustavasti ja nopeasti.

Kuva: Koulutushaku tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet laajan koulutustarjonnan selaamiseen.

Myös sivuston yleishaun teknisessä toteutuksessa on onnistuttu. Haku toimii nopeasti ja sitä on helppo käyttää. Hakutuloksia on mahdollista järjestää eri tavoin ja käyttäjä voi suodattaa tuloksia muun muassa sisältötyyppien, teemojen tai avainsanojen mukaan.

Evästekäytäntöjä koskevat viranomaisohjeistukset puhuttavat organisaatioita laajasti. Hyrian uudessa verkkopalvelussa myös evästeasioita on lähestytty hyvin onnistuneesti. Sen sijaan, että osa sisällöstä jäisi kokonaan näyttämättä käyttäjille, jotka ovat sivuille tullessaan hyväksyneet vain rajoitetut evästeet, sivuilla kerrotaan selkeästi mitä lisämateriaalia olisi tarjolla evästeasetuksia muuttamalla. Käyttäjä voi halutessaan muuttaa asetuksia ja saada joko kyseisen tyyppiset sisällöt tai kaikki verkkopalvelun sisällöt käyttöönsä helposti ja nopeasti.

Kuva: Sivusto kertoo käyttäjälle millaista lisäsisältöä olisi tarjolla evästeasetuksia muuttamalla.

North Patrol toimi Hyrian kumppanina verkkopalvelukokonaisuuden muotoilussa, teknologiavalinnassa sekä hankinnan kilpailutuksessa. Uuden sivuston toteutuksesta vastasi Siili Solutions Oyj. Sivuston raikkaan ja rohkean visuaalisen suunnittelun taustalla on Kuudes Helsinki.

Lue palveluistamme Pyydä tarjous

PS. Sinua voisi kiinnostaa tulossa oleva webinaarimme: Verkkokaupan uudistaminen ja kehittäminen (7.3.2024 klo 09:15). Varaa paikka

Noora Linnermo

KTM Noora Linnermo on verkkopalvelustrategioiden ja palvelukonseptien asiantuntija. Noora konsultoi asiakkaita verkkopalveluiden konseptoinnissa, hankkeiden valmistelussa sekä optimaaliseen käyttäjäkokemukseen tähtäävien vaatimusten määrittelyssä.

Nooralla on vuosien kokemus erilaisten verkkopalveluhankkeiden johtamisesta ja hän osaa auttaa hankkeiden suunnittelussa huomioiden sekä organisaation, loppukäyttäjien että ylläpitäjien tarpeet. Noora osaa tukea verkkopalvelun koko organisaatiolle tuomien hyötyjen tunnistamisessa, hankkeen vaiheistuksessa ja tavoitteiden asetannassa.

Aiemmin työurallaan Noora on osallistunut verkkopalveluprojekteihin sekä tilaajan, toimittajan että konsultoivan asiantuntijan rooleissa. Projekteissaan hän on vastannut mm. tarvekartoituksista, toiminnallisista sekä teknisistä määrityksistä, käyttäjätestauksista ja käyttöönotoista sekä koulutuksista. Hän on toiminut myös teknisenä tuotepäällikkönä sekä järjestelmä- ja kehityspäällikkönä osallistuen organisaation IT-ratkaisuiden kokonaisvaltaiseen suunnitteluun ja kehitykseen.

Markkinointi verkossa

Autamme innostavien markkinointiviestinnällisten digipalvelujen suunnittelussa, määrittelyssä ja kilpailutuksessa. Etsimme oikean sisältöstrategian ja digimarkkinoinnin keinot, joilla voit edistää brändiäsi, kerätä liidejä, ohjata vakuuttaville asiakaspoluille sekä innostaa yhteydenottoihin, tilauksiin ja sitoutuneeseen asiakkuuteen.

Lue palveluistamme

Pyydä tarjous

North Patrol lyhyesti

Meitä on kymmenen konsulttia, kaikki kokeneita suunnittelijoita tai teknologia-asiantuntijoita. Vuosittain meillä suunnitellaan ja valmistellaan yli 50 erilaista digipalvelu-uudistusta ja tietojärjestelmähanketta. Asiakkaamme ovat olleet erittäin tyytyväisiä työhömme (arvosana 9,5/10), ja monet heistä palaavat asiakkaiksi yhä uudestaan.

Lue lisää meistä

Miten erotumme kilpailijoistamme?

  • Digipalveluiden suunnitteluun erikoistuminen

    Olemme erikoistuneet digipalveluiden laadukkaaseen suunnittelutyöhön ja vaatimusmäärittelyyn. Missiomme on auttaa asiakkaita onnistumaan hankkeissaan luomalla mahdollisimman hyvät lähtökohdat toteutusvaiheelle – oli sitten kyse ketterästä toteutuksesta omalla tiimillä tai kumppanin kanssa tehtävästä hankkeesta tai julkisesti kilpailutettavasta urakasta.

  • Emme myy koodausta emmekä lisenssejä

    Moni teknologiakonsultti suosittelee asiakkailleen teknisiä ratkaisuja, joita sama talo myös toteuttaa. Meillä tätä vinoumaa ei ole, koska meiltä ei voi ostaa koodausta tai lisenssejä eikä meillä ole riippuvuuksia teknologiatoimittajiin. Näkökulmamme ohjelmistomarkkinaan on laaja-alainen. Tavoitteena on aina löytää asiakkaalle parhaiten soveltuva ohjelmistoratkaisu, oli se sitten räätälöity ratkaisu, saas-palvelu, avoimen lähdekoodin alusta tai näiden yhdistelmä.

  • Realistisuus ja kaukonäköisyys

    Suunnittelemme digipalveluiden palvelukonsepteja, toteutustapoja ja arkkitehtuureja, jotka kestävät aikaa ja jatkokehittämistä. Me painotamme ratkaisujen toteutuskelpoisuutta, hyvien kumppaniehdokkaiden löytymistä ja kustannusten ennustettavuutta.

Siirry takaisin sivun alkuun