Kauppalehti haastatteli North Patrolia WhatsAppin yrityskäytön ongelmista

Kauppalehti tarttui North Patrolin digitaalisia työympäristöjä käsitelleen selvityksen havaintoihin ja erityisesti WhatsAppin yleisyyteen yritysten käytössä. Haastattelussa käsitellään muun muassa sitä miten WhatsAppin kieltäminen kannattaa toteuttaa.

North Patrol on suunnitteluun erikoistunut konsulttitoimisto. Suunnittelemme, autamme teknologiavalinnoissa, kilpailutamme. Emme myy toteutusprojekteja, emmekä lisenssejä, olemme aidosti asiakkaan puolella.

Kauppalehti 27.6.2020: Digikonsultti kieltäisi WhatsAppin yritysten sisäisessä käytössä – Näiden riskien takia on syytä etsiä vaihtoehtoja

WhatsAppin työkäytön karsintahan ei ole aivan yksinkertaista, koska sitä on vaikea nähdä ja seurata. Onkin todennäköistä että monissa organisaatioissa joissa WhatsAppin käyttö on laajaa, ei IT-osasto edes tiedä sen olevan laajaa.

Ensimmäinen askel WhatsAppin korvaamiseen tulisi aina olla riittävän hyvän vaihtoehtoisen työkalun hankinta. Tämän jälkeen riippuu hieman organisaatiosta, että onko järkevää ensin perustella käyttökielto ja käskeä siirtymään hyväksyttyyn työkaluun vai kannattaako lähestyä pehmeämmin askelin asiaa. Liian nopean ja jyrkän kieltämisen riskinä on se, että käyttö voi jatkua silti, mutta siitä ei vain pidetä meteliä. Siksi on tärkeätä, että kun rajoittaminen aloitetaan, on tarjolla myös järkevä vaihtoehtoinen työkalu, johon siirtymistä tuetaan kädestä pitäen.

Täysi kielto pitäisi kuitenkin olla lopullisena tavoitteena. WhatsApp ei ole yrityskäyttöön sopiva työkalu. Emmehän käytä Gmailia tai Hotmailiakaan sähköpostiviestittelyyn työasioissa.

Esimerkiksi Euroopan komissio kielsi helmikuussa WhatsAppin, Messengerin ja Applen Messages -työkalut täysin työviestinnässä. Tällaisia linjauksia sopisi kyllä Suomessakin näkevän, sen verran laajalta vaikuttaa WhatsAppin käyttö Suomessa työasioissa.

Kauppalehden lisäksi myös Tivi  ja Talouselämä julkaisivat oman versionsa jutusta. Yhteisenä teemana jutuissa ovat WhatsAppin tietoturvaongelmat, tietovuotojen yleisyys ja WhatsAppin kuormittavuus työntekijöille, jotka käyttävät WhatsAppia aktiivisesti myös vapaa-ajalla.

PS. Sinua voisi kiinnostaa tulossa oleva ilmainen webinaarimme: Digitaaliset asiointipalvelut – Erilaiset konseptit ja toteutuksen eri vaihtoehdot (11.12.2024 klo 10:00). Ilmoittaudu webinaariin

Lue palveluistamme Pyydä tarjous

Perttu Tolvanen

KTM Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu konsultoi asiakkaita hankkeiden valmistelussa ja vaatimusten määrittelyssä sekä tukee asiakkaita teknologia- ja toteuttajakumppaneiden valinnassa.

Pertulla on yli viidentoista vuoden kokemus erilaisista web-, extranet- ja intranet-projekteista mm. projektipäällikön, suunnittelijan ja konsultin rooleissa. Aiemmassa työhistoriassaan Perttu on toiminut tilaajana ja projektipäällikkönä suuressa mediayhtiössä, sisällönhallintajärjestelmien konsulttina isossa IT-alan yrityksessä sekä itsenäisenä, riippumattomana konsulttina omassa yrityksessään. Hän on myös tunnettu kouluttaja ja bloggaaja. Perttu on myös päätoimittaja web-aiheisessa Vierityspalkki.fi -blogissa.

Intranetit ja digitaaliset työympäristöt

Autamme intranettien ja muiden työympäristöratkaisujen suunnittelussa, määrittelyssä ja kilpailuttamisessa. Etsimme oikean palvelukonseptin ja siihen soveltuvimmat työkalut sisäiseen viestintään, tiedon etsimiseen, työtehtävien hallintaan, osaamisen jakamiseen, työn johtamiseen, vuorovaikutukseen ja yhteistyöhön.

Lue palveluistamme

Pyydä tarjous

North Patrol auttaa onnistumaan

Meitä on kymmenen konsulttia, kaikki kokeneita suunnittelijoita tai teknologia-asiantuntijoita. Joka vuosi viemme läpi yli 50 projektia, joissa autamme hankkeensa eri vaiheissa olevia asiakkaitamme luomaan uusia digipalveluja ja tietojärjestelmiä. Asiakkaamme ovat olleet erittäin tyytyväisiä työhömme (arvosana 9,5/10), ja monet heistä palaavat asiakkaiksi yhä uudestaan.

Olemme apunasi, kun kaipaat puolueetonta näkemystä teknologiavalintoihin, kirkastusta palvelukonseptin ideaan, tarkennusta vaatimusten määrittelyyn, konkreettista tukea tarjouskilpailuun tai ohjausta toteutusprojektin läpivientiin.

Ota selvää firmastamme

Miten erotumme kilpailijoistamme?

  • Digipalveluiden suunnitteluun erikoistuminen

    Olemme erikoistuneet digipalveluiden laadukkaaseen suunnittelutyöhön ja vaatimusmäärittelyyn. Missiomme on auttaa asiakkaita onnistumaan hankkeissaan luomalla mahdollisimman hyvät lähtökohdat toteutusvaiheelle – oli sitten kyse ketterästä toteutuksesta omalla tiimillä tai kumppanin kanssa tehtävästä hankkeesta tai julkisesti kilpailutettavasta urakasta.

  • Emme myy koodausta emmekä lisenssejä

    Moni teknologiakonsultti suosittelee asiakkailleen teknisiä ratkaisuja, joita sama talo myös toteuttaa. Meillä tätä vinoumaa ei ole, koska meiltä ei voi ostaa koodausta tai lisenssejä eikä meillä ole riippuvuuksia teknologiatoimittajiin. Näkökulmamme ohjelmistomarkkinaan on laaja-alainen. Tavoitteena on aina löytää asiakkaalle parhaiten soveltuva ohjelmistoratkaisu, oli se sitten räätälöity ratkaisu, saas-palvelu, avoimen lähdekoodin alusta tai näiden yhdistelmä.

  • Tehokkuus, tavoitteellisuus ja tuloksellisuus

    Toimeksiannoillemme sovitaan aina konkreettinen lopputuotos, jonka avulla asiakas pääsee hankkeessaan eteenpäin. Hioutuneiden menetelmiemme ja kokeneiden konsulttiemme ansiosta pystymme tuottamaan sen tehokkaasti, yllättävän vähäisillä työmäärillä, ja rahallesi syntyy vastinetta.

Siirry takaisin sivun alkuun