Tulevaisuusveikkauksen tulokset

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 7 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreempana lukemisena sinua voisi kiinnostaa vaikkapa jokin näistä artikkeleista:

Olimme Perttu Tolvasen kanssa puhumassa Digitaalinen työympäristö -seminaarissa eilen. Käsittelimme muutamia intranetien ja digitaalisten työympäristöjen nousevia ja laskevia kehitystrendejä. Pyysimme myös seminaariosallistujien näkemystä ehdotuksiimme tulevaisuuden kehityssuunnista: ”Ostatko seuraavat mahdolliset tulevaisuuden kehityssuunnat?”

North Patrol on suunnitteluun erikoistunut konsulttitoimisto. Suunnittelemme, autamme teknologiavalinnoissa, kilpailutamme. Emme myy toteutusprojekteja, emmekä lisenssejä, olemme aidosti asiakkaan puolella.

28.9.2017

Hanna P. Korhonen

Vaihtoehtoina olivat:

 1. Mobiiliappsit, organisaation operatiiviseen toimintaan
 2. Mobiiliappsit, tietotyöläisille tiedon hallintaan
 3. Sisäiset keskustelukanavat kuppikuntaistuvat
 4. Tiedon jakaminen organisaation sisäisesti lisääntyy
 5. Intranet pirstaloituu useaksi palveluksi
 6. Intranetin ensisijainen rooli on käynnistysalusta
 7. Älykkäät suositukset korostuvat (Haku 2.0)
 8. Tarvitaan enemmän toimitettuja tiivistelmiä, uutiskirjeitä tms.
 9. Palvelut on roolitettava selkeämmin
 10. Koko henkilöstön pitää päästä yhteiseen intraan

Esitetyistä kymmenestä vaihtoehdosta seminaariosallistujat ostavat ensisijaisesti sen, että ’koko henkilöstön pitää päästä yhteiseen intraan’. Suurin osa uskoo myös, että ’Tiedon jakaminen organisaation sisäisesti lisääntyy’.

Lisäksi pyysimme seminaariosallistujia jakamaan oman näkemyksensä siitä, mihin suuntiin digitaaliset työympäristöt, intranetit ja yleisesti organisaatioiden sisäinen viestintä ja digitaalinen työskentely kehittyvät lähitulevaisuudessa.

Erityisesti tiedonmäärän ja -laadun hallinnan haasteisiin esitettiin erinäisiä tekoälyyn, koneoppimiseen ja automaation perustuvia ratkaisuja. Lisäksi organisaation sisäisesti, esim. hr-asioissa, palveleva chatbot kiehtoi.

Kaikkiaan vastauksia kertyi 68 kappaletta, jotka löytyvät kalvosarjasta.

PS. Sinua voisi kiinnostaa tulossa oleva ilmainen webinaarimme: Webin teknologiat ja digimarkkinoinnin työkalut 2024 – ja mikä sopii mihinkin tilanteeseen? (29.5.2024 klo 10:00). Ilmoittaudu webinaariin

Lue palveluistamme Pyydä tarjous

Digitaaliset työympäristöt

Autamme intranettien ja muiden työympäristöratkaisujen suunnittelussa, määrittelyssä ja kilpailuttamisessa. Etsimme oikean palvelukonseptin ja siihen soveltuvimmat työkalut sisäiseen viestintään, tiedon etsimiseen, työtehtävien hallintaan, osaamisen jakamiseen, työn johtamiseen, vuorovaikutukseen ja yhteistyöhön.

Lue palveluistamme

Pyydä tarjous

North Patrol auttaa onnistumaan

Meitä on kymmenen konsulttia, kaikki kokeneita suunnittelijoita tai teknologia-asiantuntijoita. Joka vuosi viemme läpi yli 50 projektia, joissa autamme hankkeensa eri vaiheissa olevia asiakkaitamme luomaan uusia digipalveluja ja tietojärjestelmiä. Asiakkaamme ovat olleet erittäin tyytyväisiä työhömme (arvosana 9,5/10), ja monet heistä palaavat asiakkaiksi yhä uudestaan.

Olemme apunasi, kun kaipaat puolueetonta näkemystä teknologiavalintoihin, kirkastusta palvelukonseptin ideaan, tarkennusta vaatimusten määrittelyyn, konkreettista tukea tarjouskilpailuun tai ohjausta toteutusprojektin läpivientiin.

Ota selvää firmastamme

Miten erotumme kilpailijoistamme?

 • Digipalveluiden suunnitteluun erikoistuminen

  Olemme erikoistuneet digipalveluiden laadukkaaseen suunnittelutyöhön ja vaatimusmäärittelyyn. Missiomme on auttaa asiakkaita onnistumaan hankkeissaan luomalla mahdollisimman hyvät lähtökohdat toteutusvaiheelle – oli sitten kyse ketterästä toteutuksesta omalla tiimillä tai kumppanin kanssa tehtävästä hankkeesta tai julkisesti kilpailutettavasta urakasta.

 • Emme myy koodausta emmekä lisenssejä

  Moni teknologiakonsultti suosittelee asiakkailleen teknisiä ratkaisuja, joita sama talo myös toteuttaa. Meillä tätä vinoumaa ei ole, koska meiltä ei voi ostaa koodausta tai lisenssejä eikä meillä ole riippuvuuksia teknologiatoimittajiin. Näkökulmamme ohjelmistomarkkinaan on laaja-alainen. Tavoitteena on aina löytää asiakkaalle parhaiten soveltuva ohjelmistoratkaisu, oli se sitten räätälöity ratkaisu, saas-palvelu, avoimen lähdekoodin alusta tai näiden yhdistelmä.

 • Tehokkuus, tavoitteellisuus ja tuloksellisuus

  Toimeksiannoillemme sovitaan aina konkreettinen lopputuotos, jonka avulla asiakas pääsee hankkeessaan eteenpäin. Hioutuneiden menetelmiemme ja kokeneiden konsulttiemme ansiosta pystymme tuottamaan sen tehokkaasti, yllättävän vähäisillä työmäärillä, ja rahallesi syntyy vastinetta.

Siirry takaisin sivun alkuun