Malttia PTV-integraatioiden kanssa

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 6 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreempana lukemisena sinua voisi kiinnostaa vaikkapa jokin näistä artikkeleista:

Jos en aiemmassa blogikirjoituksessani ollut kyllin jyrkkä, tulkoon selvennetyksi: älkää nyt hyvät kunnanisät ryhtykö tekemään niitä PTV-integraatioita vielä!

North Patrol on suunnitteluun erikoistunut konsulttitoimisto. Suunnittelemme, autamme teknologiavalinnoissa, kilpailutamme. Emme myy toteutusprojekteja, emmekä lisenssejä, olemme aidosti asiakkaan puolella.

15.5.2017

Virpi Blom

Kuntien lakisääteisiä palveluja koskevat julkiset tiedot pitää tuottaa Suomi.fi-Palvelutietovarantoon (PTV) kesäkuun loppuun mennessä. Näiden tietojen tuottaminen on vaivalloista ja epäilemättä vähän turhauttavaakin.

Tekninen integraatio ei helpota tiedontuotantoa

Ei kuitenkaan pidä erehtyä luulemaan, että PTV-tietojen tuottaminen olisi yhtään helpompaa sillä ratkaisulla, että kunnan julkaisujärjestelmään ryhdytään rakentamaan tietoteknisiä integraatioratkaisuja, joilla tiedot saataisiin syntymään ”jotenkin automaattisesti”.

PTV:n ensikädessä vaatimia tietoja ei löydy verkkosivuilta, vaan ne on tuotettava PTV-tietokantaan. Ja PTV-tietokantaan tallennetuista tiedoista vain murto-osaa tarvitaan verkkosivuilla – PTV-tiedot eivät ole kovin käyttökelpoista materiaalia verkkosivuilla julkaistavaksi.

Kunnilta kysytään nyt malttia odottaa sitä, mihin suuntaan Suomi.fi on menossa, ja millaisia esitystapoja, näkymiä tai rajapintoja se tulee kehittyessään tarjoamaan. Tällä hetkellä on järkevintä tuottaa PTV:n tarvitsemat tiedot suoraan PTV-ympäristöön sen omilla työkaluilla.

Suojele rahapussiasi, verkkosivujasi ja sisällöntuottajien hermoja

Mikäli nykytiedon valossa lähdetään rakentamaan integraatioratkaisuja kunnan verkkosivujen julkaisujärjestelmään, tulee todennäköisesti sekä PTV-tietojen tuottamisesta että oman julkaisujärjestelmän käyttämisestä vaivalloista, monimutkaista ja kallista.

Todennäköisenä riskinä on myös se, että hätiköidysti tehdyt integraatioratkaisut joudutaan parin vuoden päästä purkamaan ja tekemään kokonaan uusiksi Suomi.fi-palvelun kypsyneiden käytäntöjen mukaisesti. Tällaisen matkan varrella tuskin syntyy kikyä tai kustannustehoja. Saati sitten ylläpitäjiä, jotka suhtautuisivat PTV:n mahdollisuuksiin positiivisesti?

Virpi Blom

FM Virpi Blom on verkkopalvelustrategioiden, käyttökokemuksen ja palvelukonseptien asiantuntija. Virpi konsultoi asiakkaitaan strategisten linjausten, konseptoinnin, määrittelyn ja suunnittelun kysymyksissä. Hänen erityisosaamistaan on verkkopalvelujen hyötyodotusten kirkastaminen, positiivisen käyttäjäkokemuksen varmistaminen sekä hankittavien ratkaisujen konseptointi ja määrittely siten, että niin loppukäyttäjien kuin ylläpitäjienkin tarpeet täyttyvät.

Virpin 25-vuotinen kokemus verkkopalvelujen suunnittelusta sisältää satojen internet-, intranet- ja extranet-palvelujen määrittelyä, suunnittelua, toteutusta, käytettävyystestausta ja kehittämistä. Aiemmissa työpaikoissaan hän on mm. toiminut johtavana konsulttina, konsultoinut verkkopalvelujen suunnittelua ja toteutusta lukuisissa eri rooleissa ja vetänyt User Experience -tiimiä.

Tietosivustot

Laajojen tietomassojen muovaaminen verkkosivustoksi vaatii tietorakenteiden, käyttöliittymien ja toimintojen muotoilua palveluksi, joka tähtää tietojen löydettävyyteen, miellyttävään käyttökokemukseen ja tiedolla vaikuttamiseen. Helppokäyttöisillä ylläpitotyökaluilla varmistetaan tietojen pysyminen ajantasaisina.

Lue palveluistamme

Pyydä tarjous

North Patrol lyhyesti

Meitä on kymmenen konsulttia, kaikki kokeneita suunnittelijoita tai teknologia-asiantuntijoita. Vuosittain meillä suunnitellaan ja valmistellaan yli 50 erilaista digipalvelu-uudistusta ja tietojärjestelmähanketta. Asiakkaamme ovat olleet erittäin tyytyväisiä työhömme (arvosana 9,5/10), ja monet heistä palaavat asiakkaiksi yhä uudestaan.

Lue lisää meistä

Miten erotumme kilpailijoistamme?

  • Digipalveluiden suunnitteluun erikoistuminen

    Olemme erikoistuneet digipalveluiden laadukkaaseen suunnittelutyöhön ja vaatimusmäärittelyyn. Missiomme on auttaa asiakkaita onnistumaan hankkeissaan luomalla mahdollisimman hyvät lähtökohdat toteutusvaiheelle – oli sitten kyse ketterästä toteutuksesta omalla tiimillä tai kumppanin kanssa tehtävästä hankkeesta tai julkisesti kilpailutettavasta urakasta.

  • Emme myy koodausta emmekä lisenssejä

    Moni teknologiakonsultti suosittelee asiakkailleen teknisiä ratkaisuja, joita sama talo myös toteuttaa. Meillä tätä vinoumaa ei ole, koska meiltä ei voi ostaa koodausta tai lisenssejä eikä meillä ole riippuvuuksia teknologiatoimittajiin. Näkökulmamme ohjelmistomarkkinaan on laaja-alainen. Tavoitteena on aina löytää asiakkaalle parhaiten soveltuva ohjelmistoratkaisu, oli se sitten räätälöity ratkaisu, saas-palvelu, avoimen lähdekoodin alusta tai näiden yhdistelmä.

  • Realistisuus ja kaukonäköisyys

    Suunnittelemme digipalveluiden palvelukonsepteja, toteutustapoja ja arkkitehtuureja, jotka kestävät aikaa ja jatkokehittämistä. Me painotamme ratkaisujen toteutuskelpoisuutta, hyvien kumppaniehdokkaiden löytymistä ja kustannusten ennustettavuutta.

Siirry takaisin sivun alkuun