Suomalainen, ruotsalainen ja norjalainen rakensivat intranetit

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 8 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreempana lukemisena sinua voisi kiinnostaa vaikkapa jokin näistä artikkeleista:

Norjalainen ryhtyi konseptointihommin kartoittamalla tärkeimmät intranetin käyttötapaukset ja asettamalla selkeät tavoitteet.

North Patrol on suunnitteluun erikoistunut konsulttitoimisto. Suunnittelemme, autamme teknologiavalinnoissa, kilpailutamme. Emme myy toteutusprojekteja, emmekä lisenssejä, olemme aidosti asiakkaan puolella.

13.12.2016

Hanna P. Korhonen

Konseptityön edetessä kävi selväksi, että kaikille oli tärkeää, että intranetiä hyödynnettäisiin sisäisten tiedotteiden ja uutisten julkaisuun, työnantajan ohjeiden jakeluun, organisaation strategian viestintään sekä sillä helpotettaisiin henkilöstön arkea mm. tarjoamalla linkit sisäisiin työkaluihin ja järjestelmiin.

Suomalaiselle oli tärkeää, että intranetissä voisi myös keskustella ja kommentoida sisältöjä, siellä olisi sellaista sosiaalista ja yhteisöllistä pöhinää. Ruotsalaiselle oli selvää, että tähän tarkoitukseenhan on fika – ei siihen nyt oikeastaan mitään digitaalista välinettä niin tarvittaisi.

Ruotsalainen kävi monta keskustelua kanelbullen ääressä ja määritteli intralle tarkoituksen sekä sitoutti johdon tukemaan intranet-hanketta ja intran käyttöä yleensä.

Yhtä kaikki, konseptoinnin jälkeen ryhdyttiin lapioimaan. Norjalainen valitsi pohdinnan jälkeen työkalukseen SharePointin, vaikka tarjolla olisi ollut laaja kirjo moninaisia vaihtoehtoja. Ruotsalainen valitsi Episerverin – olihan se kotomaan lahja maailmalle ja vastasi hyvin julkaisumaisiin tarpeisiin.

Suomalainen kävi tiukan väännön SharePointistaan: otetaanko se nyt jostain epämääräisestä pilvestä vaiko tutusti on-premise-ratkaisuna omasta konesalista. Suomalainen päätyi pilveen, koska pääsy intranetiin älypuhelimella tien päältä oli tärkeää, samoin Yammer-ryhmäkeskustelut – olivathan ne yhteys muihin kollegoihin (eikä tarvitsisi uskaltaa soittaa niille).

Intranetiin pääsy myös kotoa oli tärkeää suomalaiselle; norjalainen ja ruotsalainen olivat kahden vaiheilla: ”jooo-o, eihän niitä töitä nyt kotiin tuoda”. Suomalaisen mielestä samaan intraan toteutettaisiin myös tiimien ja projektien ryhmätyötilat – olihan alustana tähän tarkoitukseen näppärästi soveltuva SharePoint ja niihinkin töihin pääsisi sitten käsiksi kotoa.

Suomalainen nimesi intranetin sisällöille vastuulliset ylläpitäjät ja nimesi viestinnällisen päätoimittajan.

Kovan työn tuloksena intranetit oli saatu julkaistua. Suomalainen, ruotsalainen ja norjalainen huokaisivat helpotuksesta. Samassa osa strategisista langoista tipahti. Projektin jälkeen tuntui siltä, ettei intra tai sen kehittäminen nyt niin kovin strategisesti johdettuja olleetkaan.


Tarina perustuu maiden intranet-selvityksiin. Selvitysten vertailtavissa olevat luvut on koottu alla oleviin taulukoihin ja graafeihin.

Norja vs. Ruotsi vs. Suomi: Intranetien sisällöt ja toiminnallisuudet

Norja vs. Ruotsi vs. Suomi: Intranetien alustateknologiat

Norja vs. Ruotsi vs. Suomi: Intranetien johtaminen


Lähteinä ovat:

PS. Sinua voisi kiinnostaa tulossa oleva ilmainen webinaarimme: Webin teknologiat ja digimarkkinoinnin työkalut 2024 – ja mikä sopii mihinkin tilanteeseen? (29.5.2024 klo 10:00). Ilmoittaudu webinaariin

Lue palveluistamme Pyydä tarjous

Digitaaliset työympäristöt

Autamme intranettien ja muiden työympäristöratkaisujen suunnittelussa, määrittelyssä ja kilpailuttamisessa. Etsimme oikean palvelukonseptin ja siihen soveltuvimmat työkalut sisäiseen viestintään, tiedon etsimiseen, työtehtävien hallintaan, osaamisen jakamiseen, työn johtamiseen, vuorovaikutukseen ja yhteistyöhön.

Lue palveluistamme

Pyydä tarjous

North Patrol auttaa onnistumaan

Meitä on kymmenen konsulttia, kaikki kokeneita suunnittelijoita tai teknologia-asiantuntijoita. Joka vuosi viemme läpi yli 50 projektia, joissa autamme hankkeensa eri vaiheissa olevia asiakkaitamme luomaan uusia digipalveluja ja tietojärjestelmiä. Asiakkaamme ovat olleet erittäin tyytyväisiä työhömme (arvosana 9,5/10), ja monet heistä palaavat asiakkaiksi yhä uudestaan.

Olemme apunasi, kun kaipaat puolueetonta näkemystä teknologiavalintoihin, kirkastusta palvelukonseptin ideaan, tarkennusta vaatimusten määrittelyyn, konkreettista tukea tarjouskilpailuun tai ohjausta toteutusprojektin läpivientiin.

Ota selvää firmastamme

Miten erotumme kilpailijoistamme?

  • Digipalveluiden suunnitteluun erikoistuminen

    Olemme erikoistuneet digipalveluiden laadukkaaseen suunnittelutyöhön ja vaatimusmäärittelyyn. Missiomme on auttaa asiakkaita onnistumaan hankkeissaan luomalla mahdollisimman hyvät lähtökohdat toteutusvaiheelle – oli sitten kyse ketterästä toteutuksesta omalla tiimillä tai kumppanin kanssa tehtävästä hankkeesta tai julkisesti kilpailutettavasta urakasta.

  • Emme myy koodausta emmekä lisenssejä

    Moni teknologiakonsultti suosittelee asiakkailleen teknisiä ratkaisuja, joita sama talo myös toteuttaa. Meillä tätä vinoumaa ei ole, koska meiltä ei voi ostaa koodausta tai lisenssejä eikä meillä ole riippuvuuksia teknologiatoimittajiin. Näkökulmamme ohjelmistomarkkinaan on laaja-alainen. Tavoitteena on aina löytää asiakkaalle parhaiten soveltuva ohjelmistoratkaisu, oli se sitten räätälöity ratkaisu, saas-palvelu, avoimen lähdekoodin alusta tai näiden yhdistelmä.

  • Tehokkuus, tavoitteellisuus ja tuloksellisuus

    Toimeksiannoillemme sovitaan aina konkreettinen lopputuotos, jonka avulla asiakas pääsee hankkeessaan eteenpäin. Hioutuneiden menetelmiemme ja kokeneiden konsulttiemme ansiosta pystymme tuottamaan sen tehokkaasti, yllättävän vähäisillä työmäärillä, ja rahallesi syntyy vastinetta.

Siirry takaisin sivun alkuun