Intranetien tyypillisimmät sisällöt ja toiminnallisuudet 2016

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 8 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreempana lukemisena sinua voisi kiinnostaa vaikkapa jokin näistä artikkeleista:

Intranet-palvelut Suomessa 2016 -selvityksessä oli arvioitavana 44 ominaisuutta neljässä teemassa: 1. Yhteiset sisällöt ja toiminnallisuudet; 2. Työnteon johtaminen ja ohjaaminen; 3. Ryhmätyö; ja 4. Osallistaminen ja yksilöllisyys. Teemat sisältivät sekä sisältökokonaisuuksia että toiminnallisuuksia. Tarkastelimme myös näiden kehittymistä kahden vuoden takaiseen vastaavaan selvitykseen verrattuna.

North Patrol on suunnitteluun erikoistunut konsulttitoimisto. Suunnittelemme, autamme teknologiavalinnoissa, kilpailutamme. Emme myy toteutusprojekteja, emmekä lisenssejä, olemme aidosti asiakkaan puolella.

27.9.2016

Hanna P. Korhonen

Tulosdata

Olemme koonneet kaikkien 44 ominaisuuden tiedot:

Tyypillisimmät ominaisuudet

Käytännössä kaikissa introissa on ohjeita, tiedotteita ja linkkejä työkaluihin. Intranetit ovat myös yhä sosiaalisempia: lähes kaikissa introissa voi kommentoida ja/tai tykätä sisältöjä.

 • 98 %  Sisäisten palvelujen/tukitoimintojen ohjeistot
 • 97 %  Sisäiset tiedotteet ja uutiset
 • 97 %  Henkilöstöohjeet
 • 97 %  Linkit järjestelmiin ja työkaluihin
 • 94 %  Perustiedot, strategia ja toimintaperiaatteet
 • 89 %  Sisällön kommentointi ja/tai tykkääminen
 • 88 %  Puhelinluettelo
 • 82 %  Vapaamuotoinen keskustelu
 • 81 %  Ruokalistat
 • 80 %  Tapahtuma- ja/tai koulutuskalenteri

Nousijat ja laskijat

Videoiden käyttö sisältömuotona on kasvanut huimasti kahden vuoden takaisesta ja vastaajat aikovat edelleen lisätä panostuksiaan niihin. Yksittäisistä ominaisuuksista myös palvelu- ja/tai tuotetietojen julkaisu intranetissä on kasvanut kahven vuoden takaiseen verrattuna. Yhä useammissa voi myös keskustella vapaamuotoisesti sekä kannustaa ja kiittää julkisesti.

Pienessä laskussa ovat strukturoidut palstat: kysymys/vastaus-palsta sekä aloitelaatikko. Näiden laskua selittänee Yammerin käytön kasvu, jossa keskustelu on vapaamuotoista.

Personoinnin laskua selittää sama ilmiö: Office 365 -alustan ja yleisestikin SharePointin käytön kasvu. SharePoint ei varsinaisesti ole personointia tukeva alusta.

Laskussa kahden vuoden takaisesta ovat myös johdon päätösten perustelut sekä strategisten tunnuslukujen ja mittarien intranetissä näyttämisen yleisyys. Kertooko tämä intranetien strategisuuden laskusta vai onko kyseessä vain hetkellinen notkahdus? Tosin erityisesti jälkimmäiseen aiotaan lähivuosina lisätä panostuksia.

Intranet-palvelut Suomessa 2016: Nousijat ja laskijat 2014 vs. 2016

Tyypillisimmät panostuskohteet

Pyysimme vastaajia arvioimaan, mihin näistä 44 ominaisuudesta he aikovat intraneteissään panostaa lähivuosina (% vastaajista ilmoittaa panostavansa tähän intranetin ominaisuuteen tulevaisuudessa):

 • 33 %   Videot
 • 32 %   Strategiset tunnusluvut/mittarit
 • 31 %   Ryhmäkeskustelut/-viestintä (esim. Yammer, Slack, HipChat)
 • 28 %   Yksikköjen tai tiimien ryhmätyötilat
 • 27 %  Projektiryhmien/työryhmien ryhmätyötilat
 • 27 %   Tunnelmien ja fiilisten jakaminen työarjesta (esim. kuvina ja videoina)
 • 26 %   Sosiaalisen median virta/virtoja näytetään intranetin sivuilla
 • 25 %   Työdokumenttien yhteistyöstäminen
 • 24 %   Johdon päätösten perustelut
 • 24 %   Integraatio yhteen tai useampaan liiketoimintajärjestelmään

Entä sitten? Mihin suuntaan intranetit ovat kehittymässä?

Lue myös Intranet-megatrendit 2016 -artikkeli, joka jatkaa näiden ominaisuuksien pureskelua.

PS. Sinua voisi kiinnostaa tulossa oleva ilmainen webinaarimme: Webin teknologiat ja digimarkkinoinnin työkalut 2024 – ja mikä sopii mihinkin tilanteeseen? (29.5.2024 klo 10:00). Ilmoittaudu webinaariin

Lue palveluistamme Pyydä tarjous

Digitaaliset työympäristöt

Autamme intranettien ja muiden työympäristöratkaisujen suunnittelussa, määrittelyssä ja kilpailuttamisessa. Etsimme oikean palvelukonseptin ja siihen soveltuvimmat työkalut sisäiseen viestintään, tiedon etsimiseen, työtehtävien hallintaan, osaamisen jakamiseen, työn johtamiseen, vuorovaikutukseen ja yhteistyöhön.

Lue palveluistamme

Pyydä tarjous

North Patrol auttaa onnistumaan

Meitä on kymmenen konsulttia, kaikki kokeneita suunnittelijoita tai teknologia-asiantuntijoita. Joka vuosi viemme läpi yli 50 projektia, joissa autamme hankkeensa eri vaiheissa olevia asiakkaitamme luomaan uusia digipalveluja ja tietojärjestelmiä. Asiakkaamme ovat olleet erittäin tyytyväisiä työhömme (arvosana 9,5/10), ja monet heistä palaavat asiakkaiksi yhä uudestaan.

Olemme apunasi, kun kaipaat puolueetonta näkemystä teknologiavalintoihin, kirkastusta palvelukonseptin ideaan, tarkennusta vaatimusten määrittelyyn, konkreettista tukea tarjouskilpailuun tai ohjausta toteutusprojektin läpivientiin.

Ota selvää firmastamme

Miten erotumme kilpailijoistamme?

 • Digipalveluiden suunnitteluun erikoistuminen

  Olemme erikoistuneet digipalveluiden laadukkaaseen suunnittelutyöhön ja vaatimusmäärittelyyn. Missiomme on auttaa asiakkaita onnistumaan hankkeissaan luomalla mahdollisimman hyvät lähtökohdat toteutusvaiheelle – oli sitten kyse ketterästä toteutuksesta omalla tiimillä tai kumppanin kanssa tehtävästä hankkeesta tai julkisesti kilpailutettavasta urakasta.

 • Emme myy koodausta emmekä lisenssejä

  Moni teknologiakonsultti suosittelee asiakkailleen teknisiä ratkaisuja, joita sama talo myös toteuttaa. Meillä tätä vinoumaa ei ole, koska meiltä ei voi ostaa koodausta tai lisenssejä eikä meillä ole riippuvuuksia teknologiatoimittajiin. Näkökulmamme ohjelmistomarkkinaan on laaja-alainen. Tavoitteena on aina löytää asiakkaalle parhaiten soveltuva ohjelmistoratkaisu, oli se sitten räätälöity ratkaisu, saas-palvelu, avoimen lähdekoodin alusta tai näiden yhdistelmä.

 • Tehokkuus, tavoitteellisuus ja tuloksellisuus

  Toimeksiannoillemme sovitaan aina konkreettinen lopputuotos, jonka avulla asiakas pääsee hankkeessaan eteenpäin. Hioutuneiden menetelmiemme ja kokeneiden konsulttiemme ansiosta pystymme tuottamaan sen tehokkaasti, yllättävän vähäisillä työmäärillä, ja rahallesi syntyy vastinetta.

Siirry takaisin sivun alkuun