Slack on levoton ikkuna tulevaisuuteen

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 7 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreempana lukemisena sinua voisi kiinnostaa vaikkapa jokin näistä artikkeleista:

Slack on yksi kuumimmista tuotteista intranet-kentällä, ja tässäkin blogissa siitä on kirjoitettu jo useasti (esim. Office 365, Slack ja muita intranet-teknologiatrendejä).Slack on vasta muutaman vuoden vanha sosiaalisia keskustelukanavia tarjoava palvelutuote, johon voidaan myös yhdistää paljon erilaisia järjestelmiä. Etenkin ohjelmistokehitysfirmat ovat innostuneet Slackista todella paljon parin viime vuoden aikana.

North Patrol on suunnitteluun erikoistunut konsulttitoimisto. Suunnittelemme, autamme teknologiavalinnoissa, kilpailutamme. Emme myy toteutusprojekteja, emmekä lisenssejä, olemme aidosti asiakkaan puolella.

Eikä ihme, IRC-aikakaudella eläneet asiantuntijat ovat kuin kotonaan Slackin kanssa, ja ohjelmistokehittäjistä monet käyttävät IRC:iä vieläkin. Slack on kuitenkin onnistunut viehättämään paljon muitakin, etenkin pienten firmojen henkilökuntaa.

slack-wordpress-finland

Esimerkiksi WordPress Finland -yhteisössä WordPress-koodarit keskustelevat aktiivisesti toistensa kanssa Slackissa.

Microsoftinkin tiedetään neuvotelleen Slackin ostamisesta jo useasti.

Tätäkään ei varsinaisesti voi pitää yllätyksenä, koska niin jumissa on ollut Yammerin kehitys jo vuosien ajan. Slack tekee monia asioita paremmin kuin Yammer, ja etenkin Slack kehittyy koko ajan eteenpäin.

Noh, Slackin haasteista on myös kirjoitettu paljon. Lupaus sähköpostin vähentämisestä ei esimerkiksi oikein ole toteutunut (ei ole tosin oikein Yammerinkaan kanssa). Slackkia on myös kovin vaikea hallita, etenkin jos puhutaan tuhansista käyttäjistä.

Oikeasti isojen organisaatioiden kannalta Slack ei oikein ole vaihtoehto edes teknisessä mielessä – niin paljon on raportoitu haasteista kertakirjautumisen ja suorituskyvyn kanssa. Esimerkiksi Uberin tiedetään yrittäneen siirtyä Slackkiin, mutta tämä ei vain teknisesti onnistunut, joten Uber päätti pysyä Atlassianin HipChatin käyttäjänä.

Yammeriin verrattuna Slackista puuttuvat myös Facebookin kaltaiset keskusteluketjut (‘threaded conversations’), joten Slackin kanssa toimiminen edellyttää paljon enemmän aktiivista seurantaa. Jos virtaa ei seuraa aktiivisesti, on vaikea pysyä mukana eri keskustelusäikeissä. Näin Slack toimiikin parhaiten tiimeille, jotka istuvat koneen ääressä jatkuvasti (esim. ne koodarit).

Ylipäätään Slack on enemmän pienten tiimien käyttämien ryhmätyötilojen haastaja ja täydentäjä, kuin organisaation sisäistä Facebookia jäljittelevä Yammer.

Informaatiotulvan hallinnassa ja suodattamisessa Slack on kuitenkin menossa hyvää vauhtia eteenpäin – ja toki keskusteluketjujen puuttuminen pakottaakin sen keskittymään enemmän tähän. Notifikaatioiden kontrollointi ja luvatut “älykkäämmät” notifikaatiosysteemit kuulostavat ainakin hyvältä. Noh, tulevaisuus toki vasta näyttää miten ne toimivat käytännössä.

Ehkä kiinnostavinta ovat silti Slackin tarjoamat integraatiot kymmeniin, jopa satoihin, järjestelmiin. Slackkiin voi esimerkiksi myynti rakentaa omia kanaviaan erilaisten herätteiden seurantaan, ja näistä herätteistä voi sitten käydä keskustelua Slackissa. Näin syntyy eräänlainen organisaation sosiaalinen kojelauta, jonka avulla myyjät voivat seurata eri paikoissa tapahtuvia asioita.

slack-integrations-example

Esimerkki miten erilaiset ohjelmistokehitystyökalut voivat integroitua Slackkiin.

Tarkoituksenmukaisen tilannetietoisuuden lisääminen on monesti intranet-hankkeissakin kärkiasioita. Intranetista halutaan rakentaa kojelauta, joka kertoo työntekijöille mitä organisaatiossa tapahtuu – ja mitä mieltä näistä tapahtumista ollaan. Tällaisen tulevaisuuden rakentamisessa Slack näyttää mallia.

Mutta onko Slack se joka sen tulevaisuuden tekee? Ehkä, etenkin pienille yrityksille, ja  tietotyöläisille, kuten koodareille Slack voi olla isokin mullistus työtehokkuuteen ja työtapoihin.

Monille muun tyyppisille organisaatioille Slack on ehkä kuitenkin vain kiinnostava ikkuna siihen mihin suuntaan omaa intranettia kenties kannattaisi pitkällä tähtäimellä kehittää – ja miksi intranet-vastaavan tulee ymmärtää hieman kaikista niistä tietojärjestelmistä joita omassa organisaatiossa käytetään.

Perttu Tolvanen

KTM Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu konsultoi asiakkaita hankkeiden valmistelussa ja vaatimusten määrittelyssä sekä tukee asiakkaita teknologia- ja toteuttajakumppaneiden valinnassa.

Pertulla on yli viidentoista vuoden kokemus erilaisista web-, extranet- ja intranet-projekteista mm. projektipäällikön, suunnittelijan ja konsultin rooleissa. Aiemmassa työhistoriassaan Perttu on toiminut tilaajana ja projektipäällikkönä suuressa mediayhtiössä, sisällönhallintajärjestelmien konsulttina isossa IT-alan yrityksessä sekä itsenäisenä, riippumattomana konsulttina omassa yrityksessään. Hän on myös tunnettu kouluttaja ja bloggaaja. Perttu on myös päätoimittaja web-aiheisessa Vierityspalkki.fi -blogissa.

Digitaaliset työympäristöt

Digitaalinen työympäristö tarjoaa hyvin toteutettuna työntekijöille välineet viestintään, tiedon etsimiseen, työtehtävien hallintaan, sisäiseen vuorovaikutukseen ja yhteistyöhön. Intranet erityisesti on sisäisen viestinnän väline, mutta mahdollistaa myös työn johtamisen ja mahdollistaa osaamisen jakamisen ja sitouttaa työntekijöitä.

Lue palveluistamme

Pyydä tarjous

Tämä on North Patrol

Meitä on kymmenen konsulttia, olemme kokeneita suunnittelijoita ja teknologia-asiantuntijoita. Olemme vuosittain suunnittelemassa ja valmistelemassa yli 50:a erilaista digipalvelu-uudistusta ja tietojärjestelmää. Asiakastyytyväisyytemme on erittäin korkea (9,5/10), ja monia asiakkaitamme olemme auttaneet jo useiden erilaisten digipalveluiden uudistamisessa.

Lue lisää yrityksestämme

Miten erotumme kilpailijoistamme?

  • Erikoistumme suunnitteluun

    Olemme erikoistuneet digipalveluiden laadukkaaseen suunnittelutyöhön ja vaatimusmäärittelyyn. Missiomme on auttaa asiakkaita onnistumaan hankkeissaan luomalla mahdollisimman hyvät lähtökohdat toteutusvaiheelle – oli sitten kyse ketterästä toteutuksesta omalla tiimillä tai kumppanin kanssa tehtävästä hankkeesta tai julkisesti kilpailutettavasta urakasta.

  • Emme myy koodausta, emme lisenssejä

    Moni ohjelmistotalo suosittelee asiakkailleen ratkaisuja, joita sama talo myös toteuttaa. Meillä ei ole näin. Meiltä ei voi ostaa toteutusprojektia, meillä ei ole kumppanuuksia teknologiatoimittajien kanssa. Meidän näkökulma markkinaan on laaja-alainen, kuten asiakkaillakin on syytä olla. Tavoitteena on aina löytää parhaiten sopiva ratkaisu, oli se sitten räätälöity ratkaisu, saas-palvelu, avoimen koodin alusta tai näiden yhdistelmä.

  • Olemme realistinen ja kaukonäköinen

    Suunnittelemme palvelukonsepteja, toteutustapoja ja arkkitehtuureja, jotka kestävät aikaa ja jatkokehittämistä. Meille tärkeätä on ratkaisujen toteutettavuus, hyvien kumppaneiden olemassaolo ja kustannusten ennustettavuus.

Siirry takaisin sivun alkuun