Kuka verkkokaupasta vastaa?

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 9 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreempana lukemisena sinua voisi kiinnostaa vaikkapa jokin näistä artikkeleista:

Suomalaisesta verkkokaupasta vastaa tyypillisimmin toimitusjohtaja tai yrittäjä itse. Tämä kertoo toisaalta verkkokauppojen liiketoiminnallisesta merkityksestä – toisaalta verkkokauppojen pienuudesta.

North Patrol on suunnitteluun erikoistunut konsulttitoimisto. Suunnittelemme, autamme teknologiavalinnoissa, kilpailutamme. Emme myy toteutusprojekteja, emmekä lisenssejä, olemme aidosti asiakkaan puolella.

17.11.2015

Hanna P. Korhonen

Selvitimme Verkkokaupan johtaminen ja kehittäminen -kyselyssä yrityksensä verkkokaupasta käytännön operatiivisella tasolla päävastuussa olevan henkilön nimikkeen (Mikä on verkkokaupastanne käytännön operatiivisella tasolla päävastuussa olevan henkilön nimike?). Vastauksissa annettiin 36 erilaista titteliä.

Suurin osa verkkokauppavastaavista on kokonaisvaltaisesti liiketoimintavastuullisia. Näitä ovat:

Toimitusjohtaja / Managing Director / Johtaja / Konsernijohtaja (13 hlöä)

Yrittäjä / Omistaja / Osakas / Verkkokauppias (11 hlöä)

Liiketoimintajohtaja (1 hlö)

Maajohtaja / Country Manager (1 hlö)

Varsinaisia verkkoliiketoimintaan liittyviä nimikkeitä on jo käytössä ilahduttavasti jonkin verran. Vakiintunut nimike ei missään nimessä ole, sillä titteleitä on yhtä monta erilaista kuin henkilöitäkin:

Verkkoliiketoiminnan päällikkö

Verkkokauppapäällikkö

Markkinointi- ja verkkokauppapäällikkö

e-Commerce Manager

Online Sales Director

Online Sales & Services Manager

Web Retail Manager

Verkkokaupan ylläpitäjä

Jos verkkokauppa vastuutetaan jollekin toiminnolle, se on tyypillisimmin myynti ja markkinointi. Tyypillisimmät vastuuhenkilöiden nimikkeet ovat tällöin:

Myynti- ja/tai markkinointijohtaja (4 hlöä)

Myynti- ja/tai markkinointipäällikkö (4 hlöä)

Markkinointiassistentti (1 hlö)

Kahdessa tapauksessa verkkokauppa oli vastuutettu IT:lle:

CTO (1 hlö)

Ohjelmoija (1 hlö)

Kahdessa tapauksessa kehitysjohdolle:

Kehityspäällikkö / Development Manager (2 hlöä)

Muita verkkokaupasta operatiivisella käytännön tasolla päävastuussa olevia olivat (kutakin 1 hlö):

Koulutuspäällikkö

Kustannuspäällikkö

Myymäläpäällikkö

Tilaustenkäsittelijä

Tuotepäällikkö

Web-tuottaja

Kaipaatko neuvoa omaan verkkopalvelu-uudistukseesi? » Ota yhteyttä!

PS. Sinua voisi kiinnostaa tulossa oleva ilmainen webinaarimme: Parhaat muotoiluratkaisut tuote- ja palvelusivuille (15.5.2024 klo 10:00). Ilmoittaudu webinaariin

Lue palveluistamme Pyydä tarjous

Myynti verkossa

Autamme verkkokaupan suunnittelussa, määrittelyssä ja kilpailutuksessa. Etsimme tavoitteisiisi oikeat strategiat, kanavat ja teknologiat, jotta voit ryhtyä pyörittämään menestyvää verkkokauppaa.

Lue palveluistamme

Pyydä tarjous

North Patrol auttaa onnistumaan

Meitä on kymmenen konsulttia, kaikki kokeneita suunnittelijoita tai teknologia-asiantuntijoita. Joka vuosi viemme läpi yli 50 projektia, joissa autamme hankkeensa eri vaiheissa olevia asiakkaitamme luomaan uusia digipalveluja ja tietojärjestelmiä. Asiakkaamme ovat olleet erittäin tyytyväisiä työhömme (arvosana 9,5/10), ja monet heistä palaavat asiakkaiksi yhä uudestaan.

Olemme apunasi, kun kaipaat puolueetonta näkemystä teknologiavalintoihin, kirkastusta palvelukonseptin ideaan, tarkennusta vaatimusten määrittelyyn, konkreettista tukea tarjouskilpailuun tai ohjausta toteutusprojektin läpivientiin.

Ota selvää firmastamme

Miten erotumme kilpailijoistamme?

  • Digipalveluiden suunnitteluun erikoistuminen

    Olemme erikoistuneet digipalveluiden laadukkaaseen suunnittelutyöhön ja vaatimusmäärittelyyn. Missiomme on auttaa asiakkaita onnistumaan hankkeissaan luomalla mahdollisimman hyvät lähtökohdat toteutusvaiheelle – oli sitten kyse ketterästä toteutuksesta omalla tiimillä tai kumppanin kanssa tehtävästä hankkeesta tai julkisesti kilpailutettavasta urakasta.

  • Emme myy koodausta emmekä lisenssejä

    Moni teknologiakonsultti suosittelee asiakkailleen teknisiä ratkaisuja, joita sama talo myös toteuttaa. Meillä tätä vinoumaa ei ole, koska meiltä ei voi ostaa koodausta tai lisenssejä eikä meillä ole riippuvuuksia teknologiatoimittajiin. Näkökulmamme ohjelmistomarkkinaan on laaja-alainen. Tavoitteena on aina löytää asiakkaalle parhaiten soveltuva ohjelmistoratkaisu, oli se sitten räätälöity ratkaisu, saas-palvelu, avoimen lähdekoodin alusta tai näiden yhdistelmä.

  • Tehokkuus, tavoitteellisuus ja tuloksellisuus

    Toimeksiannoillemme sovitaan aina konkreettinen lopputuotos, jonka avulla asiakas pääsee hankkeessaan eteenpäin. Hioutuneiden menetelmiemme ja kokeneiden konsulttiemme ansiosta pystymme tuottamaan sen tehokkaasti, yllättävän vähäisillä työmäärillä, ja rahallesi syntyy vastinetta.

Siirry takaisin sivun alkuun