Vapaus, kokeileminen, tekemisen riemu – ja teknologia

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 9 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreempana lukemisena sinua voisi kiinnostaa vaikkapa jokin näistä artikkeleista:

Kokeilukulttuuri, villi vapaus ja tekemisen riemu jäivät päällimmäisenä mieleen Intranet & digitaalinen työympäristö SUMMIT 2015 -seminaarista tällä viikolla. Oli aivan mahtavaa kuulla onnistumisista intranet-hankkeissa ja tuntea esiintyjien energia!

North Patrol on suunnitteluun erikoistunut konsulttitoimisto. Suunnittelemme, autamme teknologiavalinnoissa, kilpailutamme. Emme myy toteutusprojekteja, emmekä lisenssejä, olemme aidosti asiakkaan puolella.

2.10.2015

Hanna P. Korhonen

Tekemisen riemu

Miki Kuusi keynotasi salin täyteen Slushin tarinaa, energiaa ja hulluja ideoita, joita ei ammuta alas. Skanskan Hanna Karppi ja Sari Perento kertoivat kahden vuoden intranet-projektistaan – pitkä taival, mutta törkeän hyvä tiimi, jota tuli jälkikäteen ikävä. Kaisa Pelkonen ja Helsingin kaupunginteatterin lanseerausbileet serpentiinisateineen saivat yleisöltä spontaanit aplodit. VR Trackin Hanni Marinin ja Henrietta Lehtosen riemu Yammer- ja videokokeiluista tarttui.

Upeaa nähdä, että intranetien tekijöiden työstä paistaa tekemisen riemu! Työtä myös arvostetaan. Enää intranetin tekeminen ei ole hallinnollisten ohjelinjausten ja tiedotteiden pakkotuuttausta. Intranetin tekeminen on sisäisen jakamisen ja yhteisöllisyyden mahdollistamista. Se voi avata kaikkien organisaation jäsenten työhön aivan uusia näkökulmia, ideoita sekä tuoda arkeen kivuutta.

Siinä on intran tekijän suola, hunaja ja kiitos: olla kokemusten mahdollistaja.

Villi vapaus

Semmasta paistoi se, että nyt eletään sitä syklin vaihetta, jossa villi vapaus, kokeileminen – yritys ja erehdys – ovat arvostettuja.

Yksikään esitys ei käsitellyt sisäisen somen strategiaa, manageerausta, intranetin hallintamallia tai vastaavaa. Anteeksi, että latistan, mutta niihin aiheisiin palataan varmasti taas parin vuoden päästä, kun aletaan pohtia sisällön olennaisuutta käyttäjien kannalta, laatua ja välineiden/kanavien keskinäistä roolitusta.

Ville Tolvanen haastoi osallistujia siitä, miksei organisaation intranet voisi olla avoin koko maailmalle. Miksi se on kirjautumisen takana? Miksei kaikkea tietoa voisi vain jakaa? Sillä tieto on yksi niistä harvoista asioista, jotka rikastuvat ja jalostuvat jakamisen kautta.

Kultareunainen pilvi

Sponsorien (mm. Sulava ja Innofactor) vaikutuksesta Office 365 -pilvipalveluympäristöä luukutettiin jälleen urakalla. Vielä keskeneräisiä suurin odotuksin varustettuja caseja esiteltiin ylimalkaisesti toteuttajatahon käskynkässä.

Ei sillä, Office 365 on tiettyihin asioihin ihan oiva väline. Kun O365:n käytöstä kertyy kokemusta, niin seminaarien aihekenttiinkin varmasti ilmestyy parin vuoden päästä myös ne 365:n haasteet.

Teknologiavalinta

Se on selvää, että maailma on menossa siihen suuntaan, että intranetien konseptit ja teknologivalinnat ovat yhä tiukemmin sidoksissa organisaation muuhun digitaalisen työympäristön järjestelmiin ja infrastruktuuriin.

Esimerkiksi jos organisaatio päättää siirtää sähköpostinsa ja kalenterinsa Office 365 -pilvipalveluun, myös intranet kannattaa tehdä O365:n palikoilla, SharePoint Onlinellä ja Yammerilla, sillä alustat ja lisenssit ovat jo olemassa (esim. ELY-keskukset, VR Track, Veho).

Jos organisaatio päättää käyttää sähköpostiinsa Googlen yrityspalveluita, myös intran voi rakentaa niille (kuten Yle), tai vaikkapa viestinnällisen intran WordPressillä (kuten Algol).

Jos organisaatiossa on paljon freelancereita, joilla ei ole työnantajan sähköpostia, voidaan heidän intrakäyttäjätunnuksista hallinnoida intrassa (esimerkiksi Helsingin kaupunginteatterin Confluence-pohjainen intra).

Kun eri organisaatioiden intranetejä verrataan toisiinsa, ovat ne yhä erilaisempia ja monimuotoisempia olioita, joiden käyttötarkoitukset ja roolitukset määrittyvät valitun teknologia-alustan kautta ja suhteessa muun digitaalisen työympäristön välineistöön.

Yksi on silti varmaa: viestinnällinen intranet on minkä tahansa intran sydän.


PS: Puhuimme seminaarissa intranetin mobiilistrategiasta ja vedimme klinikan intranetin ostamisesta.

PS2: Seminaarin antia kommentoitiin ahkerasti Twitterissä hashtagillä #intra15.

PS. Sinua voisi kiinnostaa tulossa oleva ilmainen webinaarimme: Intranet ja digitaalinen työympäristö 2024 -selvityksen tulokset (11.9.2024 klo 10:00). Ilmoittaudu webinaariin

Lue palveluistamme Pyydä tarjous

Intranetit ja digitaaliset työympäristöt

Autamme intranettien ja muiden työympäristöratkaisujen suunnittelussa, määrittelyssä ja kilpailuttamisessa. Etsimme oikean palvelukonseptin ja siihen soveltuvimmat työkalut sisäiseen viestintään, tiedon etsimiseen, työtehtävien hallintaan, osaamisen jakamiseen, työn johtamiseen, vuorovaikutukseen ja yhteistyöhön.

Lue palveluistamme

Pyydä tarjous

North Patrol auttaa onnistumaan

Meitä on kymmenen konsulttia, kaikki kokeneita suunnittelijoita tai teknologia-asiantuntijoita. Joka vuosi viemme läpi yli 50 projektia, joissa autamme hankkeensa eri vaiheissa olevia asiakkaitamme luomaan uusia digipalveluja ja tietojärjestelmiä. Asiakkaamme ovat olleet erittäin tyytyväisiä työhömme (arvosana 9,5/10), ja monet heistä palaavat asiakkaiksi yhä uudestaan.

Olemme apunasi, kun kaipaat puolueetonta näkemystä teknologiavalintoihin, kirkastusta palvelukonseptin ideaan, tarkennusta vaatimusten määrittelyyn, konkreettista tukea tarjouskilpailuun tai ohjausta toteutusprojektin läpivientiin.

Ota selvää firmastamme

Miten erotumme kilpailijoistamme?

  • Digipalveluiden suunnitteluun erikoistuminen

    Olemme erikoistuneet digipalveluiden laadukkaaseen suunnittelutyöhön ja vaatimusmäärittelyyn. Missiomme on auttaa asiakkaita onnistumaan hankkeissaan luomalla mahdollisimman hyvät lähtökohdat toteutusvaiheelle – oli sitten kyse ketterästä toteutuksesta omalla tiimillä tai kumppanin kanssa tehtävästä hankkeesta tai julkisesti kilpailutettavasta urakasta.

  • Emme myy koodausta emmekä lisenssejä

    Moni teknologiakonsultti suosittelee asiakkailleen teknisiä ratkaisuja, joita sama talo myös toteuttaa. Meillä tätä vinoumaa ei ole, koska meiltä ei voi ostaa koodausta tai lisenssejä eikä meillä ole riippuvuuksia teknologiatoimittajiin. Näkökulmamme ohjelmistomarkkinaan on laaja-alainen. Tavoitteena on aina löytää asiakkaalle parhaiten soveltuva ohjelmistoratkaisu, oli se sitten räätälöity ratkaisu, saas-palvelu, avoimen lähdekoodin alusta tai näiden yhdistelmä.

  • Tehokkuus, tavoitteellisuus ja tuloksellisuus

    Toimeksiannoillemme sovitaan aina konkreettinen lopputuotos, jonka avulla asiakas pääsee hankkeessaan eteenpäin. Hioutuneiden menetelmiemme ja kokeneiden konsulttiemme ansiosta pystymme tuottamaan sen tehokkaasti, yllättävän vähäisillä työmäärillä, ja rahallesi syntyy vastinetta.

Siirry takaisin sivun alkuun