Ideasta toteutukseen – Näin ostat intranetin

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 8 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreempana lukemisena sinua voisi kiinnostaa vaikkapa jokin näistä artikkeleista:

Vedimme eilen Samin kanssa Intranet & digitaalinen työympäristö SUMMIT 2015 -seminaarissa käytännönläheisen klinikkasession otsikolla ’Näin ostat intranetin’.

North Patrol on suunnitteluun erikoistunut konsulttitoimisto. Suunnittelemme, autamme teknologiavalinnoissa, kilpailutamme. Emme myy toteutusprojekteja, emmekä lisenssejä, olemme aidosti asiakkaan puolella.

1.10.2015

Hanna P. Korhonen

Intranet-projektin onnistumisen tekijät

Kokemuksemme mukaan intranet-projektissa onnistutaan, mikäli tilaajaorganisaation oman osaamisen ja työpanoksen lisäksi intranet-hankkeessa onnistutaan löytämään:

 1. Selkeät tavoitteet ja intranetin konsepti,
 2. Tavoitteita vastaava teknologia, sekä
 3. Osaavat ja uudistukseen panostavat yhteistyökumppanit.

Ideasta toteutukseen

Näiden onnistumisen avainten löytämisessä edesauttaa panostaminen intranetin suunnitteluun ja hankintaan.

Mallimme mukaisesti intranetin hankintaprosessi voidaan jakaa karkeasti viiteen vaiheeseen:

Intranetin hankintaprosessi yksinkertaistettuna

 1. Kirkasta idea ja konsepti
 2. Valitse sopiva teknologia
 3. Tarkenna vaatimukset
 4. Pyydä tarjoukset
 5. Valitse toteuttaja

Vaiheet ja meidän vinkkimme on koottu klinikan kalvosarjaan.

Vinkkejä intranetin ostamiseen

Keskustelimme klinikassamme vaiheista 1-3 ja keräsimme vinkkejä muillekin jaettaviksi. Kiitos jakamisesta!

Vinkkejä intranetin idean kirkastamiseen ja konseptointiin:

Vinkit intranetin konseptointiin

Vinkkejä intranetin teknologiavalintaan:

Vinkkejä intranetin teknologivalintaan

Vinkkejä intranetin vaatimusmäärittelyyn:

Vinkkejä intranetin vaatimusmäärittelyyn

Digitaaliset työympäristöt

Digitaalinen työympäristö tarjoaa hyvin toteutettuna työntekijöille välineet viestintään, tiedon etsimiseen, työtehtävien hallintaan, sisäiseen vuorovaikutukseen ja yhteistyöhön. Intranet erityisesti on sisäisen viestinnän väline, mutta mahdollistaa myös työn johtamisen ja mahdollistaa osaamisen jakamisen ja sitouttaa työntekijöitä.

Lue palveluistamme

Pyydä tarjous

North Patrol lyhyesti

Meitä on kymmenen konsulttia, kaikki kokeneita suunnittelijoita tai teknologia-asiantuntijoita. Vuosittain meillä suunnitellaan ja valmistellaan yli 50 erilaista digipalvelu-uudistusta ja tietojärjestelmähanketta. Asiakkaamme ovat olleet erittäin tyytyväisiä työhömme (arvosana 9,5/10), ja monet heistä palaavat asiakkaiksi yhä uudestaan.

Lue lisää meistä

Miten erotumme kilpailijoistamme?

 • Digipalveluiden suunnitteluun erikoistuminen

  Olemme erikoistuneet digipalveluiden laadukkaaseen suunnittelutyöhön ja vaatimusmäärittelyyn. Missiomme on auttaa asiakkaita onnistumaan hankkeissaan luomalla mahdollisimman hyvät lähtökohdat toteutusvaiheelle – oli sitten kyse ketterästä toteutuksesta omalla tiimillä tai kumppanin kanssa tehtävästä hankkeesta tai julkisesti kilpailutettavasta urakasta.

 • Emme myy koodausta emmekä lisenssejä

  Moni teknologiakonsultti suosittelee asiakkailleen teknisiä ratkaisuja, joita sama talo myös toteuttaa. Meillä tätä vinoumaa ei ole, koska meiltä ei voi ostaa koodausta tai lisenssejä eikä meillä ole riippuvuuksia teknologiatoimittajiin. Näkökulmamme ohjelmistomarkkinaan on laaja-alainen. Tavoitteena on aina löytää asiakkaalle parhaiten soveltuva ohjelmistoratkaisu, oli se sitten räätälöity ratkaisu, saas-palvelu, avoimen lähdekoodin alusta tai näiden yhdistelmä.

 • Realistisuus ja kaukonäköisyys

  Suunnittelemme digipalveluiden palvelukonsepteja, toteutustapoja ja arkkitehtuureja, jotka kestävät aikaa ja jatkokehittämistä. Me painotamme ratkaisujen toteutuskelpoisuutta, hyvien kumppaniehdokkaiden löytymistä ja kustannusten ennustettavuutta.

Siirry takaisin sivun alkuun