Tulevaisuus on mobiilissa – Intranetin mobiilistrategia

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 9 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreempana lukemisena sinua voisi kiinnostaa vaikkapa jokin näistä artikkeleista:

North Patrol on suunnitteluun erikoistunut konsulttitoimisto. Suunnittelemme, autamme teknologiavalinnoissa, kilpailutamme. Emme myy toteutusprojekteja, emmekä lisenssejä, olemme aidosti asiakkaan puolella.

29.9.2015

Hanna P. Korhonen

Älypuhelin tai pädi työvälineenä on monesti arkipäivää myös muille työntekijäryhmille kuin tietotyöläisille. Esimerkiksi siivooja kuittaa työkohteen suoritetuksi kännykällä, asfalttityöntekijä kirjaa mobiiliapplikaatiolla levitetyn päällysteen määrän siirtyessään seuraavaan kohteeseen, paperikoneen huoltaja tilaa tarvittavan koneenosan pädillään ja saa ohjeet sen asentamiseen videolla, jonka katsoo pädillään, vaatekaupan myyjä vastaanottaa palvelupyynnön asiakkaalta sovituskopista, somistaja jakaa kuvan esillepanosta ohjeeksi muihin ketjun myymälöihin jne.

Kännykkäapplikaatioita syntyy yritysten sisäiseen käyttöön kuin sieniä sateella.

Moni yritys ei niistä kuitenkaan puhu, koska applikaatiot ovat nyt kuumaa kamaa, yrityksen kilpailuetu vasta muotoonsa etsivässä skenessä.

Työnantajan älypuhelin on joka tapauksessa jo monen taskussa. Eikä pelkästään tietotyöläisten.

Onko organisaation viestintäyksikkö hereillä?

Henkilöstön tavoitettavuus on älypuhelinten myötä mullistunut täysin!

Työnantajayritys voikin oikeasti tavoittaa strategiaviesteillään kaikki työntekijät!

Ennen monistettiin viikkokirjeitä ja henkilöstölehtiä, asennettiin infotelkkareita ja toivottiin esimiehen välittävän viestiä. Nyt kaikki työntekijät voitaisiin tavoittaa tuomalla esimerkiksi intranet tyrkylle älypuhelimeen.

Miten se tapahtuisi?

Intranetille mobiilistrategia

Intranetin mobiilistrategiaksi on kaksi äärilaitaa:

mobiilistrategia

 1. Valtavan yhdellä alustalla toteutetun all-in-one-intranet-möykyn toteuttaminen suurena responsiivisena palveluna vs.
 2. Intranet palasteltuna lukuisiin yksittäisiin mobiiliapplikaatioihin ja/tai responsiivisiin palveluihin, jotka on toteutettu eri teknologioilla ja eri alustoilla.

Mobiilipohdintojen myötä koko intranetin konsepti voi muuttua. Intranet voi rajautua uudelleen. Mitä intranet oikeastaan on? Mitä palveluita ja ominaisuuksia intranetiimme kuuluu? Mihin tavoitteisiin se vastaa? Miten intramme rajataan?

Vai onko intranetimme itse asiassa monen eri sisäisen palvelun muodostama kokonaisuus?

Kannattaako vanhaa desktop-intraa edes yrittää tunkea mobiiliin? Suunnittelemmeko intranetin puhtaalta pöydältä, mobile-first-näkökulmasta?

Näkökulmia ja toteutustapoja on monia. Kaikkea kahden äärilaidan väliltä.

Se on varmaa, että jokaisessa organisaatiossa intranetin on uniikki; se vastaa organisaationsa tarpeisiin ja tuottaa omalle organisaatiolleen hyötyjä.

Intranetiä ei voi kopioida kaverilta.

Näin muodostat intranetin mobiilistrategian

Esityksessäni Intranet & digitaalinen työympäristö SUMMIT 2015 -seminaarissa 29.9.2015 jaoin neljä vinkkiä intranetin mobiilistrategian muodostamisen pohjaksi.

1. Mitä saavuttaisimme?

 • Miten bisneksemme hyötyisi?
 • Miten henkilöstömme hyötyisi?

2. Suuntaako IT-strategiamme mobiiliin?

 • Olemmeko ”menossa pilveen”?
 • Mitä mobiiliapplikaatioita meillä jo on? Mitä on suunnitteilla? Mobiilipalveluita voi olla suunnitteilla useilla tahoilla: IT:ssä, HR:ssä, liiketoiminnoissa, …

3. Mitä reunaehtoja on huomioitava?

 • Lisenssihinnoittelu: Perustuvatko intranet-alustan lisenssit henkilöstömäärään?
 • Laitekanta: Hankkiiko työnantaja laitteet kaikille työntekijöille?
 • Tietoturva: Voiko intranetiin kirjautua miltä tahansa laitteelta vapaasti internetissä?

4. Aina voi lähteä liikkeelle myös pienesti ja pienestä!

 • -> Täsmäsovelluksia täsmätarkoituksiin!

Esitykseni on ladattavissa SlideSharesta

PS. Sinua voisi kiinnostaa tulossa oleva ilmainen webinaarimme: Intranet ja digitaalinen työympäristö 2024 -selvityksen tulokset (11.9.2024 klo 10:00). Ilmoittaudu webinaariin

Lue palveluistamme Pyydä tarjous

Intranetit ja digitaaliset työympäristöt

Autamme intranettien ja muiden työympäristöratkaisujen suunnittelussa, määrittelyssä ja kilpailuttamisessa. Etsimme oikean palvelukonseptin ja siihen soveltuvimmat työkalut sisäiseen viestintään, tiedon etsimiseen, työtehtävien hallintaan, osaamisen jakamiseen, työn johtamiseen, vuorovaikutukseen ja yhteistyöhön.

Lue palveluistamme

Pyydä tarjous

North Patrol auttaa onnistumaan

Meitä on kymmenen konsulttia, kaikki kokeneita suunnittelijoita tai teknologia-asiantuntijoita. Joka vuosi viemme läpi yli 50 projektia, joissa autamme hankkeensa eri vaiheissa olevia asiakkaitamme luomaan uusia digipalveluja ja tietojärjestelmiä. Asiakkaamme ovat olleet erittäin tyytyväisiä työhömme (arvosana 9,5/10), ja monet heistä palaavat asiakkaiksi yhä uudestaan.

Olemme apunasi, kun kaipaat puolueetonta näkemystä teknologiavalintoihin, kirkastusta palvelukonseptin ideaan, tarkennusta vaatimusten määrittelyyn, konkreettista tukea tarjouskilpailuun tai ohjausta toteutusprojektin läpivientiin.

Ota selvää firmastamme

Miten erotumme kilpailijoistamme?

 • Digipalveluiden suunnitteluun erikoistuminen

  Olemme erikoistuneet digipalveluiden laadukkaaseen suunnittelutyöhön ja vaatimusmäärittelyyn. Missiomme on auttaa asiakkaita onnistumaan hankkeissaan luomalla mahdollisimman hyvät lähtökohdat toteutusvaiheelle – oli sitten kyse ketterästä toteutuksesta omalla tiimillä tai kumppanin kanssa tehtävästä hankkeesta tai julkisesti kilpailutettavasta urakasta.

 • Emme myy koodausta emmekä lisenssejä

  Moni teknologiakonsultti suosittelee asiakkailleen teknisiä ratkaisuja, joita sama talo myös toteuttaa. Meillä tätä vinoumaa ei ole, koska meiltä ei voi ostaa koodausta tai lisenssejä eikä meillä ole riippuvuuksia teknologiatoimittajiin. Näkökulmamme ohjelmistomarkkinaan on laaja-alainen. Tavoitteena on aina löytää asiakkaalle parhaiten soveltuva ohjelmistoratkaisu, oli se sitten räätälöity ratkaisu, saas-palvelu, avoimen lähdekoodin alusta tai näiden yhdistelmä.

 • Tehokkuus, tavoitteellisuus ja tuloksellisuus

  Toimeksiannoillemme sovitaan aina konkreettinen lopputuotos, jonka avulla asiakas pääsee hankkeessaan eteenpäin. Hioutuneiden menetelmiemme ja kokeneiden konsulttiemme ansiosta pystymme tuottamaan sen tehokkaasti, yllättävän vähäisillä työmäärillä, ja rahallesi syntyy vastinetta.

Siirry takaisin sivun alkuun