Intranetin johtaminen on organisaation johtamista

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 8 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreempana lukemisena sinua voisi kiinnostaa vaikkapa jokin näistä artikkeleista:

Voidaan ajatella, että intranet on yksi monista arkisista, organisaation sisäisistä tietojärjestelmistä tai ohjelmistoista. Mutta itse asiassa se on varsin spesiaali tapaus. Intranet ilmentää organisaationsa identiteettiä ja kulttuuria aivan toisella tavalla kuin kaupan hyllyltä ostettavat tietojärjestelmät, jotka näyttävät ja tuntuvat samalta, asennettiin ne mihin organisaation tahansa. Ohjelmistot ovat monistettavaa kamaa, mutta intranet on uniikki yksilö, eikä sitä voi sellaisenaan monistaa muille.

North Patrol on suunnitteluun erikoistunut konsulttitoimisto. Suunnittelemme, autamme teknologiavalinnoissa, kilpailutamme. Emme myy toteutusprojekteja, emmekä lisenssejä, olemme aidosti asiakkaan puolella.

20.4.2015

Hanna P. Korhonen

Intranetissä kaikki sen sisällöt ovat organisaation itsensä tuottamia. Sisällöt eivät ole määrämuotoisia – niistä näkyy persoona, ja piiloviestit rivien välistä. Intranet on organisaatiolleen kovin henkilökohtainen, merkityksiä täynnä, kuin ihmisen oma henkilökohtainen historia, joka muokkaa hänen identiteettiään ja käyttäytymistään.

Sosiaalisissa intraneteissä koko henkilöstö osallistuu sisällön tuottamiseen, tiedon jakamiseen. Organisaation ihmiset ovat läsnä omilla kuvillaan, omilla tiedoillaan ja taidoillaan.

Koska organisaation ihmiset tekevät intranetin, läpivalaisee intranet organisaation ilmapiirin ja kulttuurin ennennäkemättömällä tavalla kertomalla organisaatiostaan enemmän rivien välistä kuin rivien mustavalkoiset sanat:

 • Onko organisaatio avoin vai salaileva?
 • Voivatko kaikki tuottaa ja jakaa tietoa?
 • Vai onko sisällöntuotanto tiukkaan määräiltyä ja keskitettyä?
 • Onko organisaation ilmapiiri kannustava vai lyttäävä?
 • Jaetaanko organisaatiossa tietoa?
 • Autetaanko toisia?
 • Käydäänkö keskustelua positiiviseen vai negatiiviseen sävyyn?

Intranetissa julkaistun sisällön tyyli ja tiedon jakamisen vapauden aste kertoo paljon organisaation johtamistyylistä ja linjauksista.

Toisaalta, toisin päin kääntäen: intranetillä on tämän vuoksi paljon potentiaalia myös muokata organisaationsa kulttuuria. Kulttuuri syntyy aina ihmisten kautta, ihmisten teoista. Intranetin hyödyntäminen organisaation kulttuurin luomisessa on potentiaalia, jota emme ole ehkä vielä täysin sisäistäneet tai tutkineet.

Millaisen fiiliksen sinä haluat luoda organisaatioosi?

 • Salailevan?
 • Pimittävän?
 • Avoimen?
 • Rehellisen?
 • Keskustelevan?
 • Ideoivan?
 • Kannustavan?
 • Kiittävän?
 • Harmaan?
 • Byrokraattisen?
 • Iloisen?

Yhteenvetona en voi todeta muuta kuin, että intranetiin tehtävät ratkaisut ovat tiukasti osa organisaation johtamista.

Intranetin johtaminen on organisaation johtamista.

Tämä on North Patrol

Meitä on kymmenen konsulttia, olemme kokeneita suunnittelijoita ja teknologia-asiantuntijoita. Olemme vuosittain suunnittelemassa ja valmistelemassa yli 50:a erilaista digipalvelu-uudistusta ja tietojärjestelmää. Asiakastyytyväisyytemme on erittäin korkea (9,5/10), ja monia asiakkaitamme olemme auttaneet jo useiden erilaisten digipalveluiden uudistamisessa.

Lue lisää yrityksestämme

Miten erotumme kilpailijoistamme?

 • Erikoistumme suunnitteluun

  Olemme erikoistuneet digipalveluiden laadukkaaseen suunnittelutyöhön ja vaatimusmäärittelyyn. Missiomme on auttaa asiakkaita onnistumaan hankkeissaan luomalla mahdollisimman hyvät lähtökohdat toteutusvaiheelle – oli sitten kyse ketterästä toteutuksesta omalla tiimillä tai kumppanin kanssa tehtävästä hankkeesta tai julkisesti kilpailutettavasta urakasta.

 • Emme myy koodausta, emme lisenssejä

  Moni ohjelmistotalo suosittelee asiakkailleen ratkaisuja, joita sama talo myös toteuttaa. Meillä ei ole näin. Meiltä ei voi ostaa toteutusprojektia, meillä ei ole kumppanuuksia teknologiatoimittajien kanssa. Meidän näkökulma markkinaan on laaja-alainen, kuten asiakkaillakin on syytä olla. Tavoitteena on aina löytää parhaiten sopiva ratkaisu, oli se sitten räätälöity ratkaisu, saas-palvelu, avoimen koodin alusta tai näiden yhdistelmä.

 • Olemme realistinen ja kaukonäköinen

  Suunnittelemme palvelukonsepteja, toteutustapoja ja arkkitehtuureja, jotka kestävät aikaa ja jatkokehittämistä. Meille tärkeätä on ratkaisujen toteutettavuus, hyvien kumppaneiden olemassaolo ja kustannusten ennustettavuus.

Siirry takaisin sivun alkuun