Intranetin johtaminen on organisaation johtamista

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 9 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreempana lukemisena sinua voisi kiinnostaa vaikkapa jokin näistä artikkeleista:

Voidaan ajatella, että intranet on yksi monista arkisista, organisaation sisäisistä tietojärjestelmistä tai ohjelmistoista. Mutta itse asiassa se on varsin spesiaali tapaus. Intranet ilmentää organisaationsa identiteettiä ja kulttuuria aivan toisella tavalla kuin kaupan hyllyltä ostettavat tietojärjestelmät, jotka näyttävät ja tuntuvat samalta, asennettiin ne mihin organisaation tahansa. Ohjelmistot ovat monistettavaa kamaa, mutta intranet on uniikki yksilö, eikä sitä voi sellaisenaan monistaa muille.

North Patrol on suunnitteluun erikoistunut konsulttitoimisto. Suunnittelemme, autamme teknologiavalinnoissa, kilpailutamme. Emme myy toteutusprojekteja, emmekä lisenssejä, olemme aidosti asiakkaan puolella.

20.4.2015

Hanna P. Korhonen

Intranetissä kaikki sen sisällöt ovat organisaation itsensä tuottamia. Sisällöt eivät ole määrämuotoisia – niistä näkyy persoona, ja piiloviestit rivien välistä. Intranet on organisaatiolleen kovin henkilökohtainen, merkityksiä täynnä, kuin ihmisen oma henkilökohtainen historia, joka muokkaa hänen identiteettiään ja käyttäytymistään.

Sosiaalisissa intraneteissä koko henkilöstö osallistuu sisällön tuottamiseen, tiedon jakamiseen. Organisaation ihmiset ovat läsnä omilla kuvillaan, omilla tiedoillaan ja taidoillaan.

Koska organisaation ihmiset tekevät intranetin, läpivalaisee intranet organisaation ilmapiirin ja kulttuurin ennennäkemättömällä tavalla kertomalla organisaatiostaan enemmän rivien välistä kuin rivien mustavalkoiset sanat:

 • Onko organisaatio avoin vai salaileva?
 • Voivatko kaikki tuottaa ja jakaa tietoa?
 • Vai onko sisällöntuotanto tiukkaan määräiltyä ja keskitettyä?
 • Onko organisaation ilmapiiri kannustava vai lyttäävä?
 • Jaetaanko organisaatiossa tietoa?
 • Autetaanko toisia?
 • Käydäänkö keskustelua positiiviseen vai negatiiviseen sävyyn?

Intranetissa julkaistun sisällön tyyli ja tiedon jakamisen vapauden aste kertoo paljon organisaation johtamistyylistä ja linjauksista.

Toisaalta, toisin päin kääntäen: intranetillä on tämän vuoksi paljon potentiaalia myös muokata organisaationsa kulttuuria. Kulttuuri syntyy aina ihmisten kautta, ihmisten teoista. Intranetin hyödyntäminen organisaation kulttuurin luomisessa on potentiaalia, jota emme ole ehkä vielä täysin sisäistäneet tai tutkineet.

Millaisen fiiliksen sinä haluat luoda organisaatioosi?

 • Salailevan?
 • Pimittävän?
 • Avoimen?
 • Rehellisen?
 • Keskustelevan?
 • Ideoivan?
 • Kannustavan?
 • Kiittävän?
 • Harmaan?
 • Byrokraattisen?
 • Iloisen?

Yhteenvetona en voi todeta muuta kuin, että intranetiin tehtävät ratkaisut ovat tiukasti osa organisaation johtamista.

Intranetin johtaminen on organisaation johtamista.

PS. Sinua voisi kiinnostaa tulossa oleva ilmainen webinaarimme: Intranet ja digitaalinen työympäristö 2024 -selvityksen tulokset (11.9.2024 klo 10:00). Ilmoittaudu webinaariin

North Patrol auttaa onnistumaan

Meitä on kymmenen konsulttia, kaikki kokeneita suunnittelijoita tai teknologia-asiantuntijoita. Joka vuosi viemme läpi yli 50 projektia, joissa autamme hankkeensa eri vaiheissa olevia asiakkaitamme luomaan uusia digipalveluja ja tietojärjestelmiä. Asiakkaamme ovat olleet erittäin tyytyväisiä työhömme (arvosana 9,5/10), ja monet heistä palaavat asiakkaiksi yhä uudestaan.

Olemme apunasi, kun kaipaat puolueetonta näkemystä teknologiavalintoihin, kirkastusta palvelukonseptin ideaan, tarkennusta vaatimusten määrittelyyn, konkreettista tukea tarjouskilpailuun tai ohjausta toteutusprojektin läpivientiin.

Ota selvää firmastamme

Miten erotumme kilpailijoistamme?

 • Digipalveluiden suunnitteluun erikoistuminen

  Olemme erikoistuneet digipalveluiden laadukkaaseen suunnittelutyöhön ja vaatimusmäärittelyyn. Missiomme on auttaa asiakkaita onnistumaan hankkeissaan luomalla mahdollisimman hyvät lähtökohdat toteutusvaiheelle – oli sitten kyse ketterästä toteutuksesta omalla tiimillä tai kumppanin kanssa tehtävästä hankkeesta tai julkisesti kilpailutettavasta urakasta.

 • Emme myy koodausta emmekä lisenssejä

  Moni teknologiakonsultti suosittelee asiakkailleen teknisiä ratkaisuja, joita sama talo myös toteuttaa. Meillä tätä vinoumaa ei ole, koska meiltä ei voi ostaa koodausta tai lisenssejä eikä meillä ole riippuvuuksia teknologiatoimittajiin. Näkökulmamme ohjelmistomarkkinaan on laaja-alainen. Tavoitteena on aina löytää asiakkaalle parhaiten soveltuva ohjelmistoratkaisu, oli se sitten räätälöity ratkaisu, saas-palvelu, avoimen lähdekoodin alusta tai näiden yhdistelmä.

 • Tehokkuus, tavoitteellisuus ja tuloksellisuus

  Toimeksiannoillemme sovitaan aina konkreettinen lopputuotos, jonka avulla asiakas pääsee hankkeessaan eteenpäin. Hioutuneiden menetelmiemme ja kokeneiden konsulttiemme ansiosta pystymme tuottamaan sen tehokkaasti, yllättävän vähäisillä työmäärillä, ja rahallesi syntyy vastinetta.

Siirry takaisin sivun alkuun