Aseta intranetillesi törkeä tavoite

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 8 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreempana lukemisena sinua voisi kiinnostaa vaikkapa jokin näistä artikkeleista:

Intranettien tavoiteasetanta usein ohitetaan kokonaan, tai sitten puhutaan ympäripyöreyksiä. Usein johdolle esitellään melko latteita ja laveita tavoitteita, kuten ”tietämyksen leviäminen organisaatiossa”, ”sisäisen viestinnän tehostuminen” tai ”yhteisen kulttuurin kehittyminen”.Nämäkin tietysti voivat olla totta, mutta yleensä johtoa puhuttelee paremmin konkreettisempi ilmaisu, ja erityisesti kytkentä organisaation omaan liiketoimintaan.

North Patrol on suunnitteluun erikoistunut konsulttitoimisto. Suunnittelemme, autamme teknologiavalinnoissa, kilpailutamme. Emme myy toteutusprojekteja, emmekä lisenssejä, olemme aidosti asiakkaan puolella.

Tavoiteasetannassa kannattaakin ottaa inspiraatiota Jari Parantaiselta, joka puhuu ”törkeiden lupausten” antamisesta ja kannustaa myös negatiivisten asioiden käyttämiseen lupauksissa.Asiakkaita palvelevien organisaatioiden kannattaa puhua asiakaspalvelun laadun nostamisesta, tai jopa palveluvirheiden välttämisestä. Tuotteita valmistavien organisaatioiden kannattaa puhua vaikkapa valmistusvirheiden minimoimisesta, uusien tuoteinnovaatioiden synnyttämisestä tai markkinointi-ideoiden nopeasta leviämisestä organisaatiossa. Tärkeintä on, että tavoitteessa on jotain konkreettista. Näitä tavoitteita voi myös olla useita, koska intranetit yhdistävät organisaatioyksiköitä ja usein tuottavat monenlaisia hyötyjä. Ainakin yksi näistä kannattaa myös kytkeä hyvin suorasti ajankohtaisiin tavoitteisiin oman organisaation toiminnassa.

Tehokkuustavoitteetkin on hyvä konkretisoida. Saadaanko intranetilla myyjien työpäivästä pois puoli tuntia epämääräistä käytävillä vaeltelua? Vähentääkö intranet uuden työntekijän perehdyttämiskoulutuksen tarvetta kahdella päivällä? Saadaanko puuduttavia tiimipalavereita vähennettyä talossa 50%:lla intranetin avulla? Vähentyykö esimiesten koulutuspäivien tarve viikolla per vuosi? Vai paraneeko työntekijöiden tyytyväisyys esimiestoimintaan 20%:lla?

Parempi monta konkreettista tavoitetta, kuin yksi ympäripyöreä ja lattea.

PS. Inspiraatioksi kannattaa lukea ”Törkeys takaa tulevaisuutesi” -kirjoitus Jari Parantaiselta. Ostajia ne johtajatkin ovat, ja usein intranet-projektin budjetti kilpailee suoraan toisten projektien budjettien kanssa – paras myyjä voittakoon!

PSS. Inspiraatio tähän kirjoitukseen lähti alunperin Samuel Driessenin presentaatioesityksestä, joka käsitteli intranet-tavoitteiden asettamista.

Perttu Tolvanen

KTM Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu konsultoi asiakkaita hankkeiden valmistelussa ja vaatimusten määrittelyssä sekä tukee asiakkaita teknologia- ja toteuttajakumppaneiden valinnassa.

Pertulla on yli viidentoista vuoden kokemus erilaisista web-, extranet- ja intranet-projekteista mm. projektipäällikön, suunnittelijan ja konsultin rooleissa. Aiemmassa työhistoriassaan Perttu on toiminut tilaajana ja projektipäällikkönä suuressa mediayhtiössä, sisällönhallintajärjestelmien konsulttina isossa IT-alan yrityksessä sekä itsenäisenä, riippumattomana konsulttina omassa yrityksessään. Hän on myös tunnettu kouluttaja ja bloggaaja. Perttu on myös päätoimittaja web-aiheisessa Vierityspalkki.fi -blogissa.

Digitaaliset työympäristöt

Digitaalinen työympäristö tarjoaa hyvin toteutettuna työntekijöille välineet viestintään, tiedon etsimiseen, työtehtävien hallintaan, sisäiseen vuorovaikutukseen ja yhteistyöhön. Intranet erityisesti on sisäisen viestinnän väline, mutta mahdollistaa myös työn johtamisen ja mahdollistaa osaamisen jakamisen ja sitouttaa työntekijöitä.

Lue palveluistamme

Pyydä tarjous

Tämä on North Patrol

Meitä on kymmenen konsulttia, olemme kokeneita suunnittelijoita ja teknologia-asiantuntijoita. Olemme vuosittain suunnittelemassa ja valmistelemassa yli 50:a erilaista digipalvelu-uudistusta ja tietojärjestelmää. Asiakastyytyväisyytemme on erittäin korkea (9,5/10), ja monia asiakkaitamme olemme auttaneet jo useiden erilaisten digipalveluiden uudistamisessa.

Lue lisää yrityksestämme

Miten erotumme kilpailijoistamme?

  • Erikoistumme suunnitteluun

    Olemme erikoistuneet digipalveluiden laadukkaaseen suunnittelutyöhön ja vaatimusmäärittelyyn. Missiomme on auttaa asiakkaita onnistumaan hankkeissaan luomalla mahdollisimman hyvät lähtökohdat toteutusvaiheelle – oli sitten kyse ketterästä toteutuksesta omalla tiimillä tai kumppanin kanssa tehtävästä hankkeesta tai julkisesti kilpailutettavasta urakasta.

  • Emme myy koodausta, emme lisenssejä

    Moni ohjelmistotalo suosittelee asiakkailleen ratkaisuja, joita sama talo myös toteuttaa. Meillä ei ole näin. Meiltä ei voi ostaa toteutusprojektia, meillä ei ole kumppanuuksia teknologiatoimittajien kanssa. Meidän näkökulma markkinaan on laaja-alainen, kuten asiakkaillakin on syytä olla. Tavoitteena on aina löytää parhaiten sopiva ratkaisu, oli se sitten räätälöity ratkaisu, saas-palvelu, avoimen koodin alusta tai näiden yhdistelmä.

  • Olemme realistinen ja kaukonäköinen

    Suunnittelemme palvelukonsepteja, toteutustapoja ja arkkitehtuureja, jotka kestävät aikaa ja jatkokehittämistä. Meille tärkeätä on ratkaisujen toteutettavuus, hyvien kumppaneiden olemassaolo ja kustannusten ennustettavuus.

Siirry takaisin sivun alkuun