Confluence vs. SharePoint intranet-käytössä: Toteuttajakumppanit

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 10 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreempana lukemisena sinua voisi kiinnostaa vaikkapa jokin näistä artikkeleista:

Osaavalla, yhteistyökykyisellä ja asiakasorganisaation (liike)toimintaa ymmärtävällä toteuttajakumppanilla on suuri merkitys intranet-hankkeen onnistumisessa.

Tässä Confluence vs. SharePoint intranet-käytössä -juttusarjan postauksessa esitellään Confluencen ja SharePointin suomalaisia toteuttajakumppaneita. Kiistämätön fakta on, että SharePointille on Suomessa huomattavasti enemmän teknisiä toteuttajia kuin Confluencelle. Artikkelissa mainitut yritykset ovat viime aikoina osallistuneet aktiivisesti intranet-tarjouskilpailuihin ja niillä on kokemusta useista intranet-toteutuksista. Yritykset esitellään niiden liikevaihdon mukaisessa järjestyksessä suurimmasta pienimpään.

North Patrol on suunnitteluun erikoistunut konsulttitoimisto. Suunnittelemme, autamme teknologiavalinnoissa, kilpailutamme. Emme myy toteutusprojekteja, emmekä lisenssejä, olemme aidosti asiakkaan puolella.

20.8.2014

Hanna P. Korhonen

Confluence vs. SharePoint

Confluence-intranetien toteuttajaehdokkaat Suomessa

Suomessa on kolme varteenotettavaa toimijaa, jotka toteuttavat Confluence-alustalla intranet-ratkaisuja. Markkinassa olisi tilaa myös uusille toteuttajille!

Ambientia

Ambientia on toteuttanut Confluence-pohjaisia intraneteja niin pörssiyhtiöille ja pienille yrityksille kuin järjestöillekin. Julkisia referenssejä ovat mm. Finnair ja Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä. Ambientian intranet-toteutuskokonaisuuteen kuuluvat tyypillisesti vahvat konseptointi- ja vaatimusmäärittelyvaiheet. Yritys toteuttaa verkkopalveluita myös erityisesti Liferay-alustalla.

Ambientia on perustettu vuonna 1996 ja työllistää 90 asiantuntijaa viidessä toimipaikassa Suomessa sekä Tukholmassa. Liikevaihto on n. 7,3 milj. euroa (2013).

Eduix

Eduix on toteuttanut intranet-projekteja Confluence-alustalla yliopistoille, ammattikorkeakouluille, julkisorganisaatioille ja yhdistyksille. Referenssejä ovat mm. Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijoiden ja henkilöstön wikialusta; Aalto-yliopiston henkilöstö- ja opiskelijaintranetit; Tampereen kaupungin työryhmäratkaisu; pohjoismaisen NORDUnet -yhteistyöprojektin intranet ja ekstranet; sekä 4H-liiton valtakunnallinen intranet. Eduixilla on näkemystä  erityisesti oppilaitosten ja julkisorganisaatioiden haasteista intranet-kentällä. Yritys tarjoaa ko. toimialoille myös muita tietojärjestelmätoteutuksia.

Eduix on perustettu vuonna 1996 (nimellä Delta Piktori vuosina 1996-2005) ja työllistää 20 asiantuntijaa. Tampereella ja Helsingissä toimivan yrityksen liikevaihto on 1,53 milj. euroa (2012).

Polar Shift

Polar Shiftin tyypillisimmät Confluence-projektit ovat järjestelmän käyttöönottoja, integraatiota asiakkaan järjestelmiin, koulutusta sekä ulkoasun ja dokumenttipohjien muokkaamista asiakkaan ilmeeseen sopivaksi. Asiakkaat vaihtelevat muutaman henkilön yrityksistä satojen työntekijöiden yrityksiin ja tuhansien käyttäjien asiakas- ja jälleenmyyjäextranetteihin. Referenssejä ovat mm. Delta Motor Group Oy, Lahti Energia Oy, Torikapitaali Oy sekä Solita Oy. Polar Shiftin vahvuuksia on Confluencen teknisen ylläpidon osaaminen; yritys tarjoaa myös Confluencen ja Jiran käyttöpalveluja ohjelmistopäivityksineen SaaS-palveluna.

Polar Shift on perustettu v. 2009 ja se työllistää Espoossa 3 asiantuntijaa.

Muut kumppaniehdokkaat

Confluence-kumppaniksi voi kosiskella myös seuraavia ohjelmistotoimistoja ja -taloja, jotka tosin keskittyvät tarjoamaan Confluencea ennemminkin wikityöskentelyn ja dokumentoinnin alustaksi:

 • Avoset
 • Codecenter
 • Proactum
 • Tieto

Confluence-intranetien toteuttajakumppanit kertovat omin sanoin intranetosaamisestaan ja -näkemyksistään blogipostauksessamme Confluence-intranetien toteuttajakumppanit Suomessa 2014.

Suunnittelemme toimivan intranetin

North Patrolin suunnitteluprojekteissa määritellään toimivimmat työkaluratkaisut kuhunkin intranet-ympäristöön. Lisäksi intranetin palvelumuotoilulla ja prototyypeillä suunnitellaan sellaiset sisältöratkaisut, jotka tukevat sisäistä viestintää, tiedon löydettävyyttä ja arkisista työsuorituksista selviämistä.

Lue intranettien suunnittelupalveluistamme tai varaa suoraan Teams-palaveri Sarin kanssa

SharePoint-intranetien toteuttajaehdokkaat Suomessa

SharePoint-intranetien toteuttajien kesken käydään Suomessa kovaa kilpailua. Osaavia toteuttajia on useita: laajaa palvelukirjoja tarjoavista keskisuurista yrityksistä IT-jätteihin sekä tiukasti teknologiaan fokusoituneita muutaman asiantuntijan pajoja.

SharePoint-intranetien hinta on laskenut viime vuosina kahdesta syystä. Ensinnäkin räätälöintejä on alettu välttää, erityisesti SharePointin pilviversion (Office 365) myötä. Toiseksi muutamat toimijat ovat tuoneet markkinoille tuotteistettuja intranet-ratkaisujaan, jotka sisältävät paketoituina intranetien tyypillisimmät toiminnallisuudet.

Tieto

Pohjoismaiden suurin tietotekniikkapalveluyritys Tieto on keskittynyt erityisesti Microsoft-teknologioiden käyttöön ja julkishallinnon sähköisen hallinnon ja asioinnin, sosiaali- ja terveydenhuollon, arkistoinnin sekä asian- ja dokumentinhallinnan ratkaisuihin, perustietotekniikan ulkoistuksiin ja älyliikenteeseen. SharePointia IT-jätti on käyttänyt verkkopalveluiden toteutusalustana 2000-luvun alusta lähtien. Tiedon SharePoint-intranet-referenssejä ovat mm. Kesko, LähiTapiola, MetsäGroup ja Ruukki.

Vuonna 1968 perustetun Tiedon palveluksessa työskentelee yli 20 maassa noin 15 000 ammattilaista, joista yli 1000 Microsoft-asiantuntijana. Suomessa yritys toimii 10 paikkakunnalla, pääkonttori on Helsingissä. Tiedon liikevaihto on n 1,7 miljardia euroa (2013). Yhtiön osakkeet on listattu NASDAQ OMX:ssä Helsingissä ja Tukholmassa.

Innofactor

Innofactorin liiketoiminta keskittyy Microsoft-ratkaisujen toimittamiseen erityisesti julkisille organisaatioille, järjestöille ja seurakunnille. SharePoint-toteutuksia yritys on tehnyt versiosta 2001 lähtien, yhteensä reilut 100 intranet-toteutusta. Intranet-referenssejä ovat mm. Accountor Group, Eläke-Fennia, Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jyty, Keravan kaupunki, LähiTapiola, Oulun yliopisto, Savon Voima ja Tekes. Innofactor on SharePointin versiosta 2007 alkaen ollut yksi tuotteen koekäyttäjistä Microsoftin Technology Adoption -ohjelmassa. Tällä hetkellä sillä on myös kaksi Microsoft Certified Master for SharePoint -asiantuntijaa. Konsernilla on myös omia tuotteita, esimerkiksi CMS-tuote Innofactor Prime.

Innofactor-nimellä yrityksen toiminta alkoi v. 2000 ja vuosien varrella siihen on liitetty useita pienempiä ohjelmistotoimistoja. Jonkin verran myös Suomen rajojen ulkopuolella toimiva Innofactor Oyj on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:n päälistalla. Espoossa pääkonttoria pitävän konsernin liikevaihto on 32,7 milj. euroa (2013). Työntekijöitä on reilut 300, joista n. 100 työskentelee SharePointin parissa.

CGI Suomi

CGI Suomella on 40 vuoden kokemus IT-palveluiden toteuttamisesta ja se myy useita järjestelmätuotteita. Yrityksen intranet-referenssejä ovat mm. Isku Oy, valtiovarainministeriö, työ- ja elinkeinoministeriö, sosiaali- ja terveysministeriö sekä ELY-keskukset. CGI suunnitteli ja toteutti myös Helsingin seudun ympäristö (HSY) -kuntayhtymän Hessu-intranetin, joka valittiin vuonna 2014 Suomen parhaaksi intranetiksi Solitan järjestämässä kilpailussa.

CGI työllistää n. 3 200 tietotekniikka- ja liiketoimintapalvelujen asiantuntijaa Pohjois-Euroopassa, erityisesti Ruotsissa, Tanskassa, Norjassa ja Baltiassa. Suomessa CGI:llä työskentelee n. 800 henkilöä. Yrityksen 9 kk liikevaihto v. 2012 oli n. 299 milj. euroa.

HiQ Finland

HiQ on toteuttanut intranet- ja verkkopalveluja Suomessa ja Ruotsissa 15 vuoden ajan. SharePointin 2010- ja 2013-versioilla yritys on toimittanut intranetejä reilulle kymmenelle asiakkaalle viimeisen kolmen vuoden aikana. Referenssejä ovat mm. Diakonia-ammattikorkeakoulun intranet, Kuusakoski-konsernin globaali intranet, Oulun kaupungin intranet ja sähköiset työtilat sekä Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin intranet. HiQ:lla on SharePoint-toimituksiin valmiita perus-, käyttökokemus-, sovellus-, prosessi- ja integraatiomoduuleja.

Vuonna 1995 toimintansa aloittanut HiQ työllistää liikkeenjohdon ja IT-konsultoinnin yrityksenä yli 1300 henkeä Pohjoismaissa ja Venäjällä. HiQ on listattuna OMX-pörssin Mid Cap ‑ryhmässä. Suomessa yrityksessä työskentelee n. 200 asiantuntijaa, joista 30 on erikoistunut SharePoint-ratkaisuihin. HiQ Finland Oy:n liikevaihto n. 20,5 milj. euroa ja tulos n. 2 milj. euroa (2013).

KnowIt Suomi

Pohjoismaissa toimiva KnowIt on toteuttanut verkkopalveluja SharePointilla versiosta 2001 lähtien. Yrityksen SharePoint-intranet-referenssejä ovat mm. Fingrid, Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen, Pohjois-Karjalan Sähkö Oy ja Yliopiston Apteekki. SharePointin lisäksi yritys toteuttaa verkkopalveluita erityisesti EPiServer-alustalla. Palvelutarjonnassa on myös mm. testaus ja laadunvarmistus. Konsernitasolla Knowit on panostanut myös mobiilisovelluksiin.

KnowItilla on kaiken kaikkiaan yli 1 800 työntekijää, joista Suomessa reilut 150. Konserni on listattu Tukholman OMX-pörssissä. Liikevaihto on noin 228 milj. euroa (2013), josta Suomessa 12,7 milj. euroa (2013).

Sininen Meteoriitti

Sininen Meteoriitti toteuttaa verkkopalveluja, sähköisen asioinnin ja tietotyön ratkaisuja. Yritys on paketoinut SharePoint-intranetistä Valo-tuotteen, joka sisältää intranetin tyypillisimmät komponentit. Valolla on toteutettu mm. Constin, EPV Energian ja Technopoliksen intranetit. Lisäksi yrityksen intranet-referenssejä ovat mm. Jyväskylän Energia, Metallityöväen liitto, Porvoon kaupunki, Restel ja Vapo. SharePointin lisäksi talo tarjoaa teknologioina EPiServeriä ja Yammeria.

Sininen Meteoriitti on perustettu vuonna 2001 ja sen omistavat Fujitsu ja yrityksen työntekijät. Liikevaihto on n. 9,9 milj. euroa (2013). Yritys työllistää Helsingissä, Jyväskylässä ja Tukholmassa n. 110 asiantuntijaa.

Systems Garden

Alun perin omaa julkaisujärjestelmää kehittänyt ja sittemmin Microsoft-teknologioihin siirtynyt Systems Garden toteuttaa intranetejä ja extranetejä sekä dokumentinhallinnan, ryhmätyövälineiden ja verkko- ja mobiilipalvelujen ratkaisuja. Yrityksellä on kokemusta kymmenistä SharePoint-toteutuksista. Systems Garden on paketoinut SharePoint-tuotteen ja toteutusprojektin Verso-tuotteeksi, joka vastaa yleisimpiin intranetiin kohdistuviin tarpeisiin. Siitä myydään myös Silmu-mobiiliversiota. Versolla on toteutettu mm. Lumenen, Martelan ja Stala-Yhtiöiden intranetit. Yrityksen muita SharePoint-pohjaisia intranet-referenssejä ovat mm. Are, Delete, Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu ja Stockmann.

Systems Garden on perustettu vuonna 2002. Yritys on kotimaisessa omistuksessa, yli puolet työntekijöiden omistuksessa. Espoossa toimistoa pitävän yrityksen palkkalistoilla on n. 20 asiantuntijaa ja liikevaihto on n. 1,5 milj. euroa (2013).

Muut kumppaniehdokkaat

SharePoint-intranetin toteuttajakumppaniksi voi kosiskella myös mm. seuraavia yrityksiä:

 • Affecto
 • Alfame Systems
 • Anvia
 • Digia
 • Digital Illustrated
 • Javerdel
 • Onsight Helsinki
 • Sulava

Yllä mainituista toteuttajista osa, kuten Sulava, ovat erikoistuneet tarjoamaan SharePointin Office 365 -pilviversiota.

Confluence vs. SharePoint

Yhteenveto

Kun Confluencea ja SharePointia vertaillaan toteuttajakumppanien valinnan näkökulmasta, SharePoint voittaa lähes ylivoimaisesti, jos kumppanivalinnan vaakakupissa painaa kumppanimahdollisuuksien tai asiantuntijoiden määrä. SharePointille on tarjolla Suomessa huomattavasti enemmän teknisiä toteuttajia kuin Confluencelle. Tämä ei toki tarkoita, etteivätkö Confluencea tarjoavat harvalukuiset ohjelmistotoimistot olisi yhtä hyviä kumppaneita intranet-projekteihin kuin SharePoint-kumppanitkin. Confluence-toteuttajien osalta markkinassa olisi paljonkin tilaa!

Sarjassa aiemmin ilmestyneet:

PS.

Jos olet aikeissa käynnistää intranet-projektin, North Patrol tarjoaa käyttöösi vahvan kokemuksensa intranetien konseptoinnista ja vaatimusmäärittelystä, teknologiavalinnasta sekä toteuttajien kilpailuttamisesta.

PS. Sinua voisi kiinnostaa tulossa oleva ilmainen webinaarimme: Intranet ja digitaalinen työympäristö 2024 -selvityksen tulokset (11.9.2024 klo 10:00). Ilmoittaudu webinaariin

Lue palveluistamme Pyydä tarjous

Intranetit ja digitaaliset työympäristöt

Autamme intranettien ja muiden työympäristöratkaisujen suunnittelussa, määrittelyssä ja kilpailuttamisessa. Etsimme oikean palvelukonseptin ja siihen soveltuvimmat työkalut sisäiseen viestintään, tiedon etsimiseen, työtehtävien hallintaan, osaamisen jakamiseen, työn johtamiseen, vuorovaikutukseen ja yhteistyöhön.

Lue palveluistamme

Pyydä tarjous

North Patrol auttaa onnistumaan

Meitä on kymmenen konsulttia, kaikki kokeneita suunnittelijoita tai teknologia-asiantuntijoita. Joka vuosi viemme läpi yli 50 projektia, joissa autamme hankkeensa eri vaiheissa olevia asiakkaitamme luomaan uusia digipalveluja ja tietojärjestelmiä. Asiakkaamme ovat olleet erittäin tyytyväisiä työhömme (arvosana 9,5/10), ja monet heistä palaavat asiakkaiksi yhä uudestaan.

Olemme apunasi, kun kaipaat puolueetonta näkemystä teknologiavalintoihin, kirkastusta palvelukonseptin ideaan, tarkennusta vaatimusten määrittelyyn, konkreettista tukea tarjouskilpailuun tai ohjausta toteutusprojektin läpivientiin.

Ota selvää firmastamme

Miten erotumme kilpailijoistamme?

 • Digipalveluiden suunnitteluun erikoistuminen

  Olemme erikoistuneet digipalveluiden laadukkaaseen suunnittelutyöhön ja vaatimusmäärittelyyn. Missiomme on auttaa asiakkaita onnistumaan hankkeissaan luomalla mahdollisimman hyvät lähtökohdat toteutusvaiheelle – oli sitten kyse ketterästä toteutuksesta omalla tiimillä tai kumppanin kanssa tehtävästä hankkeesta tai julkisesti kilpailutettavasta urakasta.

 • Emme myy koodausta emmekä lisenssejä

  Moni teknologiakonsultti suosittelee asiakkailleen teknisiä ratkaisuja, joita sama talo myös toteuttaa. Meillä tätä vinoumaa ei ole, koska meiltä ei voi ostaa koodausta tai lisenssejä eikä meillä ole riippuvuuksia teknologiatoimittajiin. Näkökulmamme ohjelmistomarkkinaan on laaja-alainen. Tavoitteena on aina löytää asiakkaalle parhaiten soveltuva ohjelmistoratkaisu, oli se sitten räätälöity ratkaisu, saas-palvelu, avoimen lähdekoodin alusta tai näiden yhdistelmä.

 • Tehokkuus, tavoitteellisuus ja tuloksellisuus

  Toimeksiannoillemme sovitaan aina konkreettinen lopputuotos, jonka avulla asiakas pääsee hankkeessaan eteenpäin. Hioutuneiden menetelmiemme ja kokeneiden konsulttiemme ansiosta pystymme tuottamaan sen tehokkaasti, yllättävän vähäisillä työmäärillä, ja rahallesi syntyy vastinetta.

Siirry takaisin sivun alkuun