Valitse intranet-tavoitteesi: yhteistä kulttuuria vai raakaa tehokkuutta?

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 9 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreempana lukemisena sinua voisi kiinnostaa vaikkapa jokin näistä artikkeleista:

Intranetilla voi tavoitella monia asioita, ja eri organisaatioissa intranet on hieman eri roolissa. Kaikki tietysti puhuvat bisneksen tukemisesta intranetilla, mutta aina se bisneksen tukemisen määrittely ei ole helppoa käytännössä. Karkeana jakona voisi pitää kulttuurin rakentamista ja tehokkuuden lisäämistä.

North Patrol on suunnitteluun erikoistunut konsulttitoimisto. Suunnittelemme, autamme teknologiavalinnoissa, kilpailutamme. Emme myy toteutusprojekteja, emmekä lisenssejä, olemme aidosti asiakkaan puolella.

Joskus bisnes tarvitsee enemmän yhtenäisyyttä, parempaa ymmärrystä yhteisistä tavoitteista ja enemmän keskinäistä vuorovaikutusta. Etenkin fuusioiden ja yrityskauppojen yhteydessä tämä kulttuurin rakentaminen on usein intranetin päätehtäviä. Joissakin bisneksissä yhteinen kulttuuri on kaikki kaikessa. Monet asiantuntijaorganisaatiot esimerkiksi taistelevat nimenomaan näiden kulttuuritavoitteiden edistämiseksi. Asiantuntijoiden tehokkuudelle kun oikeiden asioiden tekeminen on usein tärkeämpää kuin raaka tehokkuus yksittäisten tehtävien suorittamisessa.

Joskus taas bisnes tarvitsee juuri sitä raakaa tehokkuutta, ja intranetin pitää olla joko tehokas ponnistuslauta bisnessovelluksiin tai se paikka jossa yhteistyötä tehdään ja dokumentteja työstetään. Esimerkiksi monille prosessimaisesti työskenteleville organisaatioille intranet on nimenomaan tehokkuusväline. Se auttaa työntekijöitä löytämään oikeat välineet oikealla hetkellä ja tekemään välineillä oikeita asioita.

Usein toki tarvitaan hieman palasia kummastakin saavista. Vaikka kuinka organisaation ydintehtävä olisi vain takoa suorituksia liukuhihnalta, niin yhteistä kulttuuriakin on hyvä olla – ja intranet on usein hyvä väline sen edistämiseen.

Tämä iso linjaus kuitenkin kannattaa pitää mielessä kun valmistautuu intranet-projektiin.

Onko omassa organisaatiossasi juuri nyt intranetin roolina enemmän yhteisen kulttuurin rakentaminen vai raa’an tehokkuuden edistäminen? Kummatkin ovat vaalittavia päämääriä, joita uskaltaa myös johdolle esitellä. Riippuen valinnasta intranettisi tulisi myös näyttää, tuntua ja toimia valitun tavoitteen mukaisesti.

Perttu Tolvanen

KTM Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu konsultoi asiakkaita hankkeiden valmistelussa ja vaatimusten määrittelyssä sekä tukee asiakkaita teknologia- ja toteuttajakumppaneiden valinnassa.

Pertulla on yli viidentoista vuoden kokemus erilaisista web-, extranet- ja intranet-projekteista mm. projektipäällikön, suunnittelijan ja konsultin rooleissa. Aiemmassa työhistoriassaan Perttu on toiminut tilaajana ja projektipäällikkönä suuressa mediayhtiössä, sisällönhallintajärjestelmien konsulttina isossa IT-alan yrityksessä sekä itsenäisenä, riippumattomana konsulttina omassa yrityksessään. Hän on myös tunnettu kouluttaja ja bloggaaja. Perttu on myös päätoimittaja web-aiheisessa Vierityspalkki.fi -blogissa.

Digitaaliset työympäristöt

Digitaalinen työympäristö tarjoaa hyvin toteutettuna työntekijöille välineet viestintään, tiedon etsimiseen, työtehtävien hallintaan, sisäiseen vuorovaikutukseen ja yhteistyöhön. Intranet erityisesti on sisäisen viestinnän väline, mutta mahdollistaa myös työn johtamisen ja mahdollistaa osaamisen jakamisen ja sitouttaa työntekijöitä.

Lue palveluistamme

Pyydä tarjous

North Patrol lyhyesti

Meitä on kymmenen konsulttia, kaikki kokeneita suunnittelijoita tai teknologia-asiantuntijoita. Vuosittain meillä suunnitellaan ja valmistellaan yli 50 erilaista digipalvelu-uudistusta ja tietojärjestelmähanketta. Asiakkaamme ovat olleet erittäin tyytyväisiä työhömme (arvosana 9,5/10), ja monet heistä palaavat asiakkaiksi yhä uudestaan.

Lue lisää meistä

Miten erotumme kilpailijoistamme?

  • Digipalveluiden suunnitteluun erikoistuminen

    Olemme erikoistuneet digipalveluiden laadukkaaseen suunnittelutyöhön ja vaatimusmäärittelyyn. Missiomme on auttaa asiakkaita onnistumaan hankkeissaan luomalla mahdollisimman hyvät lähtökohdat toteutusvaiheelle – oli sitten kyse ketterästä toteutuksesta omalla tiimillä tai kumppanin kanssa tehtävästä hankkeesta tai julkisesti kilpailutettavasta urakasta.

  • Emme myy koodausta emmekä lisenssejä

    Moni teknologiakonsultti suosittelee asiakkailleen teknisiä ratkaisuja, joita sama talo myös toteuttaa. Meillä tätä vinoumaa ei ole, koska meiltä ei voi ostaa koodausta tai lisenssejä eikä meillä ole riippuvuuksia teknologiatoimittajiin. Näkökulmamme ohjelmistomarkkinaan on laaja-alainen. Tavoitteena on aina löytää asiakkaalle parhaiten soveltuva ohjelmistoratkaisu, oli se sitten räätälöity ratkaisu, saas-palvelu, avoimen lähdekoodin alusta tai näiden yhdistelmä.

  • Realistisuus ja kaukonäköisyys

    Suunnittelemme digipalveluiden palvelukonsepteja, toteutustapoja ja arkkitehtuureja, jotka kestävät aikaa ja jatkokehittämistä. Me painotamme ratkaisujen toteutuskelpoisuutta, hyvien kumppaniehdokkaiden löytymistä ja kustannusten ennustettavuutta.

Siirry takaisin sivun alkuun