Valitse intranet-tavoitteesi: yhteistä kulttuuria vai raakaa tehokkuutta?

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 9 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreempana lukemisena sinua voisi kiinnostaa vaikkapa jokin näistä artikkeleista:

Intranetilla voi tavoitella monia asioita, ja eri organisaatioissa intranet on hieman eri roolissa. Kaikki tietysti puhuvat bisneksen tukemisesta intranetilla, mutta aina se bisneksen tukemisen määrittely ei ole helppoa käytännössä. Karkeana jakona voisi pitää kulttuurin rakentamista ja tehokkuuden lisäämistä.

North Patrol on suunnitteluun erikoistunut konsulttitoimisto. Suunnittelemme, autamme teknologiavalinnoissa, kilpailutamme. Emme myy toteutusprojekteja, emmekä lisenssejä, olemme aidosti asiakkaan puolella.

Joskus bisnes tarvitsee enemmän yhtenäisyyttä, parempaa ymmärrystä yhteisistä tavoitteista ja enemmän keskinäistä vuorovaikutusta. Etenkin fuusioiden ja yrityskauppojen yhteydessä tämä kulttuurin rakentaminen on usein intranetin päätehtäviä. Joissakin bisneksissä yhteinen kulttuuri on kaikki kaikessa. Monet asiantuntijaorganisaatiot esimerkiksi taistelevat nimenomaan näiden kulttuuritavoitteiden edistämiseksi. Asiantuntijoiden tehokkuudelle kun oikeiden asioiden tekeminen on usein tärkeämpää kuin raaka tehokkuus yksittäisten tehtävien suorittamisessa.

Joskus taas bisnes tarvitsee juuri sitä raakaa tehokkuutta, ja intranetin pitää olla joko tehokas ponnistuslauta bisnessovelluksiin tai se paikka jossa yhteistyötä tehdään ja dokumentteja työstetään. Esimerkiksi monille prosessimaisesti työskenteleville organisaatioille intranet on nimenomaan tehokkuusväline. Se auttaa työntekijöitä löytämään oikeat välineet oikealla hetkellä ja tekemään välineillä oikeita asioita.

Usein toki tarvitaan hieman palasia kummastakin saavista. Vaikka kuinka organisaation ydintehtävä olisi vain takoa suorituksia liukuhihnalta, niin yhteistä kulttuuriakin on hyvä olla – ja intranet on usein hyvä väline sen edistämiseen.

Tämä iso linjaus kuitenkin kannattaa pitää mielessä kun valmistautuu intranet-projektiin.

Onko omassa organisaatiossasi juuri nyt intranetin roolina enemmän yhteisen kulttuurin rakentaminen vai raa’an tehokkuuden edistäminen? Kummatkin ovat vaalittavia päämääriä, joita uskaltaa myös johdolle esitellä. Riippuen valinnasta intranettisi tulisi myös näyttää, tuntua ja toimia valitun tavoitteen mukaisesti.

Perttu Tolvanen

KTM Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu konsultoi asiakkaita hankkeiden valmistelussa ja vaatimusten määrittelyssä sekä tukee asiakkaita teknologia- ja toteuttajakumppaneiden valinnassa.

Pertulla on yli viidentoista vuoden kokemus erilaisista web-, extranet- ja intranet-projekteista mm. projektipäällikön, suunnittelijan ja konsultin rooleissa. Aiemmassa työhistoriassaan Perttu on toiminut tilaajana ja projektipäällikkönä suuressa mediayhtiössä, sisällönhallintajärjestelmien konsulttina isossa IT-alan yrityksessä sekä itsenäisenä, riippumattomana konsulttina omassa yrityksessään. Hän on myös tunnettu kouluttaja ja bloggaaja. Perttu on myös päätoimittaja web-aiheisessa Vierityspalkki.fi -blogissa.

Digitaaliset työympäristöt

Digitaalinen työympäristö tarjoaa hyvin toteutettuna työntekijöille välineet viestintään, tiedon etsimiseen, työtehtävien hallintaan, sisäiseen vuorovaikutukseen ja yhteistyöhön. Intranet erityisesti on sisäisen viestinnän väline, mutta mahdollistaa myös työn johtamisen ja mahdollistaa osaamisen jakamisen ja sitouttaa työntekijöitä.

Lue palveluistamme

Pyydä tarjous

Tämä on North Patrol

Meitä on kymmenen konsulttia, olemme kokeneita suunnittelijoita ja teknologia-asiantuntijoita. Olemme vuosittain suunnittelemassa ja valmistelemassa yli 50:a erilaista digipalvelu-uudistusta ja tietojärjestelmää. Asiakastyytyväisyytemme on erittäin korkea (9,5/10), ja monia asiakkaitamme olemme auttaneet jo useiden erilaisten digipalveluiden uudistamisessa.

Lue lisää yrityksestämme

Miten erotumme kilpailijoistamme?

  • Erikoistumme suunnitteluun

    Olemme erikoistuneet digipalveluiden laadukkaaseen suunnittelutyöhön ja vaatimusmäärittelyyn. Missiomme on auttaa asiakkaita onnistumaan hankkeissaan luomalla mahdollisimman hyvät lähtökohdat toteutusvaiheelle – oli sitten kyse ketterästä toteutuksesta omalla tiimillä tai kumppanin kanssa tehtävästä hankkeesta tai julkisesti kilpailutettavasta urakasta.

  • Emme myy koodausta, emme lisenssejä

    Moni ohjelmistotalo suosittelee asiakkailleen ratkaisuja, joita sama talo myös toteuttaa. Meillä ei ole näin. Meiltä ei voi ostaa toteutusprojektia, meillä ei ole kumppanuuksia teknologiatoimittajien kanssa. Meidän näkökulma markkinaan on laaja-alainen, kuten asiakkaillakin on syytä olla. Tavoitteena on aina löytää parhaiten sopiva ratkaisu, oli se sitten räätälöity ratkaisu, saas-palvelu, avoimen koodin alusta tai näiden yhdistelmä.

  • Olemme realistinen ja kaukonäköinen

    Suunnittelemme palvelukonsepteja, toteutustapoja ja arkkitehtuureja, jotka kestävät aikaa ja jatkokehittämistä. Meille tärkeätä on ratkaisujen toteutettavuus, hyvien kumppaneiden olemassaolo ja kustannusten ennustettavuus.

Siirry takaisin sivun alkuun