Yammer vai SharePointin uutissyöte?

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 10 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreempana lukemisena sinua voisi kiinnostaa vaikkapa jokin näistä artikkeleista:

Sosiaalisia intranetteja SharePointilla tehdessä törmätään tällä hetkellä käytännössä aina tähän kysymykseen: Pitäisikö organisaation hyödyntää Yammeria vai SharePointin uutissyötettä?

North Patrol on suunnitteluun erikoistunut konsulttitoimisto. Suunnittelemme, autamme teknologiavalinnoissa, kilpailutamme. Emme myy toteutusprojekteja, emmekä lisenssejä, olemme aidosti asiakkaan puolella.

Useat SharePoint-asiantuntijat ovat kirjoittaneet tästä aiheesta. Esimerkiksi Meteoriitin Perttu Marttila ja Sulavan Jussi Palo. Kirjoituksien johtopäätökset ovat varsin paljon Yammeria ylistäviä.

Tämä on linjassa hyvin Microsoftin virallisen linjan kanssa. Yammer ja pilvipalvelut ovat Microsoftin tulevaisuus. Mutta ovatko ne vielä nykyisyyttä? Käytännössähän edes integraattorit eivät oikein tiedä mihin suuntaan sosiaalisuus ja SharePoint on tällä hetkellä kehittymässä. Asiantuntijat tuntuvat suosittelevan Yammeria lähinnä siksi, että se on Microsoftin mielestä niin tärkeä juttu tällä hetkellä. Käytännössä kuitenkin merkittävä osa SharePoint-intraneteista tehdään tällä hetkellä vielä hyvin perinteisesti omille palvelimille asentaen.

Yammerista on lisäksi hyvin selkokielisesti kerrottu, että Microsoft ei aio mahdollistaa Yammerin asentamista omille palvelimille. Täten organisaatiot jotka valitsevat perinteisen SharePoint-ratkaisun ja asentavat sen omille palvelimilleen joutuvat silti ajamaan Yammeria pilvestä jos haluavat ottaa Yammerin osaksi intranet-kokonaisuuttaan. Tällaisen hybridimallin ajaminen taas on varmasti monen ison IT-osaston mielestä todella kummallinen ratkaisu. Miksi asentaa puolet toiminnoista omille palvelimille ja puolet pilveen? Lopputuloksena syntyy vain ratkaisu joka ei ole täysin omissa käsissä, mutta ei ole myöskään automaattisesti päivittyvä ja kustannustehokas pilviratkaisu. Miksi tällaiseen malliin kukaan haluaisi mennä?

Integraattoreiden näkökulmasta Yammerin painottaminen on luontevaa, koska Microsoft on sanonut Yammerin olevan aivan keskeinen osa tulevaisuuden tuotepaketteja. Eivätkä integraattorit halua olla eri mieltä Microsoftin kanssa – etenkään kotimaiset integraattorit jotka suorastaan kilpailevat innokkaimman fanipojan tittelistä.

Onkin suorastaan helppoa olla eri mieltä Yammer-huuman kanssa.

Jos organisaatio aikoo ottaa SharePointistaan tehot irti omana asennuksenaan, niin pilvi-Yammeria ei kannata kytkeä on-premise-asennuksen rinnalle. SharePointin uutissyöte on erittäin laadukas ratkaisu sosiaalisen median toimintoihin. Uutissyötteen toiminnoissa riittää opeteltavaa nokkelallekin asiantuntijaorganisaatiolle. Uutissyötteen toiminnot eivät ehkä saa päivityksiä kuukausittain, mutta ainakin se toimii luotettavasti ja pysyy omassa hallinnassa.

Uutissyötteen avulla työtilojen keskustelut ja intranetin sosiaaliset kanavat toimivat luotettavasti ja tehokkaasti. Erot Yammeriin ovat lopulta kovin pieniä.

Sanoisinkin jopa, että lopulta ainut tilanne jossa Yammer kannattaa yhdistää omille palvelimille asennetun SharePointin kanssa on tilanne jossa organisaatio on jo ottanut Yammerin laajasti käyttöön aiemmin eikä toimivaa kanavaa haluta lähteä purkamaan. Tällöin hybridiratkaisun virittely kannattaa. Muissa tapauksissa kannattaa ottaa uutissyötteestä tehot irti ja olla tyytyväinen.

Perttu Tolvanen

KTM Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu konsultoi asiakkaita hankkeiden valmistelussa ja vaatimusten määrittelyssä sekä tukee asiakkaita teknologia- ja toteuttajakumppaneiden valinnassa.

Pertulla on yli viidentoista vuoden kokemus erilaisista web-, extranet- ja intranet-projekteista mm. projektipäällikön, suunnittelijan ja konsultin rooleissa. Aiemmassa työhistoriassaan Perttu on toiminut tilaajana ja projektipäällikkönä suuressa mediayhtiössä, sisällönhallintajärjestelmien konsulttina isossa IT-alan yrityksessä sekä itsenäisenä, riippumattomana konsulttina omassa yrityksessään. Hän on myös tunnettu kouluttaja ja bloggaaja. Perttu on myös päätoimittaja web-aiheisessa Vierityspalkki.fi -blogissa.

Digitaaliset työympäristöt

Digitaalinen työympäristö tarjoaa hyvin toteutettuna työntekijöille välineet viestintään, tiedon etsimiseen, työtehtävien hallintaan, sisäiseen vuorovaikutukseen ja yhteistyöhön. Intranet erityisesti on sisäisen viestinnän väline, mutta mahdollistaa myös työn johtamisen ja mahdollistaa osaamisen jakamisen ja sitouttaa työntekijöitä.

Lue palveluistamme

Pyydä tarjous

North Patrol lyhyesti

Meitä on kymmenen konsulttia, kaikki kokeneita suunnittelijoita tai teknologia-asiantuntijoita. Vuosittain meillä suunnitellaan ja valmistellaan yli 50 erilaista digipalvelu-uudistusta ja tietojärjestelmähanketta. Asiakkaamme ovat olleet erittäin tyytyväisiä työhömme (arvosana 9,5/10), ja monet heistä palaavat asiakkaiksi yhä uudestaan.

Lue lisää meistä

Miten erotumme kilpailijoistamme?

  • Digipalveluiden suunnitteluun erikoistuminen

    Olemme erikoistuneet digipalveluiden laadukkaaseen suunnittelutyöhön ja vaatimusmäärittelyyn. Missiomme on auttaa asiakkaita onnistumaan hankkeissaan luomalla mahdollisimman hyvät lähtökohdat toteutusvaiheelle – oli sitten kyse ketterästä toteutuksesta omalla tiimillä tai kumppanin kanssa tehtävästä hankkeesta tai julkisesti kilpailutettavasta urakasta.

  • Emme myy koodausta emmekä lisenssejä

    Moni teknologiakonsultti suosittelee asiakkailleen teknisiä ratkaisuja, joita sama talo myös toteuttaa. Meillä tätä vinoumaa ei ole, koska meiltä ei voi ostaa koodausta tai lisenssejä eikä meillä ole riippuvuuksia teknologiatoimittajiin. Näkökulmamme ohjelmistomarkkinaan on laaja-alainen. Tavoitteena on aina löytää asiakkaalle parhaiten soveltuva ohjelmistoratkaisu, oli se sitten räätälöity ratkaisu, saas-palvelu, avoimen lähdekoodin alusta tai näiden yhdistelmä.

  • Realistisuus ja kaukonäköisyys

    Suunnittelemme digipalveluiden palvelukonsepteja, toteutustapoja ja arkkitehtuureja, jotka kestävät aikaa ja jatkokehittämistä. Me painotamme ratkaisujen toteutuskelpoisuutta, hyvien kumppaniehdokkaiden löytymistä ja kustannusten ennustettavuutta.

Siirry takaisin sivun alkuun