Yammer vai SharePointin uutissyöte?

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 11 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreempana lukemisena sinua voisi kiinnostaa vaikkapa jokin näistä artikkeleista:

Sosiaalisia intranetteja SharePointilla tehdessä törmätään tällä hetkellä käytännössä aina tähän kysymykseen: Pitäisikö organisaation hyödyntää Yammeria vai SharePointin uutissyötettä?

North Patrol on suunnitteluun erikoistunut konsulttitoimisto. Suunnittelemme, autamme teknologiavalinnoissa, kilpailutamme. Emme myy toteutusprojekteja, emmekä lisenssejä, olemme aidosti asiakkaan puolella.

Useat SharePoint-asiantuntijat ovat kirjoittaneet tästä aiheesta. Esimerkiksi Meteoriitin Perttu Marttila ja Sulavan Jussi Palo. Kirjoituksien johtopäätökset ovat varsin paljon Yammeria ylistäviä.

Tämä on linjassa hyvin Microsoftin virallisen linjan kanssa. Yammer ja pilvipalvelut ovat Microsoftin tulevaisuus. Mutta ovatko ne vielä nykyisyyttä? Käytännössähän edes integraattorit eivät oikein tiedä mihin suuntaan sosiaalisuus ja SharePoint on tällä hetkellä kehittymässä. Asiantuntijat tuntuvat suosittelevan Yammeria lähinnä siksi, että se on Microsoftin mielestä niin tärkeä juttu tällä hetkellä. Käytännössä kuitenkin merkittävä osa SharePoint-intraneteista tehdään tällä hetkellä vielä hyvin perinteisesti omille palvelimille asentaen.

Yammerista on lisäksi hyvin selkokielisesti kerrottu, että Microsoft ei aio mahdollistaa Yammerin asentamista omille palvelimille. Täten organisaatiot jotka valitsevat perinteisen SharePoint-ratkaisun ja asentavat sen omille palvelimilleen joutuvat silti ajamaan Yammeria pilvestä jos haluavat ottaa Yammerin osaksi intranet-kokonaisuuttaan. Tällaisen hybridimallin ajaminen taas on varmasti monen ison IT-osaston mielestä todella kummallinen ratkaisu. Miksi asentaa puolet toiminnoista omille palvelimille ja puolet pilveen? Lopputuloksena syntyy vain ratkaisu joka ei ole täysin omissa käsissä, mutta ei ole myöskään automaattisesti päivittyvä ja kustannustehokas pilviratkaisu. Miksi tällaiseen malliin kukaan haluaisi mennä?

Integraattoreiden näkökulmasta Yammerin painottaminen on luontevaa, koska Microsoft on sanonut Yammerin olevan aivan keskeinen osa tulevaisuuden tuotepaketteja. Eivätkä integraattorit halua olla eri mieltä Microsoftin kanssa – etenkään kotimaiset integraattorit jotka suorastaan kilpailevat innokkaimman fanipojan tittelistä.

Onkin suorastaan helppoa olla eri mieltä Yammer-huuman kanssa.

Jos organisaatio aikoo ottaa SharePointistaan tehot irti omana asennuksenaan, niin pilvi-Yammeria ei kannata kytkeä on-premise-asennuksen rinnalle. SharePointin uutissyöte on erittäin laadukas ratkaisu sosiaalisen median toimintoihin. Uutissyötteen toiminnoissa riittää opeteltavaa nokkelallekin asiantuntijaorganisaatiolle. Uutissyötteen toiminnot eivät ehkä saa päivityksiä kuukausittain, mutta ainakin se toimii luotettavasti ja pysyy omassa hallinnassa.

Uutissyötteen avulla työtilojen keskustelut ja intranetin sosiaaliset kanavat toimivat luotettavasti ja tehokkaasti. Erot Yammeriin ovat lopulta kovin pieniä.

Sanoisinkin jopa, että lopulta ainut tilanne jossa Yammer kannattaa yhdistää omille palvelimille asennetun SharePointin kanssa on tilanne jossa organisaatio on jo ottanut Yammerin laajasti käyttöön aiemmin eikä toimivaa kanavaa haluta lähteä purkamaan. Tällöin hybridiratkaisun virittely kannattaa. Muissa tapauksissa kannattaa ottaa uutissyötteestä tehot irti ja olla tyytyväinen.

PS. Sinua voisi kiinnostaa tulossa oleva ilmainen webinaarimme: Intranet ja digitaalinen työympäristö 2024 -selvityksen tulokset (11.9.2024 klo 10:00). Ilmoittaudu webinaariin

Lue palveluistamme Pyydä tarjous

Perttu Tolvanen

KTM Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu konsultoi asiakkaita hankkeiden valmistelussa ja vaatimusten määrittelyssä sekä tukee asiakkaita teknologia- ja toteuttajakumppaneiden valinnassa.

Pertulla on yli viidentoista vuoden kokemus erilaisista web-, extranet- ja intranet-projekteista mm. projektipäällikön, suunnittelijan ja konsultin rooleissa. Aiemmassa työhistoriassaan Perttu on toiminut tilaajana ja projektipäällikkönä suuressa mediayhtiössä, sisällönhallintajärjestelmien konsulttina isossa IT-alan yrityksessä sekä itsenäisenä, riippumattomana konsulttina omassa yrityksessään. Hän on myös tunnettu kouluttaja ja bloggaaja. Perttu on myös päätoimittaja web-aiheisessa Vierityspalkki.fi -blogissa.

Intranetit ja digitaaliset työympäristöt

Autamme intranettien ja muiden työympäristöratkaisujen suunnittelussa, määrittelyssä ja kilpailuttamisessa. Etsimme oikean palvelukonseptin ja siihen soveltuvimmat työkalut sisäiseen viestintään, tiedon etsimiseen, työtehtävien hallintaan, osaamisen jakamiseen, työn johtamiseen, vuorovaikutukseen ja yhteistyöhön.

Lue palveluistamme

Pyydä tarjous

North Patrol auttaa onnistumaan

Meitä on kymmenen konsulttia, kaikki kokeneita suunnittelijoita tai teknologia-asiantuntijoita. Joka vuosi viemme läpi yli 50 projektia, joissa autamme hankkeensa eri vaiheissa olevia asiakkaitamme luomaan uusia digipalveluja ja tietojärjestelmiä. Asiakkaamme ovat olleet erittäin tyytyväisiä työhömme (arvosana 9,5/10), ja monet heistä palaavat asiakkaiksi yhä uudestaan.

Olemme apunasi, kun kaipaat puolueetonta näkemystä teknologiavalintoihin, kirkastusta palvelukonseptin ideaan, tarkennusta vaatimusten määrittelyyn, konkreettista tukea tarjouskilpailuun tai ohjausta toteutusprojektin läpivientiin.

Ota selvää firmastamme

Miten erotumme kilpailijoistamme?

  • Digipalveluiden suunnitteluun erikoistuminen

    Olemme erikoistuneet digipalveluiden laadukkaaseen suunnittelutyöhön ja vaatimusmäärittelyyn. Missiomme on auttaa asiakkaita onnistumaan hankkeissaan luomalla mahdollisimman hyvät lähtökohdat toteutusvaiheelle – oli sitten kyse ketterästä toteutuksesta omalla tiimillä tai kumppanin kanssa tehtävästä hankkeesta tai julkisesti kilpailutettavasta urakasta.

  • Emme myy koodausta emmekä lisenssejä

    Moni teknologiakonsultti suosittelee asiakkailleen teknisiä ratkaisuja, joita sama talo myös toteuttaa. Meillä tätä vinoumaa ei ole, koska meiltä ei voi ostaa koodausta tai lisenssejä eikä meillä ole riippuvuuksia teknologiatoimittajiin. Näkökulmamme ohjelmistomarkkinaan on laaja-alainen. Tavoitteena on aina löytää asiakkaalle parhaiten soveltuva ohjelmistoratkaisu, oli se sitten räätälöity ratkaisu, saas-palvelu, avoimen lähdekoodin alusta tai näiden yhdistelmä.

  • Tehokkuus, tavoitteellisuus ja tuloksellisuus

    Toimeksiannoillemme sovitaan aina konkreettinen lopputuotos, jonka avulla asiakas pääsee hankkeessaan eteenpäin. Hioutuneiden menetelmiemme ja kokeneiden konsulttiemme ansiosta pystymme tuottamaan sen tehokkaasti, yllättävän vähäisillä työmäärillä, ja rahallesi syntyy vastinetta.

Siirry takaisin sivun alkuun