Meteoriitin Valo paketoi intranetin tuoteratkaisuksi

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 11 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreempana lukemisena sinua voisi kiinnostaa vaikkapa jokin näistä artikkeleista:

Intranettia hyvin tuotepohjaisesti tarjoavia toimijoita löytyy maailmalta varsin paljonkin, mutta Suomessa eivät nämä pakettiratkaisut ole oikein yleistyneet. Sinisen Meteoriitin Valo on ollut yksi näistä harvoista kotimaisista paketoiduista intranet-ratkaisuista. Valoa on kehitetty tasaisesti eteenpäin ja nyt Meteoriitti on selvästi alkanut nostamaan myös markkinointiprofiilia.

North Patrol on suunnitteluun erikoistunut konsulttitoimisto. Suunnittelemme, autamme teknologiavalinnoissa, kilpailutamme. Emme myy toteutusprojekteja, emmekä lisenssejä, olemme aidosti asiakkaan puolella.

Valosta löytyy nyt laajemmin tietoa Meteoriitin sivuilta* ja markkinoinnin tueksi on valjastettu myös tuotepäällikkö videolle.

Meteoriitin tuotepäällikkö Heidi Selkäinaho vastasi muutamiin kysymyksiin Valosta:

1) Kuinka monta Valo-projektia on tähän mennessä tehty?

”Valo-projekteja on tehty vajaan kolmen vuoden aikana yhteensä 21 kappaletta, joista kolme SharePoint 2013 päälle ja neljä SharePointin pilviversiona. Valon ratkaisut ovat pohjana kaikissa muissakin SharePoint-projekteissamme, joten Valon tuotekomponentteja käyttää lisäksi viitisentoista muuta organisaatiota.”

2) Onko Valosta eri versioita? Voiko Valon eri versiosta päivittää toiseen versioon?

”Valosta on saatavilla ns. premium-versio sekä kevyt-versio, joka tyypillisesti asennetaan pilvipalveluun eli SharePoint Onlineen. Kevyemmän version voi asentaa myös asiakkaan omille palvelimille, mikäli pilveen meno ei houkuta.

Valo on asiakkaalle aloituspaketti intranetin pystyttämiseen. Valon käyttöönoton jälkeen asiakkaiden intranetit lähtevät kasvamaan omiin suuntiinsa, eikä tämän vuoksi ole tarkoituksenmukaista, että intranet päivittyisi Meteoriitin kehittämänä automaattisesti. Tarjoamme kuitenkin asiakkaillemme mahdollisia uusia Valon lisäosia jälkikäteen sitä mukaa kuin niitä syntyy.

Kehitämme Valosta aina uuden, päivitetyn version, kun SharePointista tulee uusi versio. Tällä hetkellä eletään versiossa SharePoint 2013. Jos asiakas haluaa siirtää omilla palvelimillaan olevan intranetin uuteen SharePointin versioon, kyse on migraatioprojektista ihan kuin aina omille palvelimille asennettavan SharePointin tapauksessa.

Kun intranet on pystytetty SharePoint Onlineen, se toki kehittyy paitsi asiakkaan omien kehitystöiden myötä myös automaattisesti Microsoftin tekemien päivitysten kautta.”

3) Paljonko tyypillinen Valo-projekti maksaa asiakkaalle?

”Riippuen siitä, mitä osioita asiakas ottaa käyttöönsä ja kummalla versiolla lähdetään liikkeelle, Valon perushinta vaihtelee vajaasta 10 000 eurosta 60 000 euroon sisältäen koko käyttöönottoprosessin sekä kattavat koulutukset ja käyttöohjeet.”

4) Sitoutuuko asiakasorganisaatio Meteoriittiin toimittajana jos ostaa Valo-ratkaisun?

”Asiakas ei sitoudu Valo-ratkaisun kautta Meteoriittiin, vaan voi halutessaan kehittää intraansa eteenpäin myös itsenäisesti tai muiden kumppaneiden kanssa. Tämä etu tulee siitä, että Valo on ideologialtaan aloituspaketti intranetin käyttöönottoon eikä automaattisesti päivittyvä tuote.”

5) Mistä Valon toiminnoista olette erityisen ylpeitä? Mitkä asiat purevat parhaiten asiakkaisiin kun esittelette Valoa?

”Valon premium-versio sisältää yli 30 SharePointin käytettävyyttä parantavaa ominaisuutta ja kevytversio hieman vähemmän. Ylpein olen siitä, miten olemme onnistuneet tekemään Valon helpoksi myös sisällöntuottajille ja ylläpitäjille, koska tämä on erityisen tärkeää etenkin isoissa organisaatioissa, joissa sisällöntuotantoa halutaan hajauttaa laajalle eikä ylläpitoon haluta käyttää paljon aikaa.

Asiakkaat arvostavat eniten käytettävyyttä parantavia asioita, kuten responsiivisesti toteutettuja, mobiililaitteilla käytettäviä sivupohjia, työtilojen selkeää käyttöoikeusmallia sekä mm. mahdollisuutta jakaa sivuja ja dokumentteja sosiaaliseen keskusteluvirtaan.”

Disclaimer: Kirjoittaja on ollut töissä aiemmin työhistoriassaan Sinisessä Meteoriitissa, mutta ei ole ollut tekemisissä Valo-ratkaisun kanssa.

Suunnittelemme toimivan intranetin

North Patrolin suunnitteluprojekteissa määritellään toimivimmat työkaluratkaisut kuhunkin intranet-ympäristöön. Lisäksi intranetin palvelumuotoilulla ja prototyypeillä suunnitellaan sellaiset sisältöratkaisut, jotka tukevat sisäistä viestintää, tiedon löydettävyyttä ja arkisista työsuorituksista selviämistä.

Lue intranettien suunnittelupalveluistamme tai varaa suoraan Teams-palaveri Sarin kanssa

PS. Sinua voisi kiinnostaa tulossa oleva ilmainen webinaarimme: Intranet ja digitaalinen työympäristö 2024 -selvityksen tulokset (11.9.2024 klo 10:00). Ilmoittaudu webinaariin

Lue palveluistamme Pyydä tarjous

Perttu Tolvanen

KTM Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu konsultoi asiakkaita hankkeiden valmistelussa ja vaatimusten määrittelyssä sekä tukee asiakkaita teknologia- ja toteuttajakumppaneiden valinnassa.

Pertulla on yli viidentoista vuoden kokemus erilaisista web-, extranet- ja intranet-projekteista mm. projektipäällikön, suunnittelijan ja konsultin rooleissa. Aiemmassa työhistoriassaan Perttu on toiminut tilaajana ja projektipäällikkönä suuressa mediayhtiössä, sisällönhallintajärjestelmien konsulttina isossa IT-alan yrityksessä sekä itsenäisenä, riippumattomana konsulttina omassa yrityksessään. Hän on myös tunnettu kouluttaja ja bloggaaja. Perttu on myös päätoimittaja web-aiheisessa Vierityspalkki.fi -blogissa.

Intranetit ja digitaaliset työympäristöt

Autamme intranettien ja muiden työympäristöratkaisujen suunnittelussa, määrittelyssä ja kilpailuttamisessa. Etsimme oikean palvelukonseptin ja siihen soveltuvimmat työkalut sisäiseen viestintään, tiedon etsimiseen, työtehtävien hallintaan, osaamisen jakamiseen, työn johtamiseen, vuorovaikutukseen ja yhteistyöhön.

Lue palveluistamme

Pyydä tarjous

North Patrol auttaa onnistumaan

Meitä on kymmenen konsulttia, kaikki kokeneita suunnittelijoita tai teknologia-asiantuntijoita. Joka vuosi viemme läpi yli 50 projektia, joissa autamme hankkeensa eri vaiheissa olevia asiakkaitamme luomaan uusia digipalveluja ja tietojärjestelmiä. Asiakkaamme ovat olleet erittäin tyytyväisiä työhömme (arvosana 9,5/10), ja monet heistä palaavat asiakkaiksi yhä uudestaan.

Olemme apunasi, kun kaipaat puolueetonta näkemystä teknologiavalintoihin, kirkastusta palvelukonseptin ideaan, tarkennusta vaatimusten määrittelyyn, konkreettista tukea tarjouskilpailuun tai ohjausta toteutusprojektin läpivientiin.

Ota selvää firmastamme

Miten erotumme kilpailijoistamme?

  • Digipalveluiden suunnitteluun erikoistuminen

    Olemme erikoistuneet digipalveluiden laadukkaaseen suunnittelutyöhön ja vaatimusmäärittelyyn. Missiomme on auttaa asiakkaita onnistumaan hankkeissaan luomalla mahdollisimman hyvät lähtökohdat toteutusvaiheelle – oli sitten kyse ketterästä toteutuksesta omalla tiimillä tai kumppanin kanssa tehtävästä hankkeesta tai julkisesti kilpailutettavasta urakasta.

  • Emme myy koodausta emmekä lisenssejä

    Moni teknologiakonsultti suosittelee asiakkailleen teknisiä ratkaisuja, joita sama talo myös toteuttaa. Meillä tätä vinoumaa ei ole, koska meiltä ei voi ostaa koodausta tai lisenssejä eikä meillä ole riippuvuuksia teknologiatoimittajiin. Näkökulmamme ohjelmistomarkkinaan on laaja-alainen. Tavoitteena on aina löytää asiakkaalle parhaiten soveltuva ohjelmistoratkaisu, oli se sitten räätälöity ratkaisu, saas-palvelu, avoimen lähdekoodin alusta tai näiden yhdistelmä.

  • Tehokkuus, tavoitteellisuus ja tuloksellisuus

    Toimeksiannoillemme sovitaan aina konkreettinen lopputuotos, jonka avulla asiakas pääsee hankkeessaan eteenpäin. Hioutuneiden menetelmiemme ja kokeneiden konsulttiemme ansiosta pystymme tuottamaan sen tehokkaasti, yllättävän vähäisillä työmäärillä, ja rahallesi syntyy vastinetta.

Siirry takaisin sivun alkuun