Presentaatio: Intranet johdon työtilana

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 11 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreempana lukemisena sinua voisi kiinnostaa vaikkapa jokin näistä artikkeleista:

Intranetin asema johdon työvälineenä ei ole mitenkään itsestäänselvä asia useimmissa organisaatioissa, mutta Suomestakin löytyy runsaasti organisaatioita joissa johto käyttää intranettia aktiivisesti ja tavoitteellisesti. Joissakin organisaatioissa johdon ja intranetin suhde on kuitenkin korostuneempi kuin toisissa.

North Patrol on suunnitteluun erikoistunut konsulttitoimisto. Suunnittelemme, autamme teknologiavalinnoissa, kilpailutamme. Emme myy toteutusprojekteja, emmekä lisenssejä, olemme aidosti asiakkaan puolella.

SlideSharessa nyt julkaistussa koulutusmateriaalissani olen pyrkinyt kiteyttämään intranetin ja ylimmän johdon suhdetta eri tilanteissa. Koulutusmateriaali avaa myös intranettien toiminnallisuuksia jotka voivat olla hyödyllisiä nimenomaan johdolle.

Lataa presentaatio: Intranet johdon työtilana

Koulutusmateriaali perustuu omaan kokemukseeni erilaisten organisaatioiden kanssa työskentelystä.

Koulutusmateriaalissa kiteytän johdon ja intranetin suhteen olevan erityisen vahva silloin kun:

 1. organisaatiossa tapahtuu paljon muutoksia lyhyen ajan sisällä,
 2. organisaatio toimii hajautettuna useaan toimipisteeseen ja/tai
 3. organisaatiossa on paljon hyvin itsenäistä työtä tekeviä ihmisiä.

Näiden lisäksi myös monialaiset organisaatiot voivat tarvita intranettia yhteisen kulttuurin ja toimintatapojen jalkautuksessa. Tosin yleensä monialaisissa organisaatioissa jokin noista kolmesta keskeisimmästä syystä myös toteutuu.

Edellä kuvatun mallin mukaisesti intranetin voi sanoa olevan kaikkein tärkein organisaatioille joissa tehdään paljon itsenäistä tietotyötä, organisaatio on hajallaan eri puolilla maata/maailmaa ja lisäksi organisaatiossa tapahtuu jatkuvasti paljon muutoksia. Tällaisessa tilanteessa myös johdon ja intranetin rooli on kaikkein korostunein – tai ainakin potentiaalisesti intranet voi tarjota johdolle tällöin eniten mahdollisuuksia johtaa organisaatiota haluttuun suuntaan.

Parhaimmillaan johdon tulisikin tällaisessa organisaatiossa suhtautua intranettiin kuten työtilaan, jossa käydään keskusteluja, jaetaan tietoa ja seurataan sovittujen vastuiden edistymistä. Eikä tämä ole edes mikään tulevaisuuden visio – tässä maassa on yllättävän paljon organisaatioita joiden johtoryhmät julkaisevat kokousmuistionsa intranetissa, bloggaavat tavoitteiden edistymisestä ja tarjoavat koko henkilökunnalle pääsyn keskeisiin raportteihin ja suunnitelmiin.

PS. Sinua voisi kiinnostaa tulossa oleva ilmainen webinaarimme: Parhaat muotoiluratkaisut tuote- ja palvelusivuille (15.5.2024 klo 10:00). Ilmoittaudu webinaariin

Lue palveluistamme Pyydä tarjous

Perttu Tolvanen

KTM Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu konsultoi asiakkaita hankkeiden valmistelussa ja vaatimusten määrittelyssä sekä tukee asiakkaita teknologia- ja toteuttajakumppaneiden valinnassa.

Pertulla on yli viidentoista vuoden kokemus erilaisista web-, extranet- ja intranet-projekteista mm. projektipäällikön, suunnittelijan ja konsultin rooleissa. Aiemmassa työhistoriassaan Perttu on toiminut tilaajana ja projektipäällikkönä suuressa mediayhtiössä, sisällönhallintajärjestelmien konsulttina isossa IT-alan yrityksessä sekä itsenäisenä, riippumattomana konsulttina omassa yrityksessään. Hän on myös tunnettu kouluttaja ja bloggaaja. Perttu on myös päätoimittaja web-aiheisessa Vierityspalkki.fi -blogissa.

Konsepti intranetille

Autamme suunnittelemaan digityöympäristön käyttötarkoituksen, toiminnot ja sisällöt, työkalujen roolituksen ja intranetin koko palvelukonseptin.

Lue palveluistamme

Pyydä tarjous

North Patrol auttaa onnistumaan

Meitä on kymmenen konsulttia, kaikki kokeneita suunnittelijoita tai teknologia-asiantuntijoita. Joka vuosi viemme läpi yli 50 projektia, joissa autamme hankkeensa eri vaiheissa olevia asiakkaitamme luomaan uusia digipalveluja ja tietojärjestelmiä. Asiakkaamme ovat olleet erittäin tyytyväisiä työhömme (arvosana 9,5/10), ja monet heistä palaavat asiakkaiksi yhä uudestaan.

Olemme apunasi, kun kaipaat puolueetonta näkemystä teknologiavalintoihin, kirkastusta palvelukonseptin ideaan, tarkennusta vaatimusten määrittelyyn, konkreettista tukea tarjouskilpailuun tai ohjausta toteutusprojektin läpivientiin.

Ota selvää firmastamme

Miten erotumme kilpailijoistamme?

 • Digipalveluiden suunnitteluun erikoistuminen

  Olemme erikoistuneet digipalveluiden laadukkaaseen suunnittelutyöhön ja vaatimusmäärittelyyn. Missiomme on auttaa asiakkaita onnistumaan hankkeissaan luomalla mahdollisimman hyvät lähtökohdat toteutusvaiheelle – oli sitten kyse ketterästä toteutuksesta omalla tiimillä tai kumppanin kanssa tehtävästä hankkeesta tai julkisesti kilpailutettavasta urakasta.

 • Emme myy koodausta emmekä lisenssejä

  Moni teknologiakonsultti suosittelee asiakkailleen teknisiä ratkaisuja, joita sama talo myös toteuttaa. Meillä tätä vinoumaa ei ole, koska meiltä ei voi ostaa koodausta tai lisenssejä eikä meillä ole riippuvuuksia teknologiatoimittajiin. Näkökulmamme ohjelmistomarkkinaan on laaja-alainen. Tavoitteena on aina löytää asiakkaalle parhaiten soveltuva ohjelmistoratkaisu, oli se sitten räätälöity ratkaisu, saas-palvelu, avoimen lähdekoodin alusta tai näiden yhdistelmä.

 • Tehokkuus, tavoitteellisuus ja tuloksellisuus

  Toimeksiannoillemme sovitaan aina konkreettinen lopputuotos, jonka avulla asiakas pääsee hankkeessaan eteenpäin. Hioutuneiden menetelmiemme ja kokeneiden konsulttiemme ansiosta pystymme tuottamaan sen tehokkaasti, yllättävän vähäisillä työmäärillä, ja rahallesi syntyy vastinetta.

Siirry takaisin sivun alkuun