Webinaaritallenne: Intranet- ja digitaalinen työympäristö -selvitys 2024

Katso tallenne

Asiantuntijamme Anna Availa ja Camilla Heikkilä kävivät läpi Intranet ja digitaalinen työympäristö 2024-selvityksen tulokset 11 syyskuussa pidetyssä webinaarissa. Webinaarissa peilataan nykyilannetta siihen, minkälaiset intranetit olivat kymmenen vuotta sitten, kun ensimmäinen vastaava selvitys tehtiin. Webinaaritallenne on nyt katsottavissa North Patrolin YouTube-kanavalta.

North Patrol on suunnitteluun erikoistunut konsulttitoimisto. Suunnittelemme, autamme teknologiavalinnoissa, kilpailutamme. Emme myy toteutusprojekteja, emmekä lisenssejä, olemme aidosti asiakkaan puolella.

Webinaarin yhteenvetona voidaan todeta, että intranetin rooli on kaventunut selkeästi siitä, mitä se oli vielä kymmenen vuotta sitten, ja intranetit ovat nykyisin pääosin viestintää harvoilta massoille. Kaikille yhteiset ohjeet ja ajankohtaistieto ovat intranetin ydintä.

Teknologiakentällä SharePoint Online dominoi edelleen, mutta saturaatiopiste saavutettiin jo pari vuotta sitten, eikä SharePoint ole enää pystynyt merkittävästi kasvattamaan markkinaosuuttaan. Jos SharePoint Online on kuningas intraneteissä, digitaalisen työympäristön selkein valtias on puolestaan Teams, joka on vakiinnuttanut asemansa sekä sisäisenä viestintäkanavana, että tietotyön tekemisen välineenä.

Intranetin ja Teamsin lisäksi organisaatioissa on paljon muitakin työkaluja käytössä, ja näiden välistä roolitusta on selvityksen mukaan tarve terävöittää.

Muista työvälineistä maininnan ansaitsee perinteinen sähköposti, joka on hiukan yllättäen kokenut uuden tulemisen, ja vankistanut asemaansa Teamsin rinnalla. Organisaatioiden kenties epävirallisesti työkalupakista löytyy edelleen WhatsApp sekä nyt myös Signal käyttöön.

Selvityksessä kysyttiin myös ensimmäistä kertaa tekoälystä ja siihen liittyvistä suunnitelmista. Vastausten perusteella moni organisaatio toivoo tekoälystä ja erityisesti MS Copilotista apua työhön, mutta tekoälyä hyödynnetään toistaiseksi lähinnä tekstin tuottamiseen ja analysointiin.

Katso webinaaritallenne: Intranet ja digitaalinen työympäristö 2024 -selvitys

Selvityksen vastauksia on avattu syvemmin yhteenvetoartikkelissa, josta myös linkit vanhoihin selvityksiin ja aiheeseen liittyviin artikkeleihin.

PS. Sinua voisi kiinnostaa tulossa oleva ilmainen webinaarimme: Hyvä vaatimusmäärittely – työmenetelmät ja lopputulokset (26.2.2025 klo 10:00). Ilmoittaudu webinaariin

Lue palveluistamme Pyydä tarjous

Camilla Heikkilä

VTM, IT-tradenomi Camilla Heikkilä on digipalveluiden suunnittelun ja palvelukonseptien asiantuntija. Camilla konsultoi asiakkaita erityisesti julkisten ja sisäisten verkkopalveluiden ratkaisujen muotoilussa ja sisältökonseptoinnissa, sekä niiden hankintaan liittyvissä asioissa.

Camillalla on vahva viestinnällinen osaaminen ja hän auttaa kiteyttämään organisaation tarpeet ja sisällöt toimivaksi digipalvelukokonaisuudeksi, jossa myös loppukäyttäjän tarpeet on huomioitu. Teknisen osaamisen ansiosta, Camilla pystyy sujuvasti yhdistämään asiakkaan viestinnälliset tarpeet ja eri teknologioiden tarjoamat mahdollisuudet.

Palvelu- ja sisältökonseptien suunnittelun lisäksi, Camilla auttaa hankkeiden valmistelussa sekä optimaaliseen käyttäjäkokemukseen tähtäävien vaatimusten määrittelemisessä.

Camillalla on vuosien kokemus verkkopalveluiden suunnittelusta sekä sitä ennen yli kymmenen vuoden kokemus erilaisista verkkoviestintätehtävistä järjestösektorilla ja julkishallinnossa. Aikaisemman työuran aikana Camilla on vastannut useasta verkkopalveluprojektista ja toiminut myös tuoteomistajan roolissa.

Intranetit ja digitaaliset työympäristöt

Autamme intranettien ja muiden työympäristöratkaisujen suunnittelussa, määrittelyssä ja kilpailuttamisessa. Etsimme oikean palvelukonseptin ja siihen soveltuvimmat työkalut sisäiseen viestintään, tiedon etsimiseen, työtehtävien hallintaan, osaamisen jakamiseen, työn johtamiseen, vuorovaikutukseen ja yhteistyöhön.

Lue palveluistamme

Pyydä tarjous

North Patrol auttaa onnistumaan

Meitä on kymmenen konsulttia, kaikki kokeneita suunnittelijoita tai teknologia-asiantuntijoita. Joka vuosi viemme läpi yli 50 projektia, joissa autamme hankkeensa eri vaiheissa olevia asiakkaitamme luomaan uusia digipalveluja ja tietojärjestelmiä. Asiakkaamme ovat olleet erittäin tyytyväisiä työhömme (arvosana 9,5/10), ja monet heistä palaavat asiakkaiksi yhä uudestaan.

Olemme apunasi, kun kaipaat puolueetonta näkemystä teknologiavalintoihin, kirkastusta palvelukonseptin ideaan, tarkennusta vaatimusten määrittelyyn, konkreettista tukea tarjouskilpailuun tai ohjausta toteutusprojektin läpivientiin.

Ota selvää firmastamme

Miten erotumme kilpailijoistamme?

  • Digipalveluiden suunnitteluun erikoistuminen

    Olemme erikoistuneet digipalveluiden laadukkaaseen suunnittelutyöhön ja vaatimusmäärittelyyn. Missiomme on auttaa asiakkaita onnistumaan hankkeissaan luomalla mahdollisimman hyvät lähtökohdat toteutusvaiheelle – oli sitten kyse ketterästä toteutuksesta omalla tiimillä tai kumppanin kanssa tehtävästä hankkeesta tai julkisesti kilpailutettavasta urakasta.

  • Emme myy koodausta emmekä lisenssejä

    Moni teknologiakonsultti suosittelee asiakkailleen teknisiä ratkaisuja, joita sama talo myös toteuttaa. Meillä tätä vinoumaa ei ole. Tavoitteena on aina löytää asiakkaalle parhaiten soveltuva ohjelmistoratkaisu, oli se sitten räätälöity ratkaisu, saas-palvelu, avoimen lähdekoodin alusta tai näiden yhdistelmä.

  • Tehokkuus, tavoitteellisuus ja tuloksellisuus

    Toimeksiannoillemme sovitaan aina konkreettinen lopputuotos, jonka avulla asiakas pääsee hankkeessaan eteenpäin. Hioutuneiden menetelmiemme ja kokeneiden konsulttiemme ansiosta pystymme tuottamaan sen tehokkaasti, yllättävän vähäisillä työmäärillä, ja rahallesi syntyy vastinetta.

Siirry takaisin sivun alkuun