Intranetin konseptointi – 10 vinkkiä menestykseen

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 9 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreempana lukemisena sinua voisi kiinnostaa vaikkapa jokin näistä artikkeleista:

Kaikkia intranetejä ei tehdä SharePointilla ja ehkä SharePointin valta-asema onkin murentumassa. Tässä kymmenen vinkkiä intranetin suunnitteluun ja teknologiavalintaan Perttu Tolvasen eilisestä Intralife-seminaarin esityksestä, jossa käsiteltiin myös vaihtoehtoja SharePointille:

North Patrol on suunnitteluun erikoistunut konsulttitoimisto. Suunnittelemme, autamme teknologiavalinnoissa, kilpailutamme. Emme myy toteutusprojekteja, emmekä lisenssejä, olemme aidosti asiakkaan puolella.

28.5.2015

Hanna P. Korhonen

1. Todella toimivat intranetit ovat usein aika omituisia, koska ne ratkaisevat hyvin organisaatiokohtaisia ongelmia. Loistava intranet ei synny kopioimalla muita.

2. Kun monet muut järjestelmät paketoituvat, niin intranet voi olla se järjestelmä joka venyy moneen tarpeeseen – ja ratkaisee ne erikoiset, pienet ongelmat.

3. Ensin kannattaa miettiä oman intran kokonaiskonsepti ja painopisteet. Sitten vasta teknologiavalinta tämän työn pohjalta.

4. Jos olet tekemässä melko yksinkertaista sosiaalista ja/tai viestinnällistä intranettia, niin hyviä vaihtoehtoja on melko paljon.

5. Iso kysymys sosiaalisen intran kohdalla on se, että konseptoiko sosiaalisen kanavan erilliseksi vai integroiduksi? Myös järjestelmävalinta voi vaikuttaa tähän, ja organisaation koko. Yleensä mitä pienempi organisaatio, niin sitä tyypillisemmin sosiaalinen kanava on erillinen (Yammer, Slack, HipChat ym.).

6. Jos omiin vaatimuksiin kuuluu monikielisyys ja organisaatio toimii useassa maassa, niin yleensä kunnollinen web-sisällönhallintajärjestelmä on järkevämpi vaihtoehto kuin esim. SharePoint/Office 365. Näin erityisesti jos haaveilee jonkinlaisesta hybridikonseptista kielien ja maiden suhteen.

7. Mitä enemmän niitä fiksuja piensovelluksia omaan intranettiin aikoo sisällyttää, niin sitä järkevämpää on käyttää tarkoitukseen jotain aitoa portaalijärjestelmää.

8. Jos ehdottomasti haluaa sisällyttää dokumenttienhallinnan ja työtilat omaan intranet-kokonaisuuteen, niin Microsoft on ylivertainen kandidaatti. Tämä on yleensä järkevintä silloin kun koko organisaatio on tietotyöläisiä.

9. Office 365:een siirtyminen vaatii lähes poikkeuksetta kunnollista uudelleensuunnittelua intranet-konseptille. Migraatioista ei voi puhua; valtava on-premise-Sharepointilla tehty bisnesportaali ei taivu Office 365:n piensovellus-filosofiaan. Ehkä jossain kohtaa koko intranet pilkkoutuu piensovelluksiin Office 365 -maailmassa.

10. Minkä tahansa suunnan valitsee, niin tarkempi intranetin suunnittelu (käyttöliittymät, informaatiorakenteet, erityistoiminnot, jne.) kannattaa tehdä vasta valitun toteutuskumppanin kanssa siinä vaiheessa kun teknologia on jo valittuna.

PS. Sinua voisi kiinnostaa tulossa oleva ilmainen webinaarimme: B2B-verkkokauppojen eri mallit ja menestystekijät (13.3.2024 klo 10:00). Ilmoittaudu webinaariin

Lue palveluistamme Pyydä tarjous

Digitaaliset työympäristöt

Autamme intranettien ja muiden työympäristöratkaisujen suunnittelussa, määrittelyssä ja kilpailuttamisessa. Etsimme oikean palvelukonseptin ja siihen soveltuvimmat työkalut sisäiseen viestintään, tiedon etsimiseen, työtehtävien hallintaan, osaamisen jakamiseen, työn johtamiseen, vuorovaikutukseen ja yhteistyöhön.

Lue palveluistamme

Pyydä tarjous

North Patrol lyhyesti

Meitä on kymmenen konsulttia, kaikki kokeneita suunnittelijoita tai teknologia-asiantuntijoita. Vuosittain meillä suunnitellaan ja valmistellaan yli 50 erilaista digipalvelu-uudistusta ja tietojärjestelmähanketta. Asiakkaamme ovat olleet erittäin tyytyväisiä työhömme (arvosana 9,5/10), ja monet heistä palaavat asiakkaiksi yhä uudestaan.

Lue lisää meistä

Miten erotumme kilpailijoistamme?

  • Digipalveluiden suunnitteluun erikoistuminen

    Olemme erikoistuneet digipalveluiden laadukkaaseen suunnittelutyöhön ja vaatimusmäärittelyyn. Missiomme on auttaa asiakkaita onnistumaan hankkeissaan luomalla mahdollisimman hyvät lähtökohdat toteutusvaiheelle – oli sitten kyse ketterästä toteutuksesta omalla tiimillä tai kumppanin kanssa tehtävästä hankkeesta tai julkisesti kilpailutettavasta urakasta.

  • Emme myy koodausta emmekä lisenssejä

    Moni teknologiakonsultti suosittelee asiakkailleen teknisiä ratkaisuja, joita sama talo myös toteuttaa. Meillä tätä vinoumaa ei ole, koska meiltä ei voi ostaa koodausta tai lisenssejä eikä meillä ole riippuvuuksia teknologiatoimittajiin. Näkökulmamme ohjelmistomarkkinaan on laaja-alainen. Tavoitteena on aina löytää asiakkaalle parhaiten soveltuva ohjelmistoratkaisu, oli se sitten räätälöity ratkaisu, saas-palvelu, avoimen lähdekoodin alusta tai näiden yhdistelmä.

  • Realistisuus ja kaukonäköisyys

    Suunnittelemme digipalveluiden palvelukonsepteja, toteutustapoja ja arkkitehtuureja, jotka kestävät aikaa ja jatkokehittämistä. Me painotamme ratkaisujen toteutuskelpoisuutta, hyvien kumppaniehdokkaiden löytymistä ja kustannusten ennustettavuutta.

Siirry takaisin sivun alkuun