Kaikki hyöty irti lanseerausvideoista

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 11 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreempana lukemisena sinua voisi kiinnostaa vaikkapa jokin näistä artikkeleista:

Intranetin lanseerauksen yhteydessä käytetään yhä useammin videoita. Mutta millainen lanseerausvideon tulisi olla? Hollantilainen intranet-asiantuntija Ellen van Aken keräsi kymmeniä esimerkkejä introjen lanseeraus- ja teaservideoista ympäri maailman. Kannattaa vilkaista! Poimin niistä tähän muutamia, jotka vastaavat käyttäjien tyypillisimpiin kysymyksiin uudesta välineestä.

North Patrol on suunnitteluun erikoistunut konsulttitoimisto. Suunnittelemme, autamme teknologiavalinnoissa, kilpailutamme. Emme myy toteutusprojekteja, emmekä lisenssejä, olemme aidosti asiakkaan puolella.

6.11.2013

Hanna P. Korhonen

1. Mitä uutta intra tuo? Mikä muuttuu?

Esimerkiksi Groningenin yliopiston video on selkeä ja näpsäkkä tehopakkaus yliopiston verkkoviestintäkanavien roolituksen muutoksesta.

2. Mitä hyödyn intrasta? Mitä ongelmiani se ratkaisee?

Suhteessa nykytilanteeseen, kannattaa pohtia, onko tilanteeseen sopivampaa tuottaa korkealentoinen visiolento intran mahdollisuuksiin vai hyvin konkreettinen esittely intranetin pääosista.

Royal Caninin videossa (alla) on yksi selkeä sanoma: intranet yhdistää henkilöstön ympäri maailman. Mutta, mitä hyötyjä intra konkreettisesti tuo, jää epäselväksi. Tämä voisikin olla aloituspätkä muutaman videon sarjalle, joissa siirrytään jakso kerrallaan lähemmäs konkretiaa.

Autotrader Groupin video (alla) on kovin tyypillinen tiimityökalun esittelyvideo, joka sekoittaa visiota ja konkretiaa. Tahti on kohtuu reipas, ominaisuuksia ilmaantuu koko ajan lisää ja katsojalle jää ehkä hieman hämmentynyt ja tietotulvautettu olo.

Videon kannattaakin kertoa selkeästi, mitä intranet käyttäjälle tarkoittaa ja mitä hän siitä hyötyy. Haarlemin kaupungin video (alla, hollanniksi) esittelee yhden konkreettisen esimerkin intran hyödyistä.

3. Mitä intrassa on? Mistä se koostuu?

Jos resursseja on vain yhteen videoon, väitän, että suurin hyöty suhteessa resursseihin saavutetaan konkreettisella videolla, joka kertoo, mitä intrassa on, mitä siellä voi tehdä ja mistä se koostuu. Tällaisella videolla on pitkä elinkaari. Konkreettisempi esittelyvideo on tärkeä varsinkin organisaatioille, joilla ei ole aiemmin ollut intranetia tai joilla uusi intranet tuo suuria muutoksia työn teon käytäntöihin. Videolla luodaan käyttäjille turvallisuudentunnetta tuomalla avoimesti esille intran kokonaisuus ja käyttötarkoitus.

Van Akenin kokoelmasta löytyy tästä äärimmäisen väsyttäväkin esimerkki, mutta ei perusesittelyn tarvitse olla tylsä, kuten Ladbrokesin video todistaa (vaikka video onkin hieman venytetty). Ihanteellisimmallaan video näyttää organisaatioltaan (aivan kuten intranetikin). Tällaisen videon voisi myös jakaa useammaksi jaksoksi, jolloin vältetään infoähkyä ja saataisiin toiston mahdollisuus tärkeimmälle viestille.

Yhteenveto: Mielestäni videon multimediaalisuudesta kannattaa ottaa kaikki irti. Suosittelen tekemään jotain konkreettisempaa kuin lyhyen ja räjähtävän ”uusi intra tuli, käy katsomassa” -teaserin. Videolla kannattaa kommunikoida intranetin hyödyt ja muutokset nykytilanteeseen ja/tai opettaa konkreettisesti uuden intranetin käyttöä. Ennen videotuotantoa tulee miettiä, missä kanavissa ja yhteyksissä videota hyödynnetään, ja tehdä video näitä käyttötarkoituksia varten (ei vain videon tekemisen vuoksi). Jos budjettia riittää, voidaan tehdä useampikin video käytettäväksi lanseerausviestinnän eri vaiheissa. Tällöin julkaisun lähestyessä videonkin sisällössä siirrytään visiotasolta koko ajan enemmän kohti konkretiaa.

PS. Sinua voisi kiinnostaa tulossa oleva ilmainen webinaarimme: Parhaat muotoiluratkaisut tuote- ja palvelusivuille (15.5.2024 klo 10:00). Ilmoittaudu webinaariin

Lue palveluistamme Pyydä tarjous

Digitaaliset työympäristöt

Autamme intranettien ja muiden työympäristöratkaisujen suunnittelussa, määrittelyssä ja kilpailuttamisessa. Etsimme oikean palvelukonseptin ja siihen soveltuvimmat työkalut sisäiseen viestintään, tiedon etsimiseen, työtehtävien hallintaan, osaamisen jakamiseen, työn johtamiseen, vuorovaikutukseen ja yhteistyöhön.

Lue palveluistamme

Pyydä tarjous

North Patrol auttaa onnistumaan

Meitä on kymmenen konsulttia, kaikki kokeneita suunnittelijoita tai teknologia-asiantuntijoita. Joka vuosi viemme läpi yli 50 projektia, joissa autamme hankkeensa eri vaiheissa olevia asiakkaitamme luomaan uusia digipalveluja ja tietojärjestelmiä. Asiakkaamme ovat olleet erittäin tyytyväisiä työhömme (arvosana 9,5/10), ja monet heistä palaavat asiakkaiksi yhä uudestaan.

Olemme apunasi, kun kaipaat puolueetonta näkemystä teknologiavalintoihin, kirkastusta palvelukonseptin ideaan, tarkennusta vaatimusten määrittelyyn, konkreettista tukea tarjouskilpailuun tai ohjausta toteutusprojektin läpivientiin.

Ota selvää firmastamme

Miten erotumme kilpailijoistamme?

  • Digipalveluiden suunnitteluun erikoistuminen

    Olemme erikoistuneet digipalveluiden laadukkaaseen suunnittelutyöhön ja vaatimusmäärittelyyn. Missiomme on auttaa asiakkaita onnistumaan hankkeissaan luomalla mahdollisimman hyvät lähtökohdat toteutusvaiheelle – oli sitten kyse ketterästä toteutuksesta omalla tiimillä tai kumppanin kanssa tehtävästä hankkeesta tai julkisesti kilpailutettavasta urakasta.

  • Emme myy koodausta emmekä lisenssejä

    Moni teknologiakonsultti suosittelee asiakkailleen teknisiä ratkaisuja, joita sama talo myös toteuttaa. Meillä tätä vinoumaa ei ole, koska meiltä ei voi ostaa koodausta tai lisenssejä eikä meillä ole riippuvuuksia teknologiatoimittajiin. Näkökulmamme ohjelmistomarkkinaan on laaja-alainen. Tavoitteena on aina löytää asiakkaalle parhaiten soveltuva ohjelmistoratkaisu, oli se sitten räätälöity ratkaisu, saas-palvelu, avoimen lähdekoodin alusta tai näiden yhdistelmä.

  • Tehokkuus, tavoitteellisuus ja tuloksellisuus

    Toimeksiannoillemme sovitaan aina konkreettinen lopputuotos, jonka avulla asiakas pääsee hankkeessaan eteenpäin. Hioutuneiden menetelmiemme ja kokeneiden konsulttiemme ansiosta pystymme tuottamaan sen tehokkaasti, yllättävän vähäisillä työmäärillä, ja rahallesi syntyy vastinetta.

Siirry takaisin sivun alkuun