Paljonko maksavat mobiilidevaajat?

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 6 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreempana lukemisena sinua voisi kiinnostaa vaikkapa jokin näistä artikkeleista:

Android- ja iOS -appsien tekemisessä on nähty ihan merkittävää buumia viime vuosina Suomessa, ja tämä on näkynyt myös koodauksen hinnoissa ja yleensäkin saatavuudessa. Tällä hetkellä kuitenkin yleistyy myös webbipohjaisten sovellusten tekeminen, koska esimerkiksi Googlen ajama Progressive Web Apps -malli mahdollistaa web-sovelluksille enemmän toimintoja ja valtaa, jolloin ero aitojen appsien ja web-appsien välillä kapenee. Tosin tästäkin huolimatta appseja tarvitaan jatkossakin, mutta tämä ehkä hillinnee pahinta markkinan ylikuumentumista – ehkä.

North Patrol on suunnitteluun erikoistunut konsulttitoimisto. Suunnittelemme, autamme teknologiavalinnoissa, kilpailutamme. Emme myy toteutusprojekteja, emmekä lisenssejä, olemme aidosti asiakkaan puolella.

Tämän murroskauden johdosta oli kiinnostavaa huomata, että Aalto-yliopisto hakee kilpailutuksella mobiilisovelluskehityskumppania ja on asettanut kilpailutuksessa tuntihinnat jo etukäteen. Tällaista kilpailutusmalliahan käytetään yleensä silloin kun haetaan nimenomaan todella laadukasta tiimiä, ja Aallonkin kilpailutuksessa esimerkiksi asiakastyytyväisyyden painoarvo on 40%, joten selvästi tässä haetaan laatua, ei hintaa.

Yleensä asetetut tuntihinnat ovat hieman yläkanttiin tällaisissa kisoissa, koska halutaan varmistaa että kisaan osallistuminen ei jää kiinni asetetusta hintatasosta.

Aallon asettamat hinnat ovat seuraavat:

”Ohjelmointityön kaikkien roolien, lukuun ottamatta alla mainittuja erityisasiantuntijoita, tuntihinta on:

 • 110 € mikäli Tilaaja työllistää asiantuntijan kokoaikaisesti ja vähintään yhden kuukauden ajaksi yhtäjaksoisesti
 • 120 € mikäli Tilaaja työllistää asiantuntijan osa-aikaisesti tai ajallisesti lyhy- emmiksi jaksoiksi.

Erityisasiantuntija / Tekninen arkkitehti

 • 120 € mikäli Tilaaja työllistää asiantuntijan kokoaikaisesti ja vähintään yhden kuukauden ajaksi yhtäjaksoisesti
 • 130 € mikäli Tilaaja työllistää asiantuntijan osa-aikaisesti tai ajallisesti lyhy-
  emmiksi jaksoiksi.

Erityisasiantuntija / Scrum Master

 • 120 € mikäli Tilaaja työllistää asiantuntijan kokoaikaisesti ja vähintään yh-den kuukauden ajaksi yhtäjaksoisesti
 • 130 € mikäli Tilaaja työllistää asiantuntijan osa-aikaisesti tai ajallisesti lyhy- emmiksi jaksoiksi.

Hinnat sisältävät kaikki Tilaajalle aiheutuvat kulut. Matkakustannuksia, laskutuskuluja tai muita kuluja ja maksuja ei korvata. Tilaajan pyynnöstä tapahtuvien, pääkaupunkiseudun ulkopuolelle suuntautuvien matkojen kohtuulliset matka- ja majoitus- kustannukset korvataan Toimittajalle Aalto-yliopiston matkustusohjeistuksen mukaisesti.”

Luonnollisesti kyse on arvonlisäverottomista hinnoista, ja päiväkohtaisiksi hinnoiksi käännettynä näissä puhutaan siis ohjelmoinnissa 825 euron ja arkkitehtityön osalta 900 euron päivähinnoista.

Verrattuna North Patrolin kilpailuttamiin mobiilisovelluskehitys-caseihin, niin asetettua hintatasoa voi pitää varsin hyvänä tasona. North Patrolin kokemusten mukaan jos hinnalla on vähänkään painoarvoa kilpailutuksen pisteytykseen, niin käytännössä kukaan ei tarjoa tässä tarjottua hintatasoa vaan korkeimmatkin tuntihinnat jäävät 90-100 euron välille.

Parhaiden tarjouksien hintataso on tyypillisesti välillä 80 euroa – 90 euroa, ja keskiarvotaso liikkuu noin 80 euron alueella, koska selkeästi halvemmallakin tarjoavia löytyy. Vertailukohtana olleet caset ovat toki olleet varsin kohtuullisen kokoisia hankkeita, joten tuntihinnat ovat olleet varmasti tingittyjä, eivätkä heijastele aivan toimistojen ilmoittamia listahintoja.

North Patrol ei ole kuitenkaan kilpailuttanut kovin montaa mobiilisovelluscasea, joten tilastollisesti tässä ei puhuta vielä vahvasta otannasta, mutta jonkinlainen referenssipiste nyt kuitenkin. Aallon kilpailutuksen malli on myös hyvin erilainen kuin North Patrolin tyypillisesti käyttämät mallit, ja Aalto selvästi hakee tässä kilpailutuksellaan laadukasta tiimiä, joten selkeän pykälän keskiarvotasoja korkeampi hintataso on varmasti perusteltu, ja on oletettavaa että Aallon kilpailutus houkutteleekin tämän maan kovimmat mobiilitalot mukaan kisaan.

PS. Sinua voisi kiinnostaa tulossa oleva ilmainen webinaarimme: Parhaat muotoiluratkaisut tuote- ja palvelusivuille (15.5.2024 klo 10:00). Ilmoittaudu webinaariin

Lue palveluistamme Pyydä tarjous

Perttu Tolvanen

KTM Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu konsultoi asiakkaita hankkeiden valmistelussa ja vaatimusten määrittelyssä sekä tukee asiakkaita teknologia- ja toteuttajakumppaneiden valinnassa.

Pertulla on yli viidentoista vuoden kokemus erilaisista web-, extranet- ja intranet-projekteista mm. projektipäällikön, suunnittelijan ja konsultin rooleissa. Aiemmassa työhistoriassaan Perttu on toiminut tilaajana ja projektipäällikkönä suuressa mediayhtiössä, sisällönhallintajärjestelmien konsulttina isossa IT-alan yrityksessä sekä itsenäisenä, riippumattomana konsulttina omassa yrityksessään. Hän on myös tunnettu kouluttaja ja bloggaaja. Perttu on myös päätoimittaja web-aiheisessa Vierityspalkki.fi -blogissa.

Asiointipalvelut ja ekstranetit

Autamme digitaalisten asiointikanavien suunnittelussa, määrittelyssä ja kilpailutuksessa. Etsimme asiakasystävälliset itsepalveluratkaisut, virtaviivaiset asiointiprosessit ja kustannustehokkaat teknologiat asiointiin, jäsenpalveluihin ja ekstranettiin.

Lue palveluistamme

Pyydä tarjous

North Patrol auttaa onnistumaan

Meitä on kymmenen konsulttia, kaikki kokeneita suunnittelijoita tai teknologia-asiantuntijoita. Joka vuosi viemme läpi yli 50 projektia, joissa autamme hankkeensa eri vaiheissa olevia asiakkaitamme luomaan uusia digipalveluja ja tietojärjestelmiä. Asiakkaamme ovat olleet erittäin tyytyväisiä työhömme (arvosana 9,5/10), ja monet heistä palaavat asiakkaiksi yhä uudestaan.

Olemme apunasi, kun kaipaat puolueetonta näkemystä teknologiavalintoihin, kirkastusta palvelukonseptin ideaan, tarkennusta vaatimusten määrittelyyn, konkreettista tukea tarjouskilpailuun tai ohjausta toteutusprojektin läpivientiin.

Ota selvää firmastamme

Miten erotumme kilpailijoistamme?

 • Digipalveluiden suunnitteluun erikoistuminen

  Olemme erikoistuneet digipalveluiden laadukkaaseen suunnittelutyöhön ja vaatimusmäärittelyyn. Missiomme on auttaa asiakkaita onnistumaan hankkeissaan luomalla mahdollisimman hyvät lähtökohdat toteutusvaiheelle – oli sitten kyse ketterästä toteutuksesta omalla tiimillä tai kumppanin kanssa tehtävästä hankkeesta tai julkisesti kilpailutettavasta urakasta.

 • Emme myy koodausta emmekä lisenssejä

  Moni teknologiakonsultti suosittelee asiakkailleen teknisiä ratkaisuja, joita sama talo myös toteuttaa. Meillä tätä vinoumaa ei ole, koska meiltä ei voi ostaa koodausta tai lisenssejä eikä meillä ole riippuvuuksia teknologiatoimittajiin. Näkökulmamme ohjelmistomarkkinaan on laaja-alainen. Tavoitteena on aina löytää asiakkaalle parhaiten soveltuva ohjelmistoratkaisu, oli se sitten räätälöity ratkaisu, saas-palvelu, avoimen lähdekoodin alusta tai näiden yhdistelmä.

 • Tehokkuus, tavoitteellisuus ja tuloksellisuus

  Toimeksiannoillemme sovitaan aina konkreettinen lopputuotos, jonka avulla asiakas pääsee hankkeessaan eteenpäin. Hioutuneiden menetelmiemme ja kokeneiden konsulttiemme ansiosta pystymme tuottamaan sen tehokkaasti, yllättävän vähäisillä työmäärillä, ja rahallesi syntyy vastinetta.

Siirry takaisin sivun alkuun