Tietotyö ja intranetit ovat muodikas bloggausaihe vuonna 2012

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 12 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreempana lukemisena sinua voisi kiinnostaa vaikkapa jokin näistä artikkeleista:

Viimeisen vuoden aikana moni alan firma ja asiantuntija on aktivoitunut blogirintamalla. Osa on aloittanut blogin oman sivustonsa oheen, toiset ovat ryhtyneet johonkin yhteisblogiprojektiin.

North Patrol on suunnitteluun erikoistunut konsulttitoimisto. Suunnittelemme, autamme teknologiavalinnoissa, kilpailutamme. Emme myy toteutusprojekteja, emmekä lisenssejä, olemme aidosti asiakkaan puolella.

Joka tapauksessa tietotyöstä ja intraneteista on kirjoitettu varsin aktiivisesti viime aikoina. Tässä artikkelissa on poimintoja ja linkkejä aktiivisimpiin kirjoittelijoihin ja organisaatioihin.

Esimerkiksi IT-alan aktiivisin mediajulkaisu Tietoviikko on huomannut tietotyön trendikkyyden, mutta verkkosivustolla tämä ei näy käytännössä. Tietoviikon sivustohan on pääasiallisesti markkinapaikka IT-alan firmoille, ja sitä kautta myös varsin sekalainen sillisalaatti. Intranet-projektipäällikön kannalta kiinnostavin osio lienee Microsoftin sponsoroima MS Areena, jossa julkaistaan Microsoftin tuotteita hehkuttavia kirjoituksia eri asiantuntijoilta. Etenkin pilvipalveluiden kehityksestä voi Tietoviikon kautta saada paljon hajatietoa, mutta käytännössä Tietoviikko ei hanketta suunnittelevalle intranet-projektipäällikölle ole pakollista luettavaa.

Tietotyö-teeman ympärillä julkaistaan myös monenlaisia teemablogeja. Esimerkiksi IBM:n ja World Design Capital Helsinki 2012 -vuoden yhteishanke tuottaa aktiivisesti uusia blogiartikkeleita ”älykkäästä työstä”. Juttujen aihepiirit vain vaihtelevat laajasti fiksusta työelämästä aina jonnekin sosiaalisen median ilmiöihin. Täten käytännön projektityöhön nämäkään erilaiset teemablogit eivät yleensä tarjoa kuin satunnaisia apuja.

Sitä vastoin monen alan firman omat blogit ja artikkelit ovat paljon hyödyllisempää luettavaa. Tosin myös alan firmojen blogeissa toiminta on usein keskittynyt enemmän määrään kuin laatuun. Lyhyitä ja sekavia yksittäisen tuotteen myyntipuheita löytyy melkein jokaisen alan firman blogista kymmenittäin – ellei enemmän. Tässä kuitenkin muutamia helmiä, joita on sattunut viime aikoina silmään:

Muitakin intranetteihin keskittyviä blogeja toki löytyy, mutta varsin usein blogit ovat aihepiireiltään kovin laajoja ja sekavia. Monia vaivaa myös kovin suoraviivainen kaupallisuus, ja jopa fiilis siitä että jutut on käännetty suoraan englanninkielisistä materiaaleista. Esimerkiksi Appelsiinin Areena-blogi sisältää paljon hyviä elementtejä, mutta on blogina lopulta varsin sekalainen esitys monista eri aiheista.

Yllättävän hyvää sisältöä tarjoilee Haaga-Helian ammattikorkeakoulun yritysviestinnän opiskelijoiden toimittama blogi, jossa on useita artikkeleita intranetin roolista nykypäivän organisaatioissa. Tällaiset kurssiprojektit vain valitettavasti alkavat ja päättyvät varsin nopeasti yleensä.

Ja mikäli kotimaiset blogit eivät tyydytä tiedonnälkää, niin ulkomailta löytyy tietysti paljon valinnanvaraa. Yksi on tosin ylitse muiden ulkomaisista blogeista. Step Two Designs -konsulttifirma on jo vuosia edustanut intranet-asiantuntemuksen terävintä kärkeä maailmassa, ja heidän bloginsa on samaa sarjaa.

PS. Sinua voisi kiinnostaa tulossa oleva ilmainen webinaarimme: B2B-verkkokauppojen eri mallit ja menestystekijät (13.3.2024 klo 10:00). Ilmoittaudu webinaariin

Lue palveluistamme Pyydä tarjous

Perttu Tolvanen

KTM Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu konsultoi asiakkaita hankkeiden valmistelussa ja vaatimusten määrittelyssä sekä tukee asiakkaita teknologia- ja toteuttajakumppaneiden valinnassa.

Pertulla on yli viidentoista vuoden kokemus erilaisista web-, extranet- ja intranet-projekteista mm. projektipäällikön, suunnittelijan ja konsultin rooleissa. Aiemmassa työhistoriassaan Perttu on toiminut tilaajana ja projektipäällikkönä suuressa mediayhtiössä, sisällönhallintajärjestelmien konsulttina isossa IT-alan yrityksessä sekä itsenäisenä, riippumattomana konsulttina omassa yrityksessään. Hän on myös tunnettu kouluttaja ja bloggaaja. Perttu on myös päätoimittaja web-aiheisessa Vierityspalkki.fi -blogissa.

Digitaaliset työympäristöt

Autamme intranettien ja muiden työympäristöratkaisujen suunnittelussa, määrittelyssä ja kilpailuttamisessa. Etsimme oikean palvelukonseptin ja siihen soveltuvimmat työkalut sisäiseen viestintään, tiedon etsimiseen, työtehtävien hallintaan, osaamisen jakamiseen, työn johtamiseen, vuorovaikutukseen ja yhteistyöhön.

Lue palveluistamme

Pyydä tarjous

North Patrol lyhyesti

Meitä on kymmenen konsulttia, kaikki kokeneita suunnittelijoita tai teknologia-asiantuntijoita. Vuosittain meillä suunnitellaan ja valmistellaan yli 50 erilaista digipalvelu-uudistusta ja tietojärjestelmähanketta. Asiakkaamme ovat olleet erittäin tyytyväisiä työhömme (arvosana 9,5/10), ja monet heistä palaavat asiakkaiksi yhä uudestaan.

Lue lisää meistä

Miten erotumme kilpailijoistamme?

  • Digipalveluiden suunnitteluun erikoistuminen

    Olemme erikoistuneet digipalveluiden laadukkaaseen suunnittelutyöhön ja vaatimusmäärittelyyn. Missiomme on auttaa asiakkaita onnistumaan hankkeissaan luomalla mahdollisimman hyvät lähtökohdat toteutusvaiheelle – oli sitten kyse ketterästä toteutuksesta omalla tiimillä tai kumppanin kanssa tehtävästä hankkeesta tai julkisesti kilpailutettavasta urakasta.

  • Emme myy koodausta emmekä lisenssejä

    Moni teknologiakonsultti suosittelee asiakkailleen teknisiä ratkaisuja, joita sama talo myös toteuttaa. Meillä tätä vinoumaa ei ole, koska meiltä ei voi ostaa koodausta tai lisenssejä eikä meillä ole riippuvuuksia teknologiatoimittajiin. Näkökulmamme ohjelmistomarkkinaan on laaja-alainen. Tavoitteena on aina löytää asiakkaalle parhaiten soveltuva ohjelmistoratkaisu, oli se sitten räätälöity ratkaisu, saas-palvelu, avoimen lähdekoodin alusta tai näiden yhdistelmä.

  • Realistisuus ja kaukonäköisyys

    Suunnittelemme digipalveluiden palvelukonsepteja, toteutustapoja ja arkkitehtuureja, jotka kestävät aikaa ja jatkokehittämistä. Me painotamme ratkaisujen toteutuskelpoisuutta, hyvien kumppaniehdokkaiden löytymistä ja kustannusten ennustettavuutta.

Siirry takaisin sivun alkuun