Saavutettavuusseloste

North Patrolin verkkosivuston saavutettavuus

Tämä saavutettavuusseloste koskee verkkopalvelua NorthPatrol.fi  ja on laadittu 20.9.2019. Tämän digipalvelun saavutettavuuden on arvioinut Virpi Blom, North Patrol Oy.

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Täyttää kriittiset A & AA-vaatimukset

Digipalvelun ei-saavutettava sisältö

Myyntitekstit, linkkiväri ja hakulaatikko erottuvat huonosti taustasta

Verkkopalvelumme on tekniseltä toteutukseltaan erittäin hyvin saavutettavissa, skaalattavissa ja käytettävissä näppäimistöllä. Sivustomme vastaa kaikkiin muihin Euroopan Unionin saavutettavuusdirektiivin kriteereihin, mutta joidenkin toissijaisten käyttöliittymäelementtien värikontrastit eivät täytä kriteeristön vaatimuksia.

Käytämme sivuillamme markkinointimielessä näyttäviä kuvaelementtejä, ja kuvien päällä esitetään myyntitekstejä. Vaikka tekstielementeille on laitettu taustaväri, tuo taustaväri on läpinäkyvä: tekstit eivät välttämättä erotu taustasta kovin hyvin.

Sivuillamme on muutama tekstilinkki, joissa käytetään tunnusväriämme auringon keltaista. Valkoisella pohjalla sen kontrasti ei täytä WCAG-kriteereitä.

Pikahaku ja haun syöttökenttä ovat myös kontrastiltaan taustaan nähden heikosti nähtävissä.

Saavutettavuusvaatimukset jotka eivät täyty

  • 1.4.3 Kontrasti (minimi)
  • 1.4.6 Kontrasti (lisätty)
  • 1.4.11 Ei- tekstimuotoisen sisällön kontrasti

Saavuttamaton sisältö ja sen puutteet

Visuaaliset ratkaisumme on tehty harkiten eikä aikomuksenamme ole muuttaa niitä, kontrastiongelmasta huolimatta.

Tekstit läpinäkyvällä kuvataustalla

Läpinäkyvällä taustavärillä esitetyt heikosti luettavat tekstit ovat toissijaisia myyntiviestejä, joten huonosti näkevä käyttäjä ei menetä mitään olennaista informaatiota, vaikka hän ei pystyisi lukemaan noita myyntilauseita.

Kontrastiongelma on myös käyttäjän korjattavissa: mikäli huonosti näkevä käyttäjä haluaa lukea nuo myyntiviestit, oman selaimen tyylimäärityksillä niiden tekstin ja taustan väri on vaihdettavissa.

Kullankeltaiset linkkitekstit

Kullankeltaisia tekstilinkkejä sivuillamme käytetään hyvin harvoissa paikoissa: käyttäjä pystyy hyvin selailemaan sivustoa, vaikka noiden tekstien luettavuus olisi heikkoa.

Hakulaatikon kontrasti

Hakutoiminto on sivustollamme täysin toissijainen, sillä sivustomme sisältämiltä seitsemältä sivulta on helppoa löytää etsimänsä tieto.

Haku on tarjolla niitä äärimmäisen harvinaisia käyttötapauksia varten, joissa joku haluaa tarkistaa, löytyykö sivuiltamme vaikkapa tietty termi tai yrityksen nimi.

Vaikka pikahakukenttä ei huononäköisen silmään erottuisi, tämä ei mitenkään haittaa sivustomme käyttämistä.

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme?

Jos pidät jotakin sivustollamme saavutettavuuden kannalta ongelmallisena, kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi.

Ilmoita puutteesta yhteydenottolomakkeellamme

Kerro saavutettavuusongelmasta sähköpostilla

Voit myös soittaa konsultillemme Virpi Blomille numeroon 0400-240376.

Saavutettavuustavoitteemme

Yksityisenä yrityksenä North Patrolia ei velvoita saavutettavuusdirektiivi. Laadukkaiden verkkopalvelujen suunnittelun konsultteina olemme kuitenkin sitoutuneet digipalveluiden saavutettavuuden parantamiseen.

Tavoitteemme on synnyttää Suomeen verkkosivustoja, jotka ovat helppokäyttöisiä kaikille, eri päätelaitteisiin mukautuvia ja avustavien teknologioiden tulkittavissa. Tärkein lähtökohtamme on se, että verkkopalvelujen tarjoamat keskeiset tiedot ja palvelut ovat tarkoituksenmukaisesti kaikkien saavutettavissa.

Tämä verkkosivusto on julkaistu 13.06.2019