Intra2-verkosto on mahdollisuus benchmarkkaamiseen

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 6 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreempana lukemisena sinua voisi kiinnostaa vaikkapa jokin näistä artikkeleista:

Meiltä kysellään paljon muiden intranet-ratkaisuista (ja konsulttina niitä pääseekin paljon näkemään), koska harvoin monellakaan intranet-vastaavalla on mahdollisuus päästä kurkkimaan muiden organisaatioiden introja muualla kuin seminaareissa. Nyt tähän tarpeeseen olisi tarjolla pohjoismainen ratkaisu: intranet-kuvakaappauksia jakava verkkoyhteisö Intra2.

North Patrol on suunnitteluun erikoistunut konsulttitoimisto. Suunnittelemme, autamme teknologiavalinnoissa, kilpailutamme. Emme myy toteutusprojekteja, emmekä lisenssejä, olemme aidosti asiakkaan puolella.

30.1.2017

Hanna P. Korhonen

Intra2 on Tanskasta lähtöisin oleva palvelu ja verkosto, jonka kautta pääsee käsiksi muiden organisaatioiden intranet-ratkaisuihin kuvakaappausten muodossa. Verkostoa pyörittää Mads Richard, jota kävin jututtamassa Tukholman Intranätverkissä taannoin. Mukana verkostossa on jo satoja intranetejä ja Madsilla on toki tavoitteena laajentaa toimintaa.

Samassa yhteydessä tutustuin Intranet Expoon, joka intranet-kuvakaappausten näyttely, joita Mads järjestää alan seminaarien yhteydessä Euroopassa.

160526_intranatverk_goteborg_1

Intra2-palvelu benchmarkkaamiseen

– Intra2-verkostossa mukana olevat voivat selailla toisten organisaatioiden intranetien etusivuja ja muita näkymiä kuvakaappauksina. Mukana on esimerkiksi kuvakaappauksia Staff Handbookeista, Mads Richard kuvaa palvelun hyötyjä.

– Mukana on jokaisesta intrasta perustiedot, esimerkiksi organisaation toimiala ja intran teknisen alustan tiedot. Näitä voi käyttää hakuehtoina. Palvelussa pääseekin näppärästi selailemaan esim. muiden finanssialan toimijoiden intra-ratkaisuja tai tietyllä alustalla toteutettuja ratkaisuja.

Verkostoon osallistumisessa on yksi kriteeri: jotta voit nähdä muiden kuvakaappaukset, tulee sinun jakaa oman organisaatiosi vastaavat (ja maksaa liittymismaksu).

Tällä hetkellä palvelussa on lähes 6000 kuvakaappausta n. 450 eri organisaatiolta, lähinnä Ruotsista ja Tanskasta, mutta verkosto kasvaa myös kansainvälisten jäsenten kautta, esim. Iso-Britanniassa.

Intranet Expo – kuvakaappausten näyttely

Intranet Expo on Intra2-verkostoon linkittynyt näyttely, joita järjestetään intranet-seminaarien yhteydessä. Expoon ilmoittaudutaan erikseen.

Mads Richard toteuttaa mukaan ilmoittautuneille pienen analyysin intranetin etusivun roolittumisesta: painottuuko siinä esim. uutisointi vai työskentely.

160930_intranetnow_london_1

Intranet Expo -näyttelyitä on keväällä tulossa mm. seuraavasti:

Muut Expojen päivämäärät ja lisätiedot Intranet Exposta Intra2:n sivuilla intra2.com


Intra2 ja Expo ovat kiinnostavia mahdollisuuksia benchmarkata muiden introja ja hakea inspiraatiota. Tarjolla on helposti ja nopeasti valikoima sadoista eri introista. Tosin kuvakaappaukset antavat vain päälliraapaisun intranet-ratkaisuihin, eivätkä vielä välttämättä avaa intranetin konseptillisia punaisia lankoja ja uniikkeja sisällöllisiä tai toiminnallisia menestystekijöitä. Silti muiden introjen näkeminen auttaa katsomaan maailmaa sieltä oman kuplan ulkopuoleltakin.

Mads toivottaakin lämpimästi tervetulleeksi Intra2-verkostoon myös suomalaiset organisaatiot! Hän uskoo, että verkostosta olisi hyötyä erityisesti kansainvälisille organisaatioille.

Digitaaliset työympäristöt

Digitaalinen työympäristö tarjoaa hyvin toteutettuna työntekijöille välineet viestintään, tiedon etsimiseen, työtehtävien hallintaan, sisäiseen vuorovaikutukseen ja yhteistyöhön. Intranet erityisesti on sisäisen viestinnän väline, mutta mahdollistaa myös työn johtamisen ja mahdollistaa osaamisen jakamisen ja sitouttaa työntekijöitä.

Lue palveluistamme

Pyydä tarjous

North Patrol lyhyesti

Meitä on kymmenen konsulttia, kaikki kokeneita suunnittelijoita tai teknologia-asiantuntijoita. Vuosittain meillä suunnitellaan ja valmistellaan yli 50 erilaista digipalvelu-uudistusta ja tietojärjestelmähanketta. Asiakkaamme ovat olleet erittäin tyytyväisiä työhömme (arvosana 9,5/10), ja monet heistä palaavat asiakkaiksi yhä uudestaan.

Lue lisää meistä

Miten erotumme kilpailijoistamme?

  • Digipalveluiden suunnitteluun erikoistuminen

    Olemme erikoistuneet digipalveluiden laadukkaaseen suunnittelutyöhön ja vaatimusmäärittelyyn. Missiomme on auttaa asiakkaita onnistumaan hankkeissaan luomalla mahdollisimman hyvät lähtökohdat toteutusvaiheelle – oli sitten kyse ketterästä toteutuksesta omalla tiimillä tai kumppanin kanssa tehtävästä hankkeesta tai julkisesti kilpailutettavasta urakasta.

  • Emme myy koodausta emmekä lisenssejä

    Moni teknologiakonsultti suosittelee asiakkailleen teknisiä ratkaisuja, joita sama talo myös toteuttaa. Meillä tätä vinoumaa ei ole, koska meiltä ei voi ostaa koodausta tai lisenssejä eikä meillä ole riippuvuuksia teknologiatoimittajiin. Näkökulmamme ohjelmistomarkkinaan on laaja-alainen. Tavoitteena on aina löytää asiakkaalle parhaiten soveltuva ohjelmistoratkaisu, oli se sitten räätälöity ratkaisu, saas-palvelu, avoimen lähdekoodin alusta tai näiden yhdistelmä.

  • Realistisuus ja kaukonäköisyys

    Suunnittelemme digipalveluiden palvelukonsepteja, toteutustapoja ja arkkitehtuureja, jotka kestävät aikaa ja jatkokehittämistä. Me painotamme ratkaisujen toteutuskelpoisuutta, hyvien kumppaniehdokkaiden löytymistä ja kustannusten ennustettavuutta.

Siirry takaisin sivun alkuun